Práce - smlouva na dobu určitou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jj, přesně tak - smlouva skončila, není co řešit. Docela by mě zajímalo, kdy/jestli chtěli s diskusí o prodloužení přijít oni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem poprvé zaměstnaná a chtěla jsem podat výpověď. Načež jsem si uvědomila, že mám vlastně smlouvu na dobu určitou do 4.10.. Bohužel nikdo mi není schopen odpovědět jak to tedy funguje. Mohu i z mé strany neprodlužovat smlouvu a 5.10. prostě nepřijít? Samozřejmě po domluvě se zaměstnavatelem.
Ano. Řekneš že už smlouvu nechceš prodloužit a 4.10. končíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, jsem poprvé zaměstnaná a chtěla jsem podat výpověď. Načež jsem si uvědomila, že mám vlastně smlouvu na dobu určitou do 4.10.. Bohužel nikdo mi není schopen odpovědět jak to tedy funguje. Mohu i z mé strany neprodlužovat smlouvu a 5.10. prostě nepřijít? Samozřejmě po domluvě se zaměstnavatelem.
Koho ses ptala, ze ti nikdo neni schopen odpovedet na takovou vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel by se s tebou měl správně sejít před termínem a říct, že buď s tebou už nepočítá nebo nabídne prodloužení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, doporučuji k přečtení Zákoník práce. Opravdu se ti to bude v životě hodit a nebudeš se muset nikde ptát a nikdo tě neošidí.
Aspoň paragrafy týkající se nástupu do práce a ukončení pracovního poměru, ale i ty další jsou zajímavé.
Kam si chodila do školy? Co si pamatuji, tak na střední škole jsme normálně v rámci výuky probírali Zákoník práce, právě abychom měli ten základní přehled, když nastoupime do prvního zaměstnání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Můžeš i bez domluvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe píše:
Zaměstnavatel by se s tebou měl správně sejít před termínem a říct, že buď s tebou už nepočítá nebo nabídne prodloužení.
Nicméně to je slušnost, nikoliv povinnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@broskvová zmrzlina píše:
Jj, přesně tak - smlouva skončila, není co řešit. Docela by mě zajímalo, kdy/jestli chtěli s diskusí o prodloužení přijít oni.
Očividně nechtějí, to tohle se řeší min. 2-3 měsíce předem, aby se sehnala náhrada. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tomie píše:
Očividně nechtějí, to tohle se řeší min. 2-3 měsíce předem, aby se sehnala náhrada.
A nebo si myslí, že jsou tak skvělí, že není třeba to řešit, ze nikdo neodejde. A novou smlouvu začnou řešit sotva týden předem
zažila jsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sisika9 píše:
A nebo si myslí, že jsou tak skvělí, že není třeba to řešit, ze nikdo neodejde. A novou smlouvu začnou řešit sotva týden předemzažila jsem
Joo, tuhle zkušenost mám taky.
“Bohužel” opravdu skvělí byli, ten výraz by mě zajímal. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit