Práce s vnitřním dítětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No zejména pokud někde v historii máš traumata, tak je velmi potřeba hledat někoho, kdo ti s tím pomůže - tedy někoho kdo má plnohodnotný alepsoň 500 hodinový sebezkušenostní a metodický výcvik, pracuje pod supervizí a má k tomu i alepsoň nějaký výcvik práce s traumatem.
Jsou regulérní psychoterapeuti, co pracují s konceptem „vnitřního dítěte“ - ale povětišnou to je zbytečné, protože pokud jsem příčetný terapeut*ka, tak ten nástroj nepotřebuju.
Jakmile do toho začnu montovat minulé životy a utajené rány někoho koho neznám a koho si při katarzních technikák vyfantazíruju a neberu to jen jako katazrní nástroj, ale jako „pravdu“, tak tam křičí obrovské rudé vykřičníky, že to úplně není ono. Něco jiného je člověk co pracuje s podloženými přístupy k transgeneračnímu přenosu traumatu, ale něco mi říká, že to nemáš úplně na mysli, že?
Výrazně bezpečnější než „alternativní“ techniky bez adekvátního metodického zázemí jsou třeba svépomocné skupiny přeživších traumat - tam nehrozí že příliš ambiciozní terapeut*ka rozstřelí klienta a retraumatizuje ho, protože neví co dělá, ale je to hustý!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doporucuju kurzy (ja byla na Vnitrni dite jeste klasika), pak uz to delali online, takze vnitrni dite 2 a pak nejakou cestu s vnitrnim ditetem jsem absolvovala pres Zoom tusim a slo to. Mne to vzdy hodne pomuze. Kdyztak napis SZ, muzu poslat kontakt.
Ja tak daleko traumata neresila, jen s rodicem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovala jste některá s vnitřním dítětem nebo s traumatu, které jdou daleko až k některému z Vašich předků?