Rodičovská + zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rodičovská + zaměstnání
Ahoj,chtěla jsem se zeptat : Před mateřskou,jsem začala pracovat z nutnosti v marketu a přemýšlím,jestli kdybych tam začala při rodičáku znovu chodit si přivydělat,jestli mě můžou popř. propustit?
Teď jsem tam stále zaměstnaná a jsem na MD.poraďte prosím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jenom pro ujasnění, při rodičáku jsi na RD. Slovíčkaření, ale důležité, protože práce při MD v původním zaměstnání, to je něco jiného.
Tedy při RD předpokládám, že chceš dělat jen nějakou brigádu. Ideálně tedy na jinou smlouvu, třeba DPČ, přitom původní smlouva stále trvá, tam jsi stále na RD. Nebo dodatek k původní smlouvě, kde bude stanoveno na dobu určitou, že teď budeš pracovat tak a tak. Tím jenom dočasně upravíš podmínky, přitom se nijak neruší původní smlouva (která je předpokládám na dobu neurčitou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud budeš pracovat na svoji původní smlouvu, tak mohou, ale zas pokud ti dají výpověď, tak se můžeš vrátit na rodičovskou dovolenou a běh výpovědi se tím přerušuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hanika píše:
Jenom pro ujasnění, při rodičáku jsi na RD. Slovíčkaření, ale důležité, protože práce při MD v původním zaměstnání, to je něco jiného.Tedy při RD předpokládám, že chceš dělat jen nějakou brigádu. Ideálně tedy na jinou smlouvu, třeba DPČ, přitom původní smlouva stále trvá, tam jsi stále na RD. Nebo dodatek k původní smlouvě, kde bude stanoveno na dobu určitou, že teď budeš pracovat tak a tak. Tím jenom dočasně upravíš podmínky, přitom se nijak neruší původní smlouva (která je předpokládám na dobu neurčitou).
Předpokládám, že pokud zakladatelka pracovala v marketu, tak bude problém s jinou smlouvou, protože ta ze zákona musí být na jinou činnost a nenapadá mi, jestli jde něco takového v marketu vymyslet. Maximálně úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem asi ťulpas.Takže kdybych se tam až budu mít RD vrátila na tu původní smlouvu,tak mi výpověď můžou dát,ale když se tak stane,tak tím ,že jsem na RD ta výpověď v podstatě nebude platná?Já to nechápu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janet9 píše:
Já jsem asi ťulpas.Takže kdybych se tam až budu mít RD vrátila na tu původní smlouvu,tak mi výpověď můžou dát,ale když se tak stane,tak tím ,že jsem na RD ta výpověď v podstatě nebude platná?Já to nechápu![]()
Tím že nastoupíš na původní smlouvu, tak nebudeš na RD (ale rodičák pobírat budeš, ten s tím nesouvisí), ale pokud by se stalo, že ti výpověď dají, tak musíš přestat pracovat a vrátit se na RD (to můžeš kdykoliv) a tím pádem tě nemůžou vyhodit, ta výpověď platná bude, ale realizovatelná až po té, co ukončíš RD a vrátíš se zpět do práce, takže buď ve 3 letech dítka, nebo až po druhém či třetím dítku, nebo dřív, pokud se tak rozhodneš ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:janet9 píše:Tím že nastoupíš na původní smlouvu, tak nebudeš na RD (ale rodičák pobírat budeš, ten s tím nesouvisí), ale pokud by se stalo, že ti výpověď dají, tak musíš přestat pracovat a vrátit se na RD (to můžeš kdykoliv) a tím pádem tě nemůžou vyhodit, ta výpověď platná bude, ale realizovatelná až po té, co ukončíš RD a vrátíš se zpět do práce, takže buď ve 3 letech dítka, nebo až po druhém či třetím dítku, nebo dřív, pokud se tak rozhodneš ty.
Já jsem asi ťulpas.Takže kdybych se tam až budu mít RD vrátila na tu původní smlouvu,tak mi výpověď můžou dát,ale když se tak stane,tak tím ,že jsem na RD ta výpověď v podstatě nebude platná?Já to nechápu![]()
Aha,tak už to chápu -díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych se zeptat, do kdy musím podat žádost o rodičovskou na 4 roky a do kdy začne být vyplácena od podání na úřadě. děkuju moc ![]()
- Citovat
- Upravit
Není řečeno do kdy musíš požádat, to je na tobě, každopádně to jde nejvíce 3 měsíce zpětně, tudíž pokud bys požádala s větším zpožděním, tak by ses o ty první měsíce ošidila.
A od podání na to mají myslím měsíc, ale mě to vyřídili za cca 10 dní, ale záleží kolik toho tam zrovna mají a kdy mají výplatní termín.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit