Práce při RD u jiného zaměstnavatele
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Práce při rd u jiného zaměstnavatele
Ahoj holky.
Mám na vás takový dotaz… třeba to některé víte z osobní zkušenosti:
Momentálně jsem na MD a mám smlouvu na dobu neurčitou u svého současného zaměstnavatele a zažádáno u něj o RD na 3 roky (ale RP budu mít 11400,– na 2 roky).
Od ledna bych ale při RD chtěla nastoupit do zaměstnání k jinému zaměstnavateli, u kterého pracuje i moje matka. Střídaly bysme se na směnách kvůli hlídání mé dcery. Tento zaměstnavatel podniká v úplně jiné činnosti než můj současný zaměstnavatel.
Po uplynutí tříleté RD bych se ale chtěla vrátit ke svému současnému zaměstnavateli.
Jde to takhle vůbec udělat?? Nechci hlavně přijít o RP… budu brát 11400,– a současně bych si chtěla přivydělat než se vrátím do práce… hlavně mi jde o ten třetí rok, protože to bych byla jinak doma zadarmo.
Jaký typ smlouvy bych musela u toho nového zaměstnavatele mít? Můžu mít třeba normální smlouvu na dobu určitou nebo to musí být nějaká dohoda o provedení práce? Chtěla bych tam totiž chodit normálně na osmihodinové směny 5 dní v týdnu, takže normální HPP. Jak je to pak s odvody? Odvádí za mě pojištění stát nebo ten nový zaměstnavatel? Můžu si pak uplatňovat daňové odpočty?
Omlouvám se za dlouhý dotaz
a předem děkuji za vaše odpovědi a rady ![]()
Lucka
Příspěvek upraven 15.07.11 v 09:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Teď to řeším taky. Ale vzhledem k tomu, že v mém případě jde o konkurenční činnost dvou společností, budu se muset rozhodnout jen pro jedno. S tím, že to popřípadě musím domluvit, že po RD bych ten částečný úvazek vzala jako celý. (Jestli to půjde …
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já to řeším Dohodou o provedení práce. Dle nového zákoníku se prodlužuje dokonce na 300h, což je výhoda, protože já podepisuju každý 4 měsíce stejnou dohodu, pokaždé s jinou entitou ve skupině ![]()
Přivydělávám si teda u svého zaměstnavatele, ale ta dohoda je právě z důvodu, abych nepřišla o plný úvazek a je to plně legální. Navíc se neplatí sociální a zdravotní, daně, ty myslím ano, ale od určité částky, já mám malý při-výdělek, tak neplatím nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě u svého zaměstnavatele nemůžu, protože nemám kam dát malou. Mohla bych to právě řešit jen tak, že bysme se střídaly s mamkou na směnách u ní v práci, jedna ranní a druhá odpolední… jenže nevím jak to je, když by to byl normální osmihodinový úvazek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já si myslím, že druhý pracovní poměr mít určitě nemůžeš ani na dobu určitou. Můžeš při mateřské pracovat na Dohodu o provedení práce nebo Dohodu o pracovní činnosti (nevím, jestli je název přesný), ale z té druhé dohody musíš odvádět i daň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
můžeš, smlouva je jedno jaká, odvody atd. by jsi měla úplně stejné jako ostatní zaměstnanci (jen kdyby náhodou jsi měla malý výdělek tak nemusíš doplácet minimum zdravotního poj. díky tomu že pobíráš RP/pečuješ o dítě)
podmínka pro pobírání RP je pouze jedna a to max. doba, kterou může být díte ve školce apod. zařízeních
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mati píše:
můžeš, smlouva je jedno jaká, odvody atd. by jsi měla úplně stejné jako ostatní zaměstnanci (jen kdyby náhodou jsi měla malý výdělek tak nemusíš doplácet minimum zdravotního poj. díky tomu že pobíráš RP/pečuješ o dítě)podmínka pro pobírání RP je pouze jedna a to max. doba, kterou může být díte ve školce apod. zařízeních
Díky za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navazuju k tomuto tématu, mám podobnou záležitost. Teoreticky bych mohla od ledna nastoupit do nového zaměstnání. V březnu mi pak končí RD. U stávajícího zaměstnavatele pro mě není místo, takže bych měla dostat odstupné.
Teď řeším, jestli lze uzavřít v potenciálním novém zaměstnání od ledna standardní pracovní smlouvu (tedy, vím, že jde), ale dozví se o tom stávající zaměstnavatel? Jak je to s RP? Ten mi bude dál chodit?
Ideální verze je nastoupit do nového zaměstnání od ledna; od ledna od března dál pobírat RP; v březnu dostat výpověď pro nadbytečnost u stávajícího zaměstnavatele a dostat odstupné.
Míň ideální je přijít od ledna od RP.
Nejhorší varianta samozřejmě je přijít o RP i odstupné.
Pokud se stávající zaměstnavatel nedozví o novém zaměstnání ode mě, je nějaký kanál, odkud se to dozvědět může?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, otvírám znovu toto téma. Jsem zaměstnaná u společnosti na dobu neurčitou. Teď jsem na RD a chtěla bych začít pracovat u jiného zaměstnavatele při RD na plný úvazek a nechat běžet i stávající pracovní poměr. Je možné mít dvě smlouvy na plný úvazek? Bylo mi řečeno, že to možné není, což se mi nezdá už podle výše uvedených příspěvků.. Zaměstnavetelé si nekonkurují… Děkuji za odpovědi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na normální pracovní smlouvy? Nevíš kde to má oporu v zákoně? Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@synyminis Nikde není v zákoně řečeno, že to nejde, dokonce pokud se nejedná o střet zájmů, tak to vzájemně nemusí ani vědět…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
http://spolcest.cz/…adna/4/4828/
našla jsem tenhle článek, ale už jsem fakt mimo a nevím čemu věřit, každý říká něco jiného…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@synyminis A on ten článek snad tvrdí něco jiného než @j.a.n.i1?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit