Vystavování faktur

4
24.1.25 15:53

Vystavování faktur

Dobrý den, múzu poprosit o radu. jsem OSVČ poprvé a když budu fakturovat za odvedenou práci. Stačí fakturovat na fakturační blocích. tzv,. Že napíšu jen své číslo IČO adresu, odvedenou práci a částku. Děkuji.
Ptám se stim, že každý mi říká něco úplně jinak tak se ptám raději zkušenějších. Dále bych chtěl poradit dle rozhovoru mi po telefonu říkal pan který mi nabízel práci na OSVČ stim že bude platit flexibilní mzdu, mě to přijde úplně blbý neboť OSVČ fakturuje za odvedenou práci. PS dříve sem pracoval jako pomocník a učil se a tohle neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35765
24.1.25 16:49

Zaregistruj se např na iDoklad.cz tam můžeš vystavovat faktury a je to poměrně blbuvzdorne.
Jinak já mám taky jako OSVČ nějaký měsíční fix, ale předcházelo tomu nějaký hlídání hodin, výpočty atd. A pokud dělám něco víc než obvykle tak mám za to peníze navíc.
Ale jestli budeš dělat jen pro jednoho klienta, tak to trochu zavání švarcsystémem tak na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.1.25 18:49

@JancaS84 momentálně budu dělat zakázku rekonstrukci bytu, a ten co mi to nabídl tak mi sdělil že mi dá flexibilní mzdu nebo hodinovce což tohle je úplný nesmysl, když OSVČ si bere za M2 😂..
Co takhle znám a už dlouho dělají pod OSVČ tak si běžné berou za M2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 00:47
@Paja568 píše: Více

Tak možná je to běžnější za M2, ale obecně je to na domluvě. Třeba v IT je zas typické platit za hodiny.

Na faktury doporučuji fakturoid.

Bacha taky, že na faktuře musí být uvedeno něco ve smyslu: fyzická osoba zapsaná v živnostenském rejstříku

• Citovat
  • Upravit
4
25.1.25 01:47
@Anonymní píše: Více

Ano, rozumím jen vcem sem zařazen že si nevím rady mohu vystavit fakturu na klasický blok faktur kde se dá normálně sehnat v papírnictví, napsal bych tam své IČO a adresu dále bych uvedl že to například byla práce bourací a dokončovací a podpis samozřejmě i částkou kterou by mi měl vyplatit. Jen co mě zaráží je že dám jemu fakturu a já nebudu mít podklad na další rok na daně. A ještě k té faktuře měl bych tam napsat i tu firmu která mi dala tu nabídku. Omlouvám se budu to dělat poprvé tak nechci být za hlupáka :( :(. Razítko nepotřebují jak mi řekly na zivnostnaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.25 02:25
@Paja568 píše: Více

Ty bloky jsou myslím samopropisovací, ne?
Zůstane ti „kopie“.

A ještě k té faktuře měl bych tam napsat i tu firmu která mi dala tu nabídku

Ano, musí tam být i jejich údaje.

Ale snad to tady ještě někdo vysvětlí pořádně.

Já to dělám elektronicky, vždy pošlu fakturu mailem a hotovo, už jen čekám až mi zaplatí.

• Citovat
  • Upravit
4
26.1.25 16:13

Tak to byl celý podvod jak sem si zjistil firma která měla sídlit na určeném místě tak neměla oprávnění sídlit na místě dále recenze nespokojenost žádná komunikace a také se to osvědčilo zadna komunikace a co se týče práce je hodně a a teprv se to rozjíždí… Tak jen hledat jezdit volat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat