Práce v sociálniíh službách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.1.25 09:03

Prace v socialnich sluzbach

Ahoj holky, nepracujete, prosim, nektera v socialnich sluzbach?

Mam nabidku do azyloveho domu s muzi, ale tam mam trochu strach, byla jsem tam prvne na zkousku a byla jsem tam sama na 40 klientu. Mela jsem sileny strach, i kdyz zrejme nebyl opodstatneny, ale ten pocit byt sama se 40 lidmi - muzi, byl velice neprijemny.

Dalsi nabidka v domove pro seniory - jak to tam funguje? Ja vazim 55 kilo, jak muzu zvednou nekoho tezkeho? Delaji to pak dve pecovatelky, nebo jak to funguje? Nechci prijit o zdravi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
25.1.25 09:13
@Anonymní píše: Více

Na azylak se vykasli, ten strach by tě paralyzoval. Domov pro seniory zkus - naučíš se, jak s lidmi manipulovat. Nicméně těžká práce to je, co si budem povidat…

• Citovat
  • Upravit
Asta135
25.1.25 09:15

Do azyláku bych nešla, ale do duchoďáku klidně. Sestřenice dělala v důchoďáku, v ústavech apod a váží rozhodně míň než 55kg, je drobonká hubená a zvládala dobře. Ale je to práce těžká, veškeré ty pečující služby jsou náročné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:21

Pracovala jsem v azylovém domě pro muže a ženy asi 6 let a byla to skvělá práce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:22

A hlavně si zvaž, že v azyláku nemáš přímou obslužnou péči – nikomu neutíráš zadky, kdežto v domově seniorů ano. Proto jsem dělala radši v tom azyláku, protože přímou obslužnou péči bych nezvládla. Nakonec jsem vystudovala VŠ a jsem ve vedoucí pozici. Praxe s touhle klientelou mi hodně dala

• Citovat
  • Upravit
Klaudie_D
25.1.25 09:23

Co?? Sama na tolik klientů? To je snad proti předpisům, ne? Když se něco stane, kdo ti pomůže?

• Citovat
  • Upravit
Klaudie_D
25.1.25 09:24

Hodně záleží od vedení. Já kdysi pracovala v azylovém domě pro muže, podotýkám, že to nebyl ados a vedoucí nutila zaměstnance utírat zadky a koupat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:26

Diky, ja ten azyl zavrhla, hodne jsem se bala a to jsem tam byla pres den, ale i tak. Ten pocit, ze jsem sama a kolem tolik lidi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:27

@Klaudie_D Kvuli tomuhle to nechci delat, nevim jak to je, jestli muzu byt sama na 40 lidi nebo na to je nejaky kodex, to netusim.

• Citovat
  • Upravit
3041
25.1.25 09:27

Pracuji v soc. službách, zmiňovaná zařízení navštěvuji v rámci pracovní náplně a kdybych si měla vybrat, šla bych dělat do azyláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 09:30
@Klaudie_D píše: Více

V azylovém domě není přímá obslužná péče. V zákoně o sociálních službách se dočteš, že tohle rozhodně není v základních činnostech pro azylové domy.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
25.1.25 09:31

Pracuji v terénní pečovatelské službě. Jezdíme pečovat do domácností klientů. Převážně jsou to právě hygieny na lůžku, ve sprchovém koutě / vaně. Taky jsem celkem drobná, navíc v domácnosti jsem na klienta sama, nemám tam žádnou kolegyni, která by pomohla. Při správné technice při manipulaci se to zvládnout dá, i když je klient těžký nebo je mobilita hodně špatná.
Hodně záleží, do jakého domova se dostaneš a jakou budete mít vedoucí. Určitě tě ale zaučí. My máme x kurzů ročně v rámci povinného vzdělávání, umíme různé techniky, aby jsme šetřili záda. Taky pracujeme s konceptem Bazální stimulace. Doporučuji vybírat domov, kde se dbá na vzdělávání pečovatelek. Je to opravdu důležité, i co se týče chování personálu ke klientům.
Totu prací dělám už 6 let, fyzicky jsem na tom dobře, záda dobrá. Ale dbám o sebe, cvičím jógu a mám koníčky. V sociálních službách je velmi důležitá také psychohygiena, aby tě to nesemlelo.
Omlouvám se za vyčerpávající příspěvek.
Jo a ten Azylák, do toho bych nešla.

• Citovat
  • Upravit
Klaudie_D

Tohle všechno vím, jsem sociální pracovník, jen ti říkám, jak to bylo. A měla jsem to i ve smlouvě. Vedoucí nutila zaměstnance starat se o nemohoucí, koupat, utírat zadky, oblíkat, měnit pleny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

My jsme měli kapacitu 30 lidí a přes den tam byl jeden pss, jedna sociální pracovnice a vedoucí, pokud nebyla někde v terénu. Na noční tam byl pracovník sám. Byl tam nějaký ubytovací řád, který když uživatel porušil nějakým zásadním způsobem, tak byl vyhozen. Pokud by byl agresivní, volala se hned policie. Nikdy jsem se tam ohrožena necítila

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.25 09:32
@Klaudie_D píše: Více

Tak v tom případě porušovala zákon. Tihle lidi nemají v azylovém domě co dělat. Vy nemáte kompetence tohoto typu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat