Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, už to tu asi bylo, potřebuji poradit, co s prachem v domě, kde topíme tuhými palivy. Utřu prach a druhý den mohu znovu, vytírám taky denně a při nošení popela přes dům, taky furt bordel, co s tím. Kolikrát týdně utíráte prach?
Mám el. přímotopy a taky tu mám všude pořád prach…já to mám zas asi z pole za domem i když nechápu, že i v zimě…no počkám kdo co poradí…obávám se, že nic jiného než každý den vytírat nám nezbude. Jinak mám i čističku vzduchu, nějakou, že i snad prach, ale je to k ničemu.
A nejhorší je, když do toho svítí sluníčko, viď? No, já každý ráno za sebou radši zavřu dveře a jdu do práce a večer už je to dobrý
. Jinak prach utírám jednou týdně, víc nemám čas ani náladu, ale je tam mrcha furt. S tím nic nenaděláš…
Já utírám 2× týdně, ale nic si z toho nedělej, my zas máme retrívra a denně (někdy 2×) luxuju chlupy ![]()
1 x týdně, ale vysávám a vytírám podlahu častěji, protože mám dojem , že je furt špinavá
prach 1× týdně a zeme zetírám tak 2× a skoro každý den alespoň metlou smetu smetí ![]()
No my taky topíme uhlím a je to mazec. Taky pořád dokola uklízím. Už se těším na jaro až to zase na chvíli skončí. Tak hadře zdar.
Nepotěším ale já jsem pošuk prach utírám denně, vytírám odden,kdžy nevytírám alespon zametám.....ale mně tu lítaj dva děti(za pár měsíců budou 3) a do toho pes…tkaže to nějakou dobu lepší nebude ![]()
Taky máme prachu hodně, navíc pejska, natahá spoustu ze zahrady, takže vytírám každé ráno, pokud nevytírám jeden den, tak pouštím robotickej vysavač a vytírám nejpozději druhý den
Je to na palici, ale co se dá dělat
![]()
Když jsem ještě bydlela u našich, bylo to to samé. Krbová kamna v obýváku, takže denní nošení dřeva dovnitř a popela ven. Prach jsem utírala taky denně, navíc i denně vysávala - někdy i dvakrát, když byla opravdu zima a šla jsem pro dřevo i odpoledne.
Teď bydlíme v bytě, topení je centrální, takže prach utírám příležitostě. Většinou třeba utěrkou, když ji nesu do pračky, vezmu všechno okolo. ![]()
Taky se nám tu hrozně práší
. A to máme plynový topení. Sundala jsem závěsy a záclony, zlikvidovala koberce a nepomhlo to. Pak mi sousedka řekla, že jim se přestalo prášit, když vyměnili umakartové jádro. Takže jsem nahraná, jsem tu v nájmu a majitel se nechystá jádro měnit. Takže každý dne poctivě utírám prach a nadávám u toho jak dlaždič ![]()
no jo s tím nic neuděláš ten bude i kdybys to stírala každejch 5 minut tak mi věř že se tam usadí
lepší je to jednou denně setřít vlhkým hadříkem a pak tomu nevěnovat tolik pozornosti,protože jinak je to na blázinec ![]()
Holky, já vás stejně obdivuju, každý den utírat prach, by mě kleplo…I když je fakt, že když nejsme celý den doma, tak se ho asi udělá méně a je mi to víc jedno. ![]()