Práce po RD, jsem znechucená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Práce po RD ...
Ahoj maminky, pojďme podiskutovat, možná se trochu rozčílit… Sleduju zrovna Sama doma a bavily se tam o práci na zkrácený úvazek. Že tady je to asi 5% pracovních míst a jinde v EU údajně asi 20%. Že dá EU dotace, aby firmy otevřeli více míst na zkrácený úvazek.
Jsem z toho znechucená. Bydlím na vsi, kde prakticky nemáte možnost nastoupit normálně do práce. Bavíme se o „normálních lidech“ - oba dělají od 6, ne-li na směny. Tady přímo v obci školka není a v okolí žádná neotvírá dřív jak v 6. Jsou tady v okolí velké fakbriky, ale k čemu to je, když práce je třísměnná a směna začíná v 6. KDyž nemáte babičku a dědu (nebo nemají řidičák) a chlap dělá od 6 na směny nebo dokonce dlouho odpoledne, tak prostě NEMŮŽETE jít do práce…
Maminek po mateřské je rapidně víc, jak míst na kratší úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mě se to zatím netýká, ale mám obavy, že to za pár let lepší nebude. Jak to máte ve vašem okolí vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel žádná novinka… U nás i ve fabrice, kde se dělá prostě přesně jak píšeš, jsou schopni ti vyjít vstříc, že chodíš třeba na 7 a do 15… Vím takhle o dvou ženských… Samozřejmě lidi v kanclích to tak mají automaticky, ti můžou chodit jak se jim chce… Jo, holt je to blbej úděl dnešní doby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra Tak oni ti ze zákona musí vyjít vstříc, pokud tomu nebrání právě třeba běh pásu, takže v kanclu to je jasný… Takže koukám, že je to všude stejný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 No u nás pásovka není… Takže co já vím, tak i pár bab na lince chodilo o tu hodinku později… Ale samozřejmě musely to mít domluvený s vedoucím. Pokud máš šéfa na lince na prd, tak máš smůlu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naštěstí mám práci, kde je pracovní doba velmi flexibilní a taky mám babičku, která pohlídá. Tak ženská nemusí jít hned do práce, stačí nějaká brigáda. Já si myslím, že když žena chce pracovat (nemyslím 8hod. denně), tak se to zařídit dá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Než abych pak po MD čekala na nějakou firmu, kde mě milostivě zaměstnaj, to si to pracovní místo radši sama vytvořím. Na Sama doma koukám právě taky
- vidíš, dotace sice nic moc, ale dávaj je, takže proč toho nevyužít?
Však jsi to slyšela, firma, co o to žádá musí být akorát bez dluhů, nemusí mít nějakou dlouhou historii, žádný požadovaný obrat ani majetek… On se ti žádnej zaměstnavatel nebude s. rát s vyplňováním formulářů kvůli matkám, to zas celkem i chápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@micelinka To si myslím taky
Ale stejně jsem znechucená… zase nějaký dotace přitom na věc, která by měla (mohla) běžet automaticky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi v kanclích můžou chodit jak se jim chce… nevím nevím :-/ já jsem byla v kanclu, ale sice jsem mohla přijít na 7 nebo na 8 ale neexistovalo jít ve 2 domů… to jsou pak pracovní úkoly, které daleko přesahují pracovní dobu, neplacené přesčasy a samozřejmě zodpovědnost tak trochu navíc… Ani já si nedokážu návrat do práce vůbec představit, malá má 1,5 roku a šance na dřívější návrat do práce je téměř nulová, zaměstnavatel se vůbec netváří tak kamarádsky, jak to bylo, když jsem vesele dělala přesčasy… najednou evidentně nejsem perspektivní zaměstnanec, dítko pořád nemocné, vyzvednout ze školky ve 3 ani o chvilku později, nutnost dojíždět každý den autem, jinak se to prostě stihnout nedá… a pomoc od okolí… babičku žádnou nemáme a manžel na nepřetržitém 12ti hodinovém provoze… všechno nějak musí jít, ale zatím to teda vidím v hooodně tmavých barvách ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V okolí nevím, ale mně zaměstnavatel garantuje částečný úvazek, pokud o něj zažádám. Kolegyně třeba dělala každý den o dvě hodiny méně.
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:
V okolí nevím, ale mně zaměstnavatel garantuje částečný úvazek, pokud o něj zažádám. Kolegyně třeba dělala každý den o dvě hodiny méně.
Taky jsem o to zazadala, ze zakona me vyhovet musel ale jelikoz byl zasadne proti tak mne radsi dal padaka s odstupnym ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
Taky jsem o to zazadala, ze zakona me vyhovet musel ale jelikoz byl zasadne proti tak mne radsi dal padaka s odstupnym
Výborný zaměstnavatel
. My to máme garantováno kolektivní smlouvou. A máme dosti aktivní odbory ![]()
- Citovat
- Upravit
Pracuji na částečný úvazek během obou RD, v mém oboru to není problém.
Co to jsou „normální lidé“
? Já myslím, že vždycky záleží na konkrétní práci, myslím, že ve fabrice nebudou ani v zahraničí nabízet zkrácené úvazky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tohle je takova rodinna firma, zadne odbory a tak.Ale pokud pecujes o dite do myslim 15let tak je to ze zakona.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bramburka81 Já vím, zní to blbě, nevěděla jsem, jak to napsat. Jakože ne ti, co oba dělají v kanclu a nastavují si to jak chtějí a ještě mají dvě hlaídací babičky a peníze na chůvu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit