Práce s ubytováním

22045
28.5.26 17:18

Práce s ubytovánim

Lze v Čechách najít práci s ubytováním? Vím, že třeba ČKD mělo ubytovnu v Praze a ve Slaným a jinde a předpokládám, že i Ostrava a Plzeň, Mladá Boleslav. Jak je to teď, netuším.

Dá se najít práce a k tomu bydlení - jakékoliv - od té firmy?

Bavili jsme se u piva o bezdomovcích v USA, tady ubytování a práce existuje, ale na vrtných plošinách a podobných, extrémních, situacích. Typický zaměstnavatel bydlení neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
155
28.5.26 17:21

Dá, ale většinou jsou to nekvalifikované práce „na dobré slovo“ s výplatou na ruku. Což zase ta cílová skupina, vzhledem k častým dluhům a exekucím, asi ocení… :nevim:

Na FB třeba skupina Pomocníci na statky. Často nabízí práci vč. ubytka. Tj většinou chatka, maringotka, výminek… rozhodně žádný luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16261
28.5.26 17:37
@RajaMatangi píše: Více

To je samozřejmě nesmysl, že to jsou většinou nekvalifikované práce. Já osobně vídávám nabídky včetně ubytování pro výše kvalifikované činnosti, typu pedagog, lékař, střední a vyšší management.

Úprava, beru zpět, nečetl jsem pořádně první příspěvek, takže mi uniklo, že se jedná o ČKD. Můj příspěvek se týkal obecně nabídek s bydlením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22045
28.5.26 17:47
@Zumpa píše: Více

Díky.

ČKD jsem uvedl jen proto, že jsem tam pracoval v devadesátých a měli jsme kolegy a kolegyně co na ubytovnách bydleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18645
28.5.26 17:51
@Zumpa píše: Více

fakt, ucitel s bytem? no v nejakych okrajovych lokalitach, kdyz chteji nalakat, tak asi jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66460
28.5.26 17:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6698
28.5.26 18:57

Myslím si, že takové ty typicky sezónní práce v turistických lokalitách bývají s ubytováním - vlekaři, kuchaři nebo obsluha na horách atd. Asi by jinak bylo těžko rentabilní dělat v sezóně servírku ve Špindlu a přitom si tam platit bydlení. Známý takhle přes jaro-podzim dělá ve stavebnictví a na zimu jezdí dělat vlekaře a má to samozřejmě s ubytováním.

Další známá, učitelka prvního stupně, jednou učila na škole a měla k tomu byt od té školy (v budově školy). Nebylo to vyloženě zadarmo, ale za nějakou velmi přátelskou cenu na danou lokalitu. Když jsem chodila na základku, tak školník s rodinou taky bydleli přímo ve škole, nevím, jak je to dneska. Na gymplu jsme měli v budově myslím 2 byty, kde bydleli učitelé. (všechny případy Praha)

Ale přijde mi, že člověk celkem často vidí různé inzeráty, kde se zmiňuje něco jako „dotované ubytování na podnikové ubytovně“, mám dojem, že třeba u dráhy, ve stavebnictví nebo i u různých firem v průmyslu. Nemám osobní zkušenost, tak nevím, jak časté to ve skutečnosti je a jak přesně to funguje. Ale myslím si, že se najít dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9956
28.5.26 19:08

Třeba policie má možnost pobývat na jejich ubytovně někde v Brně. Jeden v rodině má svůj dům 60 km dál. Když míval služby den/noc, tak přespával na té ubytovně pro ně. Už dělá jen denní. Tak jezdí denně domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22045
28.5.26 19:10

@klamonožka

Školník na naší základce tam taky bydlel, teda školnice,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66460
28.5.26 19:18
@KalamityJohn píše: Více

ve školách jsou pořád běžně byty, já znám víc takových škol. A bydlí tam učitelé, ani nemusí být ze stejné školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22045
28.5.26 19:24

Takže když Monte Walsh přiharcuje do města, tak může minimálně učit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
28.5.26 19:26
@KalamityJohn píše: Více

ale jo.. buď dělnické profese na ubytovnách - nebo pak speciální místa, kam se lidi špatně shání - takže některé obce už lékařům, stomatologům nebo i učitelům nabízí obecní byt nebo komerční prostor bez nájemného + nahoře bydlení, jedná se ale hlavně o pohraničí a podobné lokality, kde třeba vymizeli dětští lékaři, zubaři apod… nedávno bylo pár takových obcí i ve zprávách, že takhle pár starostů dostalo do obce mladé doktory a ti měli hned plný stav z celého okolí (zubaři, pediatři..).. jinak pár obecních bytů mají i některé městské policie, ale ve státním je to už fakt velká rarita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9956
28.5.26 19:26

Za mého dětství taky měl školník byt ve škole. Školnice provozovala bufet.
U nás ve škole možnost bytu pro školníka není. Byt se kdysi před mnoha lety předělal na prostor pro družiny. Protože to byl velký a nevyužitý prostor. Nebyl zájem o byt. Vedle školy je bytovka. Dřív se říkalo „učitelská“. Už to taky dávno není pravda. Jak byla možnost, tak si sice původní učitele odkoupili byt. Jak si postavili někde jinde, tak byt prodali kde komu. Jedna poslední učitelka tam žije. Ona koupila jeden byt pro sebe, druhý pro dceru kdysi. Dcera byt pronajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44322
28.5.26 21:25

Skoro každá nemocnice má ubytovnu. Univerzity také nabízí bydlení

Příspěvek upraven 28.05.26 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
28.5.26 21:29

Niektore hotely ponukaju svojim zamestnancom ubytovanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí