Nevybraná loňská dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Myslím, že si bude muset písemně požádat o převedení do dalšího roku nebo proplacení. To záleží, jestli zaměstnavatel bude ochoten mu ti proplatit, povinnost to není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a propadnout mu ale nemůže ne? Když on má na mzdovém takovou slepici, která neví vůbec nic, tak se nemá kde zeptat ![]()
- Citovat
- Upravit
no já se bojím, že pokud si nedá tu žádost, tak mi propadne, aspoň podle zákoníku jsem to tak pochopila…
Nejlíp ať se zeptá svého šéfa, jestli ji bude moct mít proplacenou a podle toho napíše tu žádost. Normálně napíše, dovolenou v délce x dnů jsem si nemohl vybrat z důvodu pracovní neschopnosti, žádám proto o její převedení do kalendářního roku 2012…nehledej v tom vědu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádost si dávat nemusí, proplatit nejde. Pokud si ji nevybere do 31.10., tak další pracovní den nastupuje automaticky na dovolenou. Tu nastoupit musí, pokud by pracoval, tak mu to zaměstnavatel musí zakázat, jinak porušuje zákon. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El-Brno píše: Žádost si dávat nemusí, proplatit nejde. Pokud si ji nevybere do 31.10., tak další pracovní den nastupuje automaticky na dovolenou. Tu nastoupit musí, pokud by pracoval, tak mu to zaměstnavatel musí zakázat, jinak porušuje zákon.
Jenže zaměstnavatel nemůže nařídit dovolenou, pokud je zaměstnanec na neschopence…a podle zakladatelky bude marod do března 2012
§ 109: Pokud zaměstnanec nemohl z důvodů uvedených ve větě první vyčerpat dovolenou, která přesahuje 4 týdny, ani do konce příštího kalendářního roku, může být s jeho písemným souhlasem tato část dovolené vyčerpána do konce dalšího kalendářního roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El brno, 31.10 bude ještě 100% na nemocenské, má termín operace až v lednu 2012. tak snad mu nemůžou přerušit neschopenku, to je doufám blbost. No a zeptat se šéfa, dělá ve velkém podniku DP a to se právě jde ptát jen té účetní a ta ví právě prd..
No uvidíme no, ještě se teda zkusí zeptat směnového mistra, ale zase, to je slovák a ví asi tolik co na mzdovce ![]()
- Citovat
- Upravit
Etcetera78 píše:El-Brno píše: Žádost si dávat nemusí, proplatit nejde. Pokud si ji nevybere do 31.10., tak další pracovní den nastupuje automaticky na dovolenou. Tu nastoupit musí, pokud by pracoval, tak mu to zaměstnavatel musí zakázat, jinak porušuje zákon.Jenže zaměstnavatel nemůže nařídit dovolenou, pokud je zaměstnanec na neschopence…a podle zakladatelky bude marod do března 2012§ 109: Pokud zaměstnanec nemohl z důvodů uvedených ve větě první vyčerpat dovolenou, která přesahuje 4 týdny, ani do konce příštího kalendářního roku, může být s jeho písemným souhlasem tato část dovolené vyčerpána do konce dalšího kalendářního roku.
Tak než jsem to nadatlovala, napsala jsi. ufff se mi ulevilo, kdyby mu přerušili nemocenskou, jdeme se pak asi pást ![]()
- Citovat
- Upravit
Pakliže se jedná o základní dovolenou (tedy těch 20 dní), tak co si nevybere do konce letošního roku, to mu propadne. Pokud má nějakou dovolenou navíc, zaměstnavatel třeba dává týden dovolené nad rámec zákona, tak u té si může požádat o převedení do dalšího roku.
Jinak dovolená se zákona proplácet nesmí, jenom při skončení pracovního poměru. Co se nevyčerpá, to propadne. Výjimku má akorát rodičovská dovolená, kdy se nevyčerpaná dovolená přešoupne až na dobu po skončení rodičovské dovolené. Nemocenská, nebo aspoň nemocenská z důvodu pracovního úrazu, tuhle výsadu nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lonská dovolená
Dobrý den,může mi někdo poradit ohledně dovolené z lonského roku?Jsem zaměstnancem firmy 15 let.Pracuji na pozici kde musím být takřka denně(mimo so,ne) v práci.Firma mi neumožnuje výběr dovolené.Vždy je to s velkými problémy.Zbývá mi z lonska 20 dnů dovolené,plus 25 dnů letošních.Ráda bych si dovolenou vybrala,ale není mi to umožněno.Ted se ve firmě mluví o tom,že lonskou dovolenou musíme mít do dubna vybranou.Nerada bych o ni přišla mám dvě děti,čas mnohem raději budu trávit s němi.Nevím jestli je nějaké nové znění zákona nebo platí zákon z roku 2009.V kterém stojí,že pokud mi to neumožní do 30.9.,1.11. mám vše ignorovat a na dovolenou nastoupit.Díky za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chci se zeptat, jak je to v případě, že si manžel nevybral ještě loňskou dovolenou, měl si ji vybrat do konce dubna, měl ji napsanou na poslední týden v dubnu, ale před tím utrpěl pracovní úraz a nyní je nemocnej a bude ještě minimálně do března roku 2012. Jak s tou loňskou dovolenou? Neměli by mu ji v práci proplatit?