Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Crystal - přes ekzém jsem trochu odborník…
Koupej ho v černém čaji - ten je zázračný!!! FAKT! Uvařila jsem cca 2,5 l černého silného čaje cca 4-5 pytlíčků - nejlevnější pytlíčky - klidně TESCO! A pak jim to vlila do vany do vody. Je to mazec na vanu - okamžitě to dělá mapy,ale výsledek je opravdu znát po 2 vykoupáních,ne-li po prvním. Mazali jsme obyč vazelínou z lékárny a konopnou mastí - jenom ty ložiska. Taky lipobází a purelanem. Fakt hromadou - ani nechci vedět kolik jsme za ty srandy dali… ![]()
To ze se mu to ted zhoršilo je normální - protože zase začalo mrznout - s mrazem se to zhorší skoro vždy!!! Zkus ten čaj a uvidíš…fakt boží! ![]()
Já mám prostě zkušenost, že komerční drogerie mi ekzém zhoršuje, zatímco „přírodnější“ volba ne. Takže dokud mi bude ekologická verze, což je Ecover a sliz prát, nebudu zkoušet nic jinýho. A vypere to i silnější špínu, takže v tom peru celý rodině.
KacenkaK píše:
Crystal - přes ekzém jsem trochu odborník…Koupej ho v černém čaji - ten je zázračný!!! FAKT! Uvařila jsem cca 2,5 l černého silného čaje cca 4-5 pytlíčků - nejlevnější pytlíčky - klidně TESCO! A pak jim to vlila do vany do vody. Je to mazec na vanu - okamžitě to dělá mapy,ale výsledek je opravdu znát po 2 vykoupáních,ne-li po prvním. Mazali jsme obyč vazelínou z lékárny a konopnou mastí - jenom ty ložiska. Taky lipobází a purelanem. Fakt hromadou - ani nechci vedět kolik jsme za ty srandy dali…
To ze se mu to ted zhoršilo je normální - protože zase začalo mrznout - s mrazem se to zhorší skoro vždy!!! Zkus ten čaj a uvidíš…fakt boží!
jo s tím mrazem to sedí no já to mám ted torchu na nohou a rukách a jeden flek na zadku ale Sebík to má všude a staršně:(o té konopné masti jsem taky už uvažovala…ale ten černý čaj zkusím.
dík za typ
KacenkaK píše:
Crystal - přes ekzém jsem trochu odborník…Koupej ho v černém čaji - ten je zázračný!!! FAKT! Uvařila jsem cca 2,5 l černého silného čaje cca 4-5 pytlíčků - nejlevnější pytlíčky - klidně TESCO! A pak jim to vlila do vany do vody. Je to mazec na vanu - okamžitě to dělá mapy,ale výsledek je opravdu znát po 2 vykoupáních,ne-li po prvním. Mazali jsme obyč vazelínou z lékárny a konopnou mastí - jenom ty ložiska. Taky lipobází a purelanem. Fakt hromadou - ani nechci vedět kolik jsme za ty srandy dali…
To ze se mu to ted zhoršilo je normální - protože zase začalo mrznout - s mrazem se to zhorší skoro vždy!!! Zkus ten čaj a uvidíš…fakt boží!
jo s tím mrazem to sedí no já to mám ted torchu na nohou a rukách a jeden flek na zadku ale Sebík to má všude a staršně:(o té konopné masti jsem taky už uvažovala…ale ten černý čaj zkusím.
dík za typ
no to fakt zkus - je to levná metoda (akorát teda záhul na záda,jak furt myješ tu vanu…) - pokus/omyl - než kupovat mast za stovky korun a pak ji hazet na hromadu k těm dalším,co momentálně nezafungovaly… ![]()
Monny89 píše:
Opet zminuji tu SA8
A kolik stojí?
Já peru v Ariel sensitiv.Lovelu jsem vzdala.
Na skvrny používám Ariel gel na skvrny.
Prádlo pokud je moc špinavé či fleky namáčím.
Do koupele používám malému LINOLU.
2,25kg stoji 985,– ale je to silny cisty koncentrat, takze staci jedna odmerka na celou pracku, takze to vyjde jako cca 5kg prasek, vynahradi i avivaz a ochranu pro vodnimu kameni.
Takze si spocitej kolik platis za vsechno mozne, a zjistis, ze na tomhletom usetris… ![]()
Pro blizsi info, mi pisni SZ ![]()
Tak já si také dovlím přispět.
Pro svou horu dětí jsem ozkoušela skoro vše, co trh pro atopiky nabídl. Buďto nesedla kvalita vyprání, nebo nepříjemný odér nebo prostě byla cena vysoká. Zkusila jsem Sodasan, Ecover, Qualt, sliz, Organic vločky, Ulrich. Qualt byl dobrý co se týče vyprání, ceny, ale asi nesedla parfemace.
Pak jsem začala kupovat z DM drogerie prací sadu Ultra sensitiv. Je to bez konzervantů, barviv a parfémů. Mají jak gelový prostředek, tak normálně prášek a dokonce i aviváž bez parfému.
Pokud tedy by nevadilo, že prádlo nevoní, nebo jen taková ta vůně po usušení třeba venku na větru. Tak doporučuji. ![]()
Vodu mám extra trvdou /takže přisypnu sody krystalické - asi tak 1 pol. lžíci/ a vyprané máme vše. A že moje děti jsou čuníci ![]()
Sice tohle téma není už aktuální,ale já mám syna atopika a nevadí mu Formil z Lídlu.Včera jsem vyprala týden zaschlé skvrny od borůvek.Kamarádka má syna taky atopika a taky mu ten Formil nevadí.