Manažerka v hotelu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
484
15.7.15 13:43

manažerka v hotelu

Ahoj maminky, zajímal by mě názor lidiček, kteří se v tomto oboru vyskytují a nebo o tom hodně ví. Jsem na mateřské dovolené a nechci se za ro vrátit zpátky do fabriky, tak jsem přemýšlela co dělat a napadlo mě co třeba využít mít zkušenosti v pohostinství a zkusit dělat manažerku hotelu, ale chtěla bych vědět zda mám dostačující praxi a co je třeba proto ještě dále udělat. Studovala jsem hotelnictví a turismus v průběhu studia jsem měla praxi několikrát na horách, hotel Sklář v Harrachově a další tohoto typu, také jsem byla v Bratislavě - jelo tam jen pár lidiček ze školy (asi 8) a pak Baden-Baden v Německu, tam jsem jela jen já a ještě jedna holčina, takže praxe ve škole docela velká a všude se mnou byli velmi spokojeni. Po škole jsem dělala jen v takových malých hospůdkách kde se i vařilo no a v 21 jsem se vydala pracovat do Irska, začínala jsem jako servírka na benzínce a poté jsem šla pracovat jako servírka do nově otevřeného 4 hvězdičkového hotelu, byli tam se mnou moc spokojeni, dokonce se i říkalo, že bych měla být zástupkyní manažera restaurace, vzali mi i jmenovku, už jsem byla natěšená, že povýším, ale jela jsem domu na dovolenou a když jsem se vrátila zpět, tak jsem zjistili, že můj kolega začal chodit s dcerou ředitele a zástupcem manažera restaurace se stal on a mě vrátili úplně stejnou jmenovku :-(. Pracovala jsem tam více jak 2 roky, ale pak z rodiných důvodů jsem musela jet domu, tak jsem jim řekla, že se za půl roku vrátím, sčímž souhlasili, ale když jsem se chtěla vrátit zpět, tak do té doby hotel zkrachoval, takže jsem zůstala v Čechách a dělala opět v malých hospůdkách a pak jsem šla na rok pracovat do fabriky a pak se mi podařilo otěhotnět :-) a už jsem 2 roky na mateřské a právě přemýšlím, zda mám dostatečnou praxi na to se ucházet o nějakou vedoucí pozici v hotelu. Napište mi prosím Váš názor a co třeba bych měla dále studovat (pokud je to nutné). Omlouvám se za román :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
15.7.15 13:49

A studium hotelnictvi a turismus - to mas vysokou skolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
15.7.15 13:50

Vzdělání máš, ale praxi jako manažerka nemáš :nevim: šla bych někam pracovat jako servírka a časem se vypracovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.7.15 13:56

Jde o to, že jakož to u manažerky (nebo výše postavené pozice na hotelu) se očekává, že budeš připravená dělat i ve dnech klidu apod. (Vánoce, víkendy, svátky, Silvestr) - jsi i na toto připravená, když jsi teď na mateřské a budeš hledat práci s malým dítětem?

Ve službách praxi máš, ale nevím, zda na pozici manažerky by Tě přijal někdo rovnou bez praxe v této pozici a navíc asi jsi nikdy pod sebou neměla tým lidí, které bys měla řídit nebo ano?

Možná bys měla šanci v nějakém penzionu nebo menším rodinném hotelu, kde se přijímají lidi trošku jinak než do větších hotelů…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
15.7.15 13:59
@vertunka píše:
Vzdělání máš, ale praxi jako manažerka nemáš :nevim: šla bych někam pracovat jako servírka a časem se vypracovala :)

Přesně tak. Chybí mi tam prokazatelná zkušenost s vedením lidí a všeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.7.15 14:06

No mě tady chybí hlavně prokazatelná zkušenost z hotelnictví, protože ono není to samé pracovat po hospůdkách, jako pak být manažerka HOTELU :)… pověšinou se na takovou pozici dostávají již lidé, kteří mají zkušenost přímo z hotelu (ideálně prošli třeba i recepcí, front office, rezervacemi apod.)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
15.7.15 14:17

Střední škola, klidně bych šla pracovat jako servírka a vypracovala se, ale kde mám jistotu, že původní manažer odejde abych tam celej život nemakala jak servírka za minimání mzdu a nic z toho :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
15.7.15 14:19

@Clau.Zuzu Normálně jsem v tom Irsku rozdávala práci 5 lidem, kteří mě opravdu respektovali a dělali co jsem po nich chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
15.7.15 14:29

Ahoj, já bych se toho nebála. Když už i do životopisu můžeš dát, že jsi vedla tým o 5lidech.Sice tam chybí praxe úplně manažerky, kdyby si vybírali podle životopisu, což vybírají, tak určitě bude mít přednost ta, která pozici manažerky již vykonávala. Strašně záleží na tom, jak ten životopis napíšeš a jak ho podáš. Také strašně záleží jak se chováš a jak vypadáš, bohužel je to tak. Prošla jsem několik výběrovek tak vím.
Ale na servírku bych asi nešla. Máš super to, že jsi byla v zahraničí, myslím, že hodně je to taky o štěstí a potom už ten osobní kontakt.
A co ti poradím, pokud to tak cítíš, že by jsi chtěla dělat tuto práci, jdi si určitě za svým snem a nezdávej to!!!chce to jen se někam dostat na tuto pozici a už se to s tebou veze!!a budeš mít praxi. Bohužel je to o té praxi a toho životopisu ;)

Příspěvek upraven 15.07.15 v 14:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
15.7.15 14:30

Jak už tu někdo píše, začla bych na malém penzionu, hotýlku a tam bys se vypracovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
15.7.15 14:31

@Susen35 Děkuji za podporu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
15.7.15 14:41
@Dana 07 píše:
Střední škola, klidně bych šla pracovat jako servírka a vypracovala se, ale kde mám jistotu, že původní manažer odejde abych tam celej život nemakala jak servírka za minimání mzdu a nic z toho :-(

Ty jsi svuj cely dosavadni profesni zivot pracovala jako servorka, nebo ve fabrice a chces mit jistotu, ze odnekud odejde manazer hotelu a to misto dostanes? Trochu ulet, ne? Je hezke mit sny, predstavy do budoucnosti, ale musis pro to neco delat. Pochybuju, ze si z tebe kdokoli sedne na zadek a hned dostanes pozici manazer hotelu…jdi, na co te vezmou (v hotelu a pohostinstvi obecne),makej na sobe, dokazuj jim, ze jsi dobra a vypracuj se.Nic jineho ti nezbyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
15.7.15 14:43

@Dana 07: aha promiň, to jsem přehlédla - ale přesto to ber tak, že to byla „jen“ restaurace… takže o hotelovém provozu víš něco? Nějaká praxe??? O to jde totiž nejvíce, rozhodně nechci říct, abys to vzdala, to ne, jen počítej s tím, že se na manažerku hotelu nedostaneš jen tím, že máš praxi z Irska ;-)… já mám 3roky praxe z Anglie a po nějaké době na recepci jsem se vypracovala do kanceláře na pozici guest relation, ALE musím vědět převahu práce o recepci :) vše se vším souvisí a manažerka hotelu určitě souvisí s hotelovým provozem jako takovým takže hlavně rezervace, provoz hotelu (recepce, ubytování…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat