Rady - pracovní pohovor call centra
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rady-prac.pohovor Prac.call centra
Ahoj holky,
máte některá zkušenost s pohovorem na pracovnici Call centra u telefonní společnosti? V pondělí mě jeden takový pohovor čeká a jelikož už opravdu potřebuji práci a moc o ní stojím, chci být dobře připravena. Vím že šance je 1:100 (tolik se cca přihlásilo zájemců) tak když to nevyjde nechci si říkat že jsem to odflákla ![]()
Děkuji za veškeré rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracovala jsem pro O2, popravdě? Po třech týdnech jsem s tím sekla uprostřed směny. Brali nás najednou 8, po dvou měsících tam nebyl nikdo. Není to práce na smlouvu, ale na dohodu. Zaučení si financuješ sám. Mzdu máš jen když uzavřeš smlouvu a klient ji opravdu podepíše. Může se ti stát, že si za celý den vyděláš stovku nebo taky nic. Při pohovoru chtěli dobrou výslovnost, asertivitu a samostatnost. A hlavně se ti nesmí příčit nabízet lidem produkty, o kterých víš, že jsou pro ně nevýhodné. Klidně se ptej, ráda ti odpovím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sati píše:
Pracovala jsem pro O2, popravdě? Po třech týdnech jsem s tím sekla uprostřed směny. Brali nás najednou 8, po dvou měsících tam nebyl nikdo. Není to práce na smlouvu, ale na dohodu. Zaučení si financuješ sám. Mzdu máš jen když uzavřeš smlouvu a klient ji opravdu podepíše. Může se ti stát, že si za celý den vyděláš stovku nebo taky nic. Při pohovoru chtěli dobrou výslovnost, asertivitu a samostatnost. A hlavně se ti nesmí příčit nabízet lidem produkty, o kterých víš, že jsou pro ně nevýhodné. Klidně se ptej, ráda ti odpovím.
Tohle ale není všude stejné. já jsem chtěla dělat operátorku a zrovna u O2, prošla jsem školením- zdarma
, bylo to na normální pracovní smlouvu. Zakladatelko, kam chceš jít? Na jaký druh linky? Mě tahle práce bavila, byla jsem na 5 pohovorech a všude mě vzali
Ale nakonec jsem O2 i T mobile zabalila a rychle, u O2 byla vražedná pracovní doba a u Tmobilu to samé
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jsem u O2 5let
.záleží zda děláš pohovor přímo s tou firmou a nebo s tebou bude dělat pohovor pesonální agentura. Podle toho se odvíjí i ten pohovor. Aspon já to takhle měla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delala jsem v call centru, v jedne bance. Prijimali nas 20, asi z 500 lidi. Jako zpetnou vazbu jsme se dozvedeli, proc nas vybrali - vseobecne - vyslovnost bez prizvuku, spravna artikulace, pohotovost, asertivnost, prirozena inteligence, a nebojacnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nabízí smlouvu na dobu neurčitou, prac.doba od 8-17h, chtějí maturitu, znalost na PC a umět s telefonem
A je to u Vodafonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom kam se chystáš. Dělala jsem pohovor jak do klasickýho call kde se volá jen ven (vydržela jsem celé dva týdny a už nikdy víc
) a pak jsem byla ve vodafonu na prodejním s příchozíma i odchozíma hovorama (tam jsem vydržela dlouho a je to fakt super práce)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack píše:
Nabízí smlouvu na dobu neurčitou, prac.doba od 8-17h, chtějí maturitu, znalost na PC a umět s telefonemA je to u Vodafonu.
a jen odchozí hovory?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wery85 píše:
a jen odchozí hovory?
Pozice je tato: pracovník/ce call centra-pracovníci v zákaznických kontaktních centrech..
Víc zatím nevím, až v pondělí na pohovoru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně záleží na tom, zda je to přímo call centrum dané společnosti a nebo jen call centrum, které pro tu kterou společnost „pracuje“…
Já jsem pracovala v call centrech, které dělaly zejména pro O2, pak Citibank a další, různé dotazníky, sjednávání schůzek atd. Prošla jsem určitě 8 pohovory, nevzali mě akorát u Providentu. A každý ten pohovor se hodně lišil, někde si s náma vedoucí jen popovídal, vysvětlil, co se po nás chce a prostě nás vzal, bez nějakých řečí. Jinde zase přijímací pohovor trval několik hodin, prvně představení společnosti, pro kterou budeme pracovat, různé testy, zkušební hovory s pracovníky té firmy atd.
Pokud už víš, pro jakou společnost budeš volat, tak se na ni mrkni na netu, něco si pročti, ať máš trochu přehled. Jinak samozřejmě musíš být komunikativní, příjemný hlas je výhodou, musíš umět pohotově zareagovat, chce to i moře trpělivosti a hlavně nebát se.
Já jsem vydržela nejdýl půl roku u O2, kde jsem sjednávala pevné linky, internet a O2 televizi a bohatě mi to stačilo, aktivní telemarketing je šílený, jen pro silné jedince. Pasivní už je lepší ale i tak, tohle je opravdu jen dočasná práce, málokdo u toho vydrží dlouho…taky jsem do toho šla kvůli finanční nouzi, jiná možnost nebyla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V rámci pohovoru bude i toto: vyzkoušení si práce navolávání společně s kolegyní co by Vás zaučovala..
To bych potřebovala vědět co to obnáší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkblack no může to být tak, že ta kolegyně bude normálně plnit svoji práci, tedy volat zákazníkům (nebo zákazníci jí) a ty je budeš poslouchat, popř. si potom i vyzkoušíš (pod jejím dozorem) hovor sama a nebo může jít pouze o takový zkušební hovor, tedy ta kolegyně bude jako zákazník a ty se jí budeš snažit něco nabídnout (v případě aktivního telemarketingu) a nebo bude chtít něco ona po tobě (pasivní telemarketing) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jestli to není v Praze, Chrudimi, nebo Ústí tak se bude volat jen ven pravděpodobně. Ale @Verca1989 to napsala hezky. Má pravdu. Jinak oni chtějí mít dravý lidi, kteří prodají co nejvíc. Takže se snaž hledat výhody na tom co prodáváš. Ať máš argumenty na to co prodáváš, proč zrovna tohle je to nej a proč by to měl od tebe zákazník koupit. Každopádně má teď VF nejlevnější neomezený tarif. Hraj na peníze, polichoť zákazníkovi, to rádi slyší. Přidej nějaký bonus ( tady máš simkartu a navíc ještě jen pro vás nějaký dárek) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verca1989 píše:
@darkblack no může to být tak, že ta kolegyně bude normálně plnit svoji práci, tedy volat zákazníkům (nebo zákazníci jí) a ty je budeš poslouchat, popř. si potom i vyzkoušíš (pod jejím dozorem) hovor sama a nebo může jít pouze o takový zkušební hovor, tedy ta kolegyně bude jako zákazník a ty se jí budeš snažit něco nabídnout (v případě aktivního telemarketingu) a nebo bude chtít něco ona po tobě (pasivní telemarketing)
Tohle je docela dobré vědět zakladatelko, na tyto pojmy se podívej a nastuduj si je. Je to takový základ
hlavně se nebát, jak je tu psáno a mít chuť pracovat. Ale je fakt, že aktivní je jen pro silné nátury, ten nesnáším, já dělala hlavně na pasivním, mě ta práce fakt bavila.
až dokud jsem já blbec nešla na taxislužbu, ta mě oddělala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@araw píše:
až dokud jsem já blbec nešla na taxislužbu, ta mě oddělala.
jakto? co to obnáší? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit