Práce - Pocity

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.9.24 23:20

Práce - Pocity

Zdravím, za poslední dva roky jsem vystřídala tři práce nevím, jestli to je mnou ale pokaždé jsem odešla kvůli kolektivu. Vím o sobě, že jsem hodně citlivá. Dále o sobě můžu říct, že jsem i pořádný introvert, ale i přesto se nevzdávám a nadále hledám práci, kde se budu cítit fajn. Bude to znít namyšleně, ale dokážu o sobě říct, že jsem nekonfliktní člověk, který se snaží být se všemi za dobře, a proto mě tak mrzí, že se mi nedaří najít fajn práci. 

Zažili jste taky někdo tak nepříjemný kolektiv, že jste odešel z práce? 

Teď začátkem měsíce nastupuji do nové práce a už teď mám strach, co a jak bude. Co když opět nezapadnu do kolektivu :roll:. Vím, že takhle přemýšlet nemůžu a že si to maximálně takhle sama v sobě vyvolám a přivolám. :zed: 

Ach jo kéž by moje hlava přemýšlela jinak :roll: 

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24.9.24 23:25

Upřímně, musíš se umět trochu překonat a nevzdávat to na první dobrou. Mě se vždy podařilo zapadnout do kolektivu po 3/4 roce a i tak se ne vždy podaří, že ti lidé sednou, ale je důležité se s nimi naučit vycházet. Pořád je to JEN práce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.24 00:11

Za mě je blbost tak rychle měnit práci. To vůbec nezjistíš jak ten kolektiv pracuje, většinou.

Já jsem super introvert. Takže reálně do kolektivu zapadnu tak po roce v práci :lol:. A pak mi všichni říkají že jsem hrozně fajn ale na začátku se mě báli a já neměla koule se x krát za den seznamovat tak jsem jenom proplouvala. A nakonec paráda a skvělá atmosféra.

Takže za mě to nevzdávat a nedávat na první dojem. Každý může mít špatný den a neznamená to hned že je to blbec. U pár kolegů jsem po delším čase pochopila proč se chovají tak jak se chovají a tak. Že to není hned jak to vypadá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.24 00:12

@nocenka.jalapovita. Děkuji, napsala jsi to moc krásně teď už jen se naučit to brát jen jako práci a netahat si negativní myšlenky z práce domů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.9.24 02:39

@smile_xxx Popravdě ani nevím asi takový to když vejdeš do místnosti a všichni ztichnou. To že jsem si nikde nenašla kolegy se kterými bych si měla co říct.. prostě jsem jen proplouvala :roll:.

• Citovat
  • Upravit
4164
25.9.24 06:52

Hledej práci v open space kancelářích, tam není šance nezapadnout a nikdo neztichne, když vejdeš do místnosti, jelikož tam žádný místnosti nejsou.
Nemyslím to nijak škodolibě nebo ironicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
25.9.24 06:59

Já ti spíš závidím, že se tě povedlo za 3roky sehnat 3práce, to já mam jednu kolektiv na prd, práce na prd, ale peníze jistý každý měsíc, ikdyž málo, ale lepší něco než nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.24 08:13

Já jsem přesně takový na prd kolektiv měla v první práci. Jako, pár slov jsme prohodili, takových těch klasických, ale že bychom se bavili nějak více blízce nebo se dokonce občas sešli i mimo, to vůbec nepřicházelo v úvahu. Cítila jsem se tam strašně nepříjemně. Jakoby sama. Vedení se chovalo nadřazeně, báli jsme se jich. Chodili okolo nás jako okolo nějakých vězňů a nedej bože, kdybychom se na zastavili a chtěli si povídat :lol: Každý si měl všímat svého. Asi i to dost udělalo s tím, že jsem nezapadla. Zbytek už tam byl dlouho a vyhovovalo jim to tam.

Hned druhá práce byla taky pracovně na nic, ale ten kolektiv! :srdce: Říkali jsme si všechno, vedoucí boží, dělali jsme mu legrácky :lol: Slavili jsme spolu svátky a narozeniny. Každé odpoledne se na střídačku zvali na dortíček, dali si kafíčko. Scházeli se i mimo pracovní dobu. Měli jsme s holkama svůj soukromý chat, kde jsme drbali druhou směnu a vedoucího :lol: Posílali si tam fotky. Vzájemně jsme se sváželi auty, znali jsme vzájemně osobně naše chlapi i děti, zvířata, domácnosti,…jsem už přes 3 roky pryč (rodičovská) a ikdyž už ani jedna tam nezůstala, pořád jsme v kontaktu :) Chybí mi holky moje. Byla to moje práce snů. Strašně jsem se tam vždycky těšila. Hned bych se tam vrátila.

Raději anonym, nepíšu jen o sobě :lol:

• Citovat
  • Upravit
4383
25.9.24 08:47

Počítej s tím že v každé práci bude něco, nebo někdo s kým si prostě nesedneš. Taková je realita. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.9.24 08:44

Hlavní je najít si práci, kde na tebe budou hodní. Nebudou na tebe křičet, nebudou na tebe nepříjemní. Hodně štěstí s hledáním :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1927
26.9.24 08:54

@Tayen až tu práci najde ráda bych se přidala, ve fabrikách to tak vůbec není čím víc ukážeš že umíš tím tě víc nandaj na hrb a běda když někdy něco, ale je fakt že ono v dnešní době stačí když umíš Česky, protože těch lidí je u nás v práci málo a umět nechtějí pro ně je jednoduší říct nerozumíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1152
26.9.24 08:58

A co hledat menší kolektivy? Asi bude záležet, ale my takový máme a nějak se mi nezdá, že by někdo nezapadal, každý se s někym baví. Jestli jsi citlivá, nemáš tedy nějaké přehnané reakce a ostatní se s tebou nebaví proto, že se bojí, jak bys na všechno reagovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24537
26.9.24 10:18

Tak si založ živnost a dělej sama na sebe, jestli něco umíš. Protože vzdávat se při prvním bebí, nikam nevede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat