Úřad práce a brigády a DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Knedlman píše:
@j.a.n.i1 tim jsem si jisty, ale ptam se spise jestli na to UP neprijde
ÚP na to samozřejmě může přijít i sám. Chodí kontroly ze SUIP…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomul píše:
nevim, kvuli brigádě odcházet z UP? a taky nevim, jestli se dá jen tak odhlásit.. jedině si domluvit, ať ti v práci nepřiznaj víc jak 4 tis. hrubého, pokud je to brigáda. Pracák je sice celkem k ničemu, ale aspon platí zdravotní, je to 1080 měsíčně a můžeš udělat rekvalifikaci, pokud seženeš příslib.. Měsíčně zdravotní platit nemusíš, ale pak ti narůstají penále a pokud nebudeš řešit, vznikne i exekuce, záleží jaký máš vztah z pojišťovnou a jakou.. především se sám sebe zeptej, proč na UP jsi a podle toho se dá dál poradit..
Odhlásitz ÚP se můžeš i na vlastní žádost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knedlman píše:
No prave jsem tam na hovno, tak proto odejdu, a plati se ZP 13,5 % z vydelane castky tak to je dopohody..
No, pokud máš brigádu, kde se ti z ní bude platit sociální a zdravotní, tak ty platíš pouze 4,5%, ten zbytek platí zaměstnavatel… no a pokud budeš na DPP do 10 000,– tak platíš 1080,– bez ohledu na to, kolik si vyděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tak ti nevim mluvil jsem s babou s ČPZP a rekla mi to tak jak jsem to napsal vydelam jsi 7500 tak 13,5% vydelam si 5000 tak 13,5% z toho a tak _:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, prosim, muzete mi nrkdo poradit? chofdim na brigadu, Dpp, a pobiram prispevek na bydleni, ted si budu poprve zadat coby,,zamestnana'' mam ve smlouve 200/h max 20 h v mesici. Jenze se to ma tak, ze mi zamestnavatel rekl, ze po novem roce nebyva treba tri mesice prace, ale smlouvu mam do r.2016,me by zajimalo, jestli mi na bydleni budou brat ty 4000 i kdyz budu trba tri mesice doma.nebo jak to je. dekuji
- Citovat
- Upravit
Ne, musíš pokaždé přinést potvrzení o tom, kolik si skutečně za dané čtvrtletí dostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, tak budeš muset donést z té práce papír vyplněný účetní, na kterém bude 0,–
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha a budu to muset nosit za kazdy mesic nebo to jde na dyl? a nejde napsat nejake cestne prohlaseni treba v tom prosinci, ze trba na tu a tu dobu nebudu chodit?
- Citovat
- Upravit
To už se musíš dohodnout na UP, ale spíš tipuju, že to budou chtít od zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
To už se musíš dohodnout na UP, ale spíš tipuju, že to budou chtít od zaměstnavatele.
No ja to myslela tak, ze by to napsal zamestnavatel. Jinak moc dekuji za rady.
- Citovat
- Upravit
Prosím můžete mi poradit? pobírám příspěvek na bydlení a chodím na dpp, majitel mi dělá smlouvu až teď, chodím od července, ale on mi ji napsal už od března, prý kvůli tomu, že bych teď už bych musela mít nějakou lék. prohlídku za 700.a mě by zajímalo, jestli můžu dát teď zpětne smlouvu a k tomu ukpázat výplatnice na 0 kč, jestli jim to nebude divné a nebude vadit, že to ukazuji až teď. a jestli můžu mít smlouvu na pár let dopředu. dêkuji moc
- Citovat
- Upravit
Ahoj, zítra jdu na úp, ale jsem zvědavá jak to je, mám DPP - když si vydělám do 4,5 tis tak beru i podporu? Co kdybych si vydělala víc? Neberu podporu ale jsem v evidenci? Od dalšího měsíce budu mít DPČ - na dobu určitou - vyškrtnou mě z evidence a budu se muset hlásit znova nebo mi to jen pozastaví a nebudu muset vyplňpovat ty super papíry??
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarindas Mas-li jakykoliv prijem, tak neberes podporu, pokud mas vic jak polovinu minimální mzdy, tak se musis odhlasit. A je fuk zda je to na dpp nebo dpc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit