Prachovské skály – výlet

3348
29.1.19 12:20

Myslim ze z jicina je to daleko. Tedy nevze by se to nedalo dojit, ale tam a zpet a jeste vylet do skal? To asi ne.

Ale v sozene bych rekla ze tam jezdi bus

Jinak je ro tam krasne. Ne ovsem na kocarek?!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1486
29.1.19 12:21

Určitě se vlakem dopravit dá my vždy jezdili do Jinolic a z tama pěšky. Případně tam jezdí bus. Pak kousek jsou ještě moc pěkné Sedmihorky a Hruboskalsko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
29.1.19 12:24

Jo z jinolic by to slo. Prachovske skaly hezke, ale hruboskalsko taky super, a besedice skaly take

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
29.1.19 12:25

Hlavně bych to zkusila směřovat mimo sezónu, ideálně i mimo víkend, bývá tam fakt hodně přelidněno. Ale jinak je tam nádherně. Nevím, s jak starým dítkem to chceš absolvovat, pokud byste si chtěli dát nějaký okruh vrchem po skalách, je to dost nahoru dolů, lezení po kamenech a tak, ale dají se najít i kratší a rovinatější trasy, jen jsou pak o to víc přelidněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.1.19 12:40

Z Jinolic

Aha, tak z těch Jinolic. :) syn má 10, to určitě zvládne :) a to hruboskalsko je v jaké vzdálenosti od toho? Měla jsem v plánu víkendový výlet, tak teď nevím. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
29.1.19 12:46

Tak moje srdcovka jsou Drabske světnicky a hruboskalsko. Naposled jsme byli na podzim. Skály a do toho vybarveny stromy pohádka. A vlakem neporadim ale místo to je super. Za víkend se toho tam dá stihnout opravdu hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68967
29.1.19 12:51

Jo, desetiletý v pohodě, to už se dají podnikat pořádné túry. Dcera to loni dala v šesti letech a v pohodě, ona je teda velká turistka. Ale loňský červnový víkend parkoviště (což vás nemusí trápit) narvané tak, že auta stála i podél silnice dobré dva kiláky daleko, dole se chodilo snad v pětistupech a v hospodě si dole člověk nesednul. To Hruboskalsko mi přijde volnější. My teda jezdíme autem, takže mi ta oblast přijde, že je tam milión věcí na pětníku, ale pěšky tam přeci jen vzdálenosti jsou. Mrkla bych na turistickou mapu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
29.1.19 12:54
@Deph píše:
Dobrý den, ráda bych začla cestovat se synem. Zatím po ČR, ať něco našetřím a naberu zkušenosti. Zaujaly mě Prachovské skály. Máte s tímto místem někdo nějaké zkušenosti? Jsme z jiného kraje a tak mě zajímá jestli je lehké se tam dopravit vlakem? Popř. Po značkách dojít z Jičína pěšky? Děkuji za každou radu a zkušenost. :) :hug:

Pěšky je to tak 5 km z Jičína. Jinak vlakem blíž nevim.
Prachovky jsou krácné, ale v létě je to masovka. Stejně tak jsou hezké ale i ostatní , méně profláklá místa Českého ráje - Klokočky, Drábské světničky a příhrazské skály, Malá skála… S dětma určo bezva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
29.1.19 12:56

Prachovské jsou nádherné, ještě doporučím Hruboskalsko, dá se vlakem dojet do Sedmihorek a je to kousek pěšky do skal. Je tam i parádní kemp, jezdíme každým rokem a holky to tam milujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.1.19 13:31
Super, Děkuji za tipy, podivám se na to:)
@Lama Lama píše:
Pěšky je to tak 5 km z Jičína. Jinak vlakem blíž nevim.
Prachovky jsou krácné, ale v létě je to masovka. Stejně tak jsou hezké ale i ostatní , méně profláklá místa Českého ráje - Klokočky, Drábské světničky a příhrazské skály, Malá skála… S dětma určo bezva.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.1.19 15:42
@Daniela PB píše:
Prachovské jsou nádherné, ještě doporučím Hruboskalsko, dá se vlakem dojet do Sedmihorek a je to kousek pěšky do skal. Je tam i parádní kemp, jezdíme každým rokem a holky to tam milujou.

Kemp je u toho nádraží poblíž? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
29.1.19 15:43

<3

Děkuji všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
29.1.19 17:15

Drábské světničky, Skalní město, Besedické skály a Klokočské průchody - nádherné a řekla bych i hezčí než Prachovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí