Úřad práce a brigády a DPP

44
19.4.13 17:25

Uřad prace a brigady a DPP

Hoj chtel bych vedet jsem na URADU PRACE, nasel jsem si brigadu je nutno ji hlasit? a kdyz ji nenahlasim kdo a jak na to prijde kdyz to nikomu nereknu diky za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102699
19.4.13 17:27

@Knedlman Ano, musíš to nahlásit a to nejpozději první den té brigády… a náhoda je blbec, vždycky se to nějak dá zjistit a pak tě vyloučí z UP a bude si zdravotní platit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.4.13 20:07

Ale kdo to jak zjisti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.4.13 20:08

Uřad práce to asi nezjisti když to nikdo neřekne ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102699
19.4.13 20:19

@Knedlman A jak víš, že to nikdo neřekne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
19.4.13 20:41

@j.a.n.i1 tim jsem si jisty, ale ptam se spise jestli na to UP neprijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.4.13 13:20
@Knedlman píše:
@j.a.n.i1 tim jsem si jisty, ale ptam se spise jestli na to UP neprijde

Jestli je to načerno, tak ne, max by dělali kontrolu na pracovišti a tam by tě vyhmátli, ale jestli se platí daně, tak spíš jo, ono je to tak nějak všechno propojené.. Čím míň kradeš, tím víc jsi hlídán :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.4.13 16:39

No na černo to neni, ale co mi kdo udela jak na me prijdou nic vyhodime max z pracaku ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102699
23.4.13 16:52

@Knedlman Jo vyhodí tě z UP a nebudeš se tam moct půl roku přihlásit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.4.13 17:07

@j.a.n.i1 a tak to mi nevadi… stejne asik uvazuju ze se radsi odhlasim, jen ted nemam penize na to abych si zaplatil ZP, tak pockam mesic a pak to tak udelam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102699
23.4.13 17:11

@Knedlman Tak ono se i houby stane, když to zdravotní zaplatíš s drobným zpožděním, platili jsme ho se zpožděním skoro 3 měsíce a v pohodě.
Případně pokud je ta brigáda do 4000,– tak ji můžeš nahlásit a na UP zůstat… a to nad tuhle částku si třeba nechat zaplatit až další měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.4.13 17:41

No jo, ale ta brigada je za trosku vice :), tak se kaslu :) stejne na to zatim neprijdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
23.4.13 17:44
@Knedlman píše:
@j.a.n.i1 a tak to mi nevadi… stejne asik uvazuju ze se radsi odhlasim, jen ted nemam penize na to abych si zaplatil ZP, tak pockam mesic a pak to tak udelam :)

nevim, kvuli brigádě odcházet z UP? a taky nevim, jestli se dá jen tak odhlásit.. jedině si domluvit, ať ti v práci nepřiznaj víc jak 4 tis. hrubého, pokud je to brigáda. Pracák je sice celkem k ničemu, ale aspon platí zdravotní, je to 1080 měsíčně a můžeš udělat rekvalifikaci, pokud seženeš příslib.. Měsíčně zdravotní platit nemusíš, ale pak ti narůstají penále a pokud nebudeš řešit, vznikne i exekuce, záleží jaký máš vztah z pojišťovnou a jakou.. především se sám sebe zeptej, proč na UP jsi a podle toho se dá dál poradit.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
23.4.13 18:58

No prave jsem tam na hovno, tak proto odejdu, a plati se ZP 13,5 % z vydelane castky tak to je dopohody.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
23.4.13 19:01
@Knedlman píše:
Hoj chtel bych vedet jsem na URADU PRACE, nasel jsem si brigadu je nutno ji hlasit? a kdyz ji nenahlasim kdo a jak na to prijde kdyz to nikomu nereknu diky za odpovedi :)

Brigáda se hlásí nejpozději v den nástupu. pokud ji ovšem nenahlásiš pak riskuješ, že pokud se na to příjde budeš sankčně vyřazen a hrozí ti o pokuta. Může se taky stát, že pošle na ÚP někdo anonym a to se samozřejmě prošetřuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat