Výpověd dohodou z donucení

4749
14.7.15 20:25

výpoved dohodou z donucení

AHOJ,

přítel dnes dostal výpoved ze dne na den - dohodou, blbec to podepsal, protože mu manažer vyhrožoval, že ho nechá zaplatit inventuru a že mu dá nějaké ačko, když nepodepíše..inventura jim prý nesedí, ale oni nemají žádný systém, je to sklad v restauraci, kde je i bar a mají to společné a nikdo nic neodepisuje, takže se neví, vzali to z baru či z restaurace..

já jsme naštvaná, že to podepsal, nejen, že je ze dne na den bez práce, ale i na pracáku mu nedají plnou podporu ne, když je to dohodou, nedá se to nějak ještě zvrátit, napadnout, že to bylo z donucení..? asi ne co? já jsem fakt vytočená, že se aspon neporadil, když o tomhle ví kulový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1655
14.7.15 20:30

Prostě podepsal a to platí. Má jediné řešení rychle hledat novou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.7.15 20:30

Nedá se to zvrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.7.15 20:35

Bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
14.7.15 20:40

Na druhou stranu, znám i případy, kdy člověk nechtěl podepsat a jeho šéf spustil tak tvrdý mobbing, že ten člověk ještě rád sám dával výpověď. Spíš je škoda, jestli nevyfasoval vůbec žádné odstupné… nu což, zkušenost pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
14.7.15 20:46

A už vůbec není normální nedostat kopii výpovedi s tím, že mu ji dají až si půjde pro zápočták..fakt na hlavu celé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
14.7.15 20:57

@astoret to mě moc mrzí ale to je tak jediný co se k tomu dá říct :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
14.7.15 21:03

Příště bych se tomuto druhu práce vyhnul. I práce u pásu - pokud to není brigáda přes agenturu - má pravidla výhodnější pro zaměstnance než bylo toto, co si zažil manžel…
Na druhou stranu, neexistence oddělených skladů pro bar a pro restauraci měla být varováním, že je něco špatně. Manžel měl zareagovat dřív a dřív si něco hledat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.15 21:58

Pro tuto dohodu platí ustanovení občanského zákoníku, které říká, že jakýkoliv právní úkon musí byt učiněn svobodně a vážně, určitě a srozumitelně, jinak je neplatný. V případě, že byl zaměstnanec k uzavření dohody donucen pod pohrůžkou výpovědi, určitě nebyly splněny podmínky pro platnost právních úkonů. Zaměstnanec se tedy může obrátit se žalobou na neplatnost dohody o ukončení pracovního poměru na soud, musí ale počítat s tím, že veškerá svá tvrzení bude muset před soudem prokázat, což bez dostatku důkazních prostředků, zejména svědeckých výpovědí, bude velmi obtížné.

http://kariera.ihned.cz/…pod-natlakem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
14.7.15 22:00
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.7.15 07:41

@astoret když je hloupej :zed: teoreticky by se mohl soudit, že došlo k nátlaku, ale výsledek je více než nejistý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat