Práce ,,pod'' manželem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21491
17.5.24 22:02

Mě to přijde celé postavené na hlavu. Pokud manžel potřebuje pomoct a ty máš volnou kapacitu, tak mu jdi pomoct bez jakýchkoliv nároků. Navíc pokud nemáte omezené SJM, tak polovina jeho výdělku patří tobě a naopak. A je jedno, na kolika účtech ty peníze leží. Pokud potřebujete vydělat víc peněz celkově, najdi si pořádnou práci někde jinde, než u manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13726
17.5.24 22:15

Jak všechny víte, že z rodiny pomáhali zkušení „pořádní“ chlapi a ona tam bude dělat jen nějaký šolich? V dílnách se dělají i drobné věci, nemusí se tam jen celý den svařovat a lámat železo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.24 22:35

@AnastazieB

Těch drobných věcí kromě natírání moc není. Možnost ještě leštění svárů, ale to chce taky umět. Pochybuju, že bude stát u strojů typu lis, CNC nedejbože soustruh. Zas tak blbý nebude a ví, proč chce dávat 150, holt mu moc nepomůže…

• Citovat
  • Upravit
2923
18.5.24 14:57

Ten systém „přivydělání“, když to stejně půjde do rodinného rozpočtu, mi přijde zvláštní. Každopádně, jak jsem to z těch pár hodin týdně pochopila, nejde o pracovní poměr, půjdeš mu prostě na pár hodin týdně pomoct. Chtít 400/hod. za podržení a poklizení něčeho mi přijde úplně mimo. On to navíc chce evidentně udělat jenom proto, abys měla pocit, že pracuješ. Takže mi to vlastně přijde jako snaha o pořádný „ždímání“ manžela. A určitě byste spolu neměli pracovat, když máte spory už před tvym „nástupem“. Jiná práce je určitě mnohem lepší řešení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
18.5.24 15:01
@Anonymní píše: Více

Zajímavé, tyto brigády jsem měla v 18 a jsem ženská, jako, kde je problém? :roll:

Nicméně o tohle asi nepůjde, protože dělá sám, bude to menší dílna. Tipuji možná spíše truhlařinu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
18.5.24 15:14
@Temnástranasíly píše: Více

Psala zamecnicka dilna. No a kolik jsi brala na hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
18.5.24 15:17

Dal bych ti stejně jako kdybych tam měl na stejnou práci někoho sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2463
18.5.24 15:33

Jestli chce pomoc od tebe, ať ti to pořádně zaplatí. Hospodaříte každý za svoje, takže peníze určitě potrebuješ. ✌️ 😄 💐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
18.5.24 15:54

@Temnástranasíly Vždyť se jedná o strojařinu/zámečnictví. A i u tvého zmíněného truhláře není kdovíjaký kvantum drobné práce, navíc i na malou dílnu potřebuješ stroje, aby člověk byl konkurenceschopný, v dnešní době se bez nich neobejdeš a teda nezkušená ženská, aby si stoupla k mašině třeba v tvém zmíněném truhlářství, tak potěš, to bych v rámci bezpečnosti opravdu neriskovala.

V rodině mám oba dva případy a fakt pokud člověk neví která bije, tak bude opravdu dělat spíš toho natěrače, lakovače a podržtašku - pokud to je tak myšleno aneb Z. netuší prakticky o té práci nic, navíc tam chce jít jen na par hodin týdně (což mu zas tak nepomůže),tak těch 150 by mi přišlo naprosto adekvátních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
18.5.24 16:09
@Tarena píše: Více

Sakra a to jsem to ještě přeletěla :lol:

Docela dost, 150 to bylo rozhodně, na to že je to 15let zpet. Vůbec u všech brigád jsem měla 150-180, většinou byly silně technicke. Ale taky mě to naučilo, že tohle v životě dělat nemohu, nemám na to klouby (stání, zápěstí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6608
18.5.24 16:11
@Sunnysmile19 píše: Více

Já spíše jen nechápu, proč by měla dělat podrztasku. Jsem kancelářská krysa a technické věci ovládám. Mít chlapa s dílnou, umím vše co on :nevim: protože, proč ne. Já bych jen automaticky nepředpokládala, že nic neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
18.5.24 16:12

Jenze jak bude vypadat treba svar od ni a od profika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
18.5.24 17:09

Proc by ti mel platit, tak snad at plati vsechny rodinne vydaje on kdyz ty nemas praci. A holt svoje veci navic co nejsou nutnost pockaji, az budes mit praci, nebo at ti prispeje nejakou castku za vypomoc v dilne ale proc by ti mel davat nejakou oficialni castku na hodinu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
18.5.24 19:01
@Vada píše: Více

Ono to neznělo, že on chce od zakladatelky pomoct. Spíš tak, že ona nemůže sehnat práci, tak je „ochotnej“ jí angažovat na nějakou pomoc, aby měla pocit, že má práci a trochu se zabavila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13726
18.5.24 19:39

Přesně tak, jsem taky taková. Vyměním baterii v umyvadle, opravím záchodovou nádržku, vyvrtám díru do zdi, slepím akvárium. Můj muž nic takového neumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat