Práce v USA
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
práce v USA
Dobrý den,
s přítelem jsme se bavili, že bychom rádi vyzkoušeli cca na 2-3 měsíce, jaké to je žít v USA, poznat lidi a pracovat tam.
Jelikož ale nechceme makat na černo, tak mě napadlo, zda by nebylo třeba možné přes nějakou českou/slovenskou firmu.
Přítel je vyučený elektrikář, má tu práci rád a chtěl by se jí věnovat, každopádně moc AJ neovládá, spíš základy.
Já AJ celkem zvládám, víc tedy rozumím, než mluvím, mám SŠ ekonomku, ale tak nějak je mi asi jedno, co bych tam dělala, hlavně bych chtěla poznat, zda by to prostředí bylo vůbec něco pro mě.
Ráda bych se tedy pouze zeptala, zda někdo z Vás nemá ponětí o nějaké takové firmě s možností vycestování.
Kdyby to byla česká firma, ráda bych třeba pomohla v administrativní stránce.
Děkuji moc a příp. se omlouvám za dotaz..
Přeji hezký den! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@qwertztrewq píše:
Dobrý den,
s přítelem jsme se bavili, že bychom rádi vyzkoušeli cca na 2-3 měsíce, jaké to je žít v USA, poznat lidi a pracovat tam.
Jelikož ale nechceme makat na černo, tak mě napadlo, zda by nebylo třeba možné přes nějakou českou/slovenskou firmu.
Přítel je vyučený elektrikář, má tu práci rád a chtěl by se jí věnovat, každopádně moc AJ neovládá, spíš základy.
Já AJ celkem zvládám, víc tedy rozumím, než mluvím, mám SŠ ekonomku, ale tak nějak je mi asi jedno, co bych tam dělala, hlavně bych chtěla poznat, zda by to prostředí bylo vůbec něco pro mě.
Ráda bych se tedy pouze zeptala, zda někdo z Vás nemá ponětí o nějaké takové firmě s možností vycestování.
Kdyby to byla česká firma, ráda bych třeba pomohla v administrativní stránce.
Děkuji moc a příp. se omlouvám za dotaz..
Přeji hezký den!
Ze všeho nejdřív zapracujte na angličtině. To je must have.
Až budete mít oba angličtinu na dobré úrovni, pak se můžete přesunout k myšlenkám na práci pro Amíky. Pro přítele je to asi s jeho kvalifikaci irelevantní, ale tobě bych pak vřele doporučila vyzkoušet si, pokud možno, práci pro US zaměstnavatele nejdřív na dálku z ČR. Dá ti to poměrně přesnou představu o tom, jak to v US s prací chodí a zda by ti to vyhovovalo. Mimochodem taková zkušenost ti zvýší šance na to, aby tě někdo poté v USA zaměstnal. Ony ty zelené karty se v USA nedávají automaticky..
Kdyby tě cokoli zajímalo, ozvi se. Nyní budu začínat druhý rok remote full time práce pro US firmu z big 4.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka, představuješ si to trochu jednoduše.
Bohužel jen tak jet legálně pracovat do USA není vůbec jednoduché a jen na pár měsíců úplně nemožné. Pokud byste byli studenty VŠ, mohli byste využít programu Work & Travel, jinak bohužel.
Pokud je vám méně než 27, tak jedině na rok jako aupair, ale museli byste počítat s tím že každý skončíte v jiném státě. V USA se něco jako aupair couple nepěstuje.
A nelegální práce v této době už také není úplně jednoduchá. Spíš našetřete a ještě tam na nějaký měsíční cestování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld já samozřejmě vím, že to jednoduché není, proto se ptám, zda třeba někdo nezná nějakou českou firmu, která by toto třeba časem umožňovala takto vycestovat.
Mě bohužel VŠ nijak nezaujala a přítel má výuční list, takže WORK and TRAVEL taktéž nepřipadá v úvahu a nelegálně jsem psala, že pracovat opravdu nechceme.
Každopádně děkuji za zprávu! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@qwertztrewq píše:
@Gracetheworld já samozřejmě vím, že to jednoduché není, proto se ptám, zda třeba někdo nezná nějakou českou firmu, která by toto třeba časem umožňovala takto vycestovat.
Mě bohužel VŠ nijak nezaujala a přítel má výuční list, takže WORK and TRAVEL taktéž nepřipadá v úvahu a nelegálně jsem psala, že pracovat opravdu nechceme.
Každopádně děkuji za zprávu!
Nemyslím si že by nějaká česká firma umožňovala takto vycestovat, pochybuji že se jim to vyplatí.
A na to abys získala pracovní vízum, tak také potřebuješ VŠ vzdělání a to ještě v nějakém oboru kde je v USA nedostatek lidí. Zaměstnavatel totiž musí prokázat že na tu pozici nikoho lokálně nenajde a i když je toto splněno, tak získání těch víz je hodně o štěstí. Ročně se vydává nějakých 60-80 tisíc H1B víz, ale třeba loni se o ně hlásilo 250 tisíc lidí kteří splnili kvalifikační podmínky a měli US firmu která je sponzoruje.
Fakt si spíš našetřete a pak si udělejte v USA hezkou dlouhou dovolenou, klidně ty 2 měsíce. Když se nebudete rozcapovat, tak se to dá pořádit za slušné peníze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld jasně, asi jo, asi to tak nakonec fakt uděláme, že si našetříme a když nevyjde toto, tak zkusíme alespoň dovolenou. Za život se tam min. podívat určitě chci.
Moc děkuji za názor a obecné info!
Přeji hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@qwertztrewq Fakt se soustřeďte spíš na to cestování a mezitím mákněte na angličtině, se znalostí jazyka je to tam ve všem mnohem jednodušší.
Pokud vám nevadí baťůžkařit, tak se tam dá strávic celkem dlouhá doba s relativně minimálními náklady. Třeba kempování na federální půdě je legální, takže hodně ušetříte za ubytování.
Já třeba šla dálkovou trasu v USA od hranic s Mexike až do Kanady, šla jsem to půl roku a celé mě to stálo cca 150 tis.
S mužem jsme chvíli koketovali s dovolenou v USA ještě než budeme mít děti a počítali jsme že bysme jeli tak na 4 týdny a že by nás to vyšlo nějak kolem 170 tisíc s tím že bysme měli celou dobu půjčené auto a občas spali někde v hotelu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@topazio píše:
@KalamityJohn poradíš zakladatelce?
Neporadím.
Tak můžou postávat někde u 7-11* a někdo si je třeba vezme na nějakou fušku, ale jednak by to asi bylo o hubu a jednak by to bylo na těžkou práci.
Elektrikář co nezná ekvivalent české padesátky je k ničemu - a když se navíc nedomluví anglicky?
Ona by mohla hlídat děti, na to sem holky jezdí nebo jezdily, ale nic o tom nevím.
*7-11 je řetězec benzínek a rychlého jídla a před jedním z nich v Manassas postávají Latinos a stačí zastavit a domluvit kolik lidí potřebuješ a za kolik. Mulčují, uklízejí, betonují - prostě ukrajinské fušky. Podobně je to v každým městě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld píše:Já třeba šla dálkovou trasu v USA od hranic s Mexike až do Kanady, šla jsem to půl roku a celé mě to stálo cca 150 tis.
Tak to je dost dobrý! ![]()
Ještě bys mohla dát Appalachian Trail, to je zase na pravým břehu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KalamityJohn píše:
Tak to je dost dobrý!Ještě bys mohla dát Appalachian Trail, to je zase na pravým břehu
Tak zrovna „Green tunnel“ mě fakt neláká. Pokud bych šla další dlouhý trail, tak CDT ![]()
Ale vzhledem k tomu že teď plánuji potomka, tak si spíš v důchodu dám ještě jednou PCT
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld píše:
Tak zrovna „Green tunnel“ mě fakt neláká. Pokud bych šla další dlouhý trail, tak CDT
Ale vzhledem k tomu že teď plánuji potomka, tak si spíš v důchodu dám ještě jednou PCT
Tak jde o to kdy to jdeš. Na podzim to je velice krásnej a barevnej tunel. Podzim jako v Nový Anglii nikde jinde nenajdeš.
To já bych si dal rád zase Nízký Tatry. Nebo Bukovský vrchy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pakočka píše:
Ze všeho nejdřív zapracujte na angličtině. To je must have.Až budete mít oba angličtinu na dobré úrovni, pak se můžete přesunout k myšlenkám na práci pro Amíky. Pro přítele je to asi s jeho kvalifikaci irelevantní, ale tobě bych pak vřele doporučila vyzkoušet si, pokud možno, práci pro US zaměstnavatele nejdřív na dálku z ČR. Dá ti to poměrně přesnou představu o tom, jak to v US s prací chodí a zda by ti to vyhovovalo. Mimochodem taková zkušenost ti zvýší šance na to, aby tě někdo poté v USA zaměstnal. Ony ty zelené karty se v USA nedávají automaticky..
Kdyby tě cokoli zajímalo, ozvi se. Nyní budu začínat druhý rok remote full time práce pro US firmu z big 4.
@Pakočka píše:
Ze všeho nejdřív zapracujte na angličtině. To je must have.Až budete mít oba angličtinu na dobré úrovni, pak se můžete přesunout k myšlenkám na práci pro Amíky. Pro přítele je to asi s jeho kvalifikaci irelevantní, ale tobě bych pak vřele doporučila vyzkoušet si, pokud možno, práci pro US zaměstnavatele nejdřív na dálku z ČR. Dá ti to poměrně přesnou představu o tom, jak to v US s prací chodí a zda by ti to vyhovovalo. Mimochodem taková zkušenost ti zvýší šance na to, aby tě někdo poté v USA zaměstnal. Ony ty zelené karty se v USA nedávají automaticky..
Ahoj, zajímalo by mě, jak tohle chodí, kde se po těch nabídkách dívat, a jak probíhá výběrové řízení. Mohla bys k tomu něco napsat? Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit