Práce v pojišťovně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nejde o Českou?
Podobné podmínky jsem měla před 11ti lety. A po pravdě už tehda to nebyla žádná sláva. Nemít na filiálce taťku, který tam měl stovky klientů a některé smlouvy (většinou předělávané ze stávajících klientů) nic moc by to nebylo.
Pravda, že tehda bylo za smlouvu cca v průměru 2500-4500. Pak si řekneš stačí jich pár. Ale v dnešní době nevím no.
Hlavně lidi jsou už alergičtí na nějaké vyvolávání a otravování pojišťovákama.
- Citovat
- Upravit
Ne jsou to jiné pojišťovny. Kontakty bych měla, že lidi už předem odmítají cokoli po telefonu je taky celkem fakt, ale s malým dítětem co sehnat za práci kde jsi pánem svého času? Jsem zdrav. sestra, do nemocnice na 3 směny nemůžu, ambulanci sehnat je nadlidský výkon, sháním ale nic, na jednom odd.bych mohla jen na denní ale vybírám mezi platem 15-16 tis jistýho čistýho, 1500-2000 Kč projezdím nebo práci v místě bydliště s příjmem nejistým, ale pánem svého času ![]()
- Citovat
- Upravit
10.000 = registrace ČNB = práce jako „běžný“ finanční poradce. Není to žádná práce v pojišťovně (zaměstnání), ale práce pro pojišťovnu.
Volat 2-4 dny OK, ale komu budete volat? Skoro se dá zapomenout, že od firmy dostanete nějaké smysluplnné kontakty. Možná stávající klienty, které budete obvolávat a nabízet „vylepšení“ staré smlouvy a lákat je na nové smlouvy. Pak budete obvolávat všechny ze svých kontaktů a po těch kontaktech chtít nějaké další kontakty a… Většinou člověk uzavře něco sám sobě (je za to přeci pěkná provize), pak v blízké i vzdálené rodině, možná několika známým a pak začnou vysychat možnosti. Často to přinese nemilou reakci okolí.
Práce na ŽL sebou nese (obvykle) i povinnost platit si sociální a zdravotní pojištění, což je zhruba 5.000,– měsíčně a víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne jsou to jiné pojišťovny. Kontakty bych měla, že lidi už předem odmítají cokoli po telefonu je taky celkem fakt, ale s malým dítětem co sehnat za práci kde jsi pánem svého času? Jsem zdrav. sestra, do nemocnice na 3 směny nemůžu, ambulanci sehnat je nadlidský výkon, sháním ale nic, na jednom odd.bych mohla jen na denní ale vybírám mezi platem 15-16 tis jistýho čistýho, 1500-2000 Kč projezdím nebo práci v místě bydliště s příjmem nejistým, ale pánem svého času
- Citovat
- Upravit
To by si msuela ty 4 dnmy navolávat kontakty od rána do večera, to znamená schuzky opravdu celý den, aby ti z toho něco káp=lo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ne jsou to jiné pojišťovny. Kontakty bych měla, že lidi už předem odmítají cokoli po telefonu je taky celkem fakt, ale s malým dítětem co sehnat za práci kde jsi pánem svého času? Jsem zdrav. sestra, do nemocnice na 3 směny nemůžu, ambulanci sehnat je nadlidský výkon, sháním ale nic, na jednom odd.bych mohla jen na denní ale vybírám mezi platem 15-16 tis jistýho čistýho, 1500-2000 Kč projezdím nebo práci v místě bydliště s příjmem nejistým, ale pánem svého času
Já bych brala rozhodně tu první možnost. Raději mít „jistotu“ peněz, i když něco projedu, než přijmout provize a doufat, že se mi podaří každý měsíc nějaký minimální počet smluv, či tak něco ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono se lehko řekne raději tu první možnost, jenže teď mi slíbí, že budu mít jen denní, za měsíc budou potřebovat vzít nutně noční, budou do mě hučet, že na jednou si ho snad naši na noc vzít můžou a pak už to pojede, šlo to tenkrát, půjde to i teď…navíc to je práce o víkendech a svátcích a to já nechci s dítětem. Já vím, že ze začátku to v pojišťovně není nic moc, ale tady kontakty mají a třeba po půl roce nebo po roce už je to o něčem jiném. Na ŽL se platí asi 1000 Kč zdrav a 2000 Kč soc. co mi bylo řečeno. Pořád nevím, váhám…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No ono se lehko řekne raději tu první možnost, jenže teď mi slíbí, že budu mít jen denní, za měsíc budou potřebovat vzít nutně noční, budou do mě hučet, že na jednou si ho snad naši na noc vzít můžou a pak už to pojede, šlo to tenkrát, půjde to i teď…navíc to je práce o víkendech a svátcích a to já nechci s dítětem. Já vím, že ze začátku to v pojišťovně není nic moc, ale tady kontakty mají a třeba po půl roce nebo po roce už je to o něčem jiném. Na ŽL se platí asi 1000 Kč zdrav a 2000 Kč soc. co mi bylo řečeno. Pořád nevím, váhám…
Jak říkám, ono bohužel v dnešní době není nic jisté a děti má plno lidí. Práce je potřeba a já bych teda raději brala to jistější. Sama jsem měla možnost zkusit provizní systém a ne, díky. Bylo to teda něco trochu jiného, ale pořád se to odvíjí od lidí. Jsou lidi, je to super. Ale kdo zaručí, že opravdu budou lidi pořád?
Navíc práce na ŽL je dle mě taky akorát horší. Takže píšu prostě za sebe, co bych jako matka dítěte brala.
Navíc je otázkou, zda víkendy a svátky jen nechceš, nebo nemáš hlídání, takže to nejde. Já taky chtěla ideálně jen ranní 8-ičky. Nakonec jsem skončila na 12-kách, krátký dlouhý týden, takže co 2. víkend v práci, sváteky nesvátky a byla jsem za to ráda. Vyhovovalo mi to a to přitom byla možnost vždy pro mě nejhorší. Ale nebyl problém s hlídáním.
Takže jak píšu, jedna věc je něco (ne)chtít a druhá, že to prostě nejde prakticky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem, že víkendy a svátky nechci, ne nemůžu. Nemůžu noční, jenže jednou to bude nutně potřeba a já to projednou s našima skoulím a pak to budou chtít čím dál častěji, už to vidím. Ale jak tak o tom pořád dokola přemýšlím, zdá se mi to taky asi lepší…
Ach jo…Nechce se mi moc pracovat na ŽL…respektive asi vůbec…já fakt nevím… ![]()
- Citovat
- Upravit
Promiň, ale obávám se, že naprosto netušíš do čeho chceš jít. Pokud nemáš už dřívější zkušenosti v bankovnictví, pojišťovnictví a nejsi zázrak přírody, vyděláš max. na zdravot. a soc. pojištění. Nějaké kontakty? Možná ten první měsíc Ti něco dají a pak už je to na tobě. Pořádně si zjisti, kolik dostaneš za uzavření smlouvy a jaké a spočítej, kolik bys jich musela měsíčně sjednat.
Pokud klient smlouvu zruší do nějaké doby, provize se většinou vrací (buď celá nebo část). Ano, fígle s rodinn. příslušíníky už většina pojišťoven zná.
Většina těchto začátečníků, nadšenců dopadá tak, že obvolávají své známé, rodinu, pak známé těch známých atd. Vnucují „svoje“ produkty na potkání a po čase toho má okolí plné zuby a kamarádí prchají, jen je vidí.
Pokud v bankovnictví, pojišťovnictví po tobě chtějí ŽL a nemáš klasickou prac. smlouvu, smrdí to průšvihem.
Ale jo, pár machrů si najde, co si vydělá, ale na to musíš mít místo pusy kulomek a hodně silný žaludek.
- Citovat
- Upravit
@Ivuše65 píše:
Můžu se zeptat, z jaké části republiky jste?
Vnímáte datumy u těch příspěvků?
Protože lovit dušičku bude už asi těžké…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, chci se zeptat těch, co pracují v nějaké pojišťovně. Mám teď možnost práce ve 2 pojišťovnách, v obou jsou podmínky téměř totožné, musím projít školením a složit zkoušku která stojí 10000 Kč ale ty peníze prý při uzavření smluv vracejí. Výdělky jsou prý i 30 tis měsíčně a víc, když voláte, sjednáváte schůzky a uzavíráte smlouvy a pry to není žádný velký problém, když opravdu voláte 3–4 dny v týdnu. Ze začátku je fixní plat 3 měsíce 10 tis a další 3 měsíce 5 tis při splnění podmínek, pak už jen provize. Musela bych si zařídit ŽL, v jedné pojišťovně mi paní tvrdila, že když mám RP do listopadu, stačí mi si ho zařídit až v prosinci, v druhé že ho musím mít hned
z toho jsem docela teda jelen. Jde mi hlavně o placení zdrav. a soc. pojištění. Kdo v tom děláte, jak moc se tomu věnujete a kolik vyděláte? Klidně anonymně, taky prosím o zachování anonymu, díky.