Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
už toho mám dost - omlouvám,se že začínám tak zhurta. Ale právě jsem doskládala prádlo po žehlení a naštvala se. Dětské trička, kalhoty,tepláky světlých barev jsou jeden velký flek. ![]()
Oba kluci jsou atopici - mladší již snad vyléčený (ve cca 13 měsících se mu ekzém ztratil
), starší stále s ložisky pod koleny. ![]()
Odjakživa peru dětské oblečení zvlášť, v Lovele, 2× máchání, bez aviváže - jinak si to prostě nedovolím - skrz výše uvedené problémy.
Jenomže kamarádka Lovela na skvrny prostě nestačí (a taky 2× pěkně nevoní…
) - tepláky na kolenou šedé fleky (jak lezli), trička kolem krku oranžové,hnědé fleky (jak jedli,pili). ![]()
Snažím se kupovat pěkné značkové ač sekáčové levné oblečení,ale i tak mě to prostě mrzí jak je to zničené. Těžko to budu moct hrdě prodávat dál… ![]()
Poradte mi prosím nějaký prášek vhodný pro atopiky a zároven dost silný na ty hrozné fleky.
Děkuji moc!
Ahoj také mám citlivé děti prý lehcí atopici po mě ale nic extra peru jim v lovele-mně teda voní ale pouze tekutá- a na skvrny vaniš a v pohodě…nebo zkus persil sensitive
Ahoj!
Mě jsi docela překvapila praním prádla pro atopika v Lovele??
Nám jí v Motole dost vymlouvali, že se sice honosí atesty pro alergiky, ale výsledky nemá dobré.
Doporučili nám MINIRISK- kupuji přes lékárnu a bez aviváže! Ale je docela drahý a pokud chceš aby dobře vypral, musíš dát větší dávku než doporučují.
Pokud prý chceme levnější variantu, tak Batole- s tím zkušenosti nemám. ![]()
Ahoj, taky jsme atopici, máme dělané mastičky od mudr. a jsou dost mastné, malá je dost prasátko, takže oblečení máme navíc „pogryntané“ od všeho, co sní. Fleky řeším tak, že prádlo večer před praním namočím do Ariel professional a normálně vyperu v prášku, který běžně používám (dřív Batole, teď Ariel), na závěr 2 x vymáchám. Fleky někdy vzdorují, ale někdy si dají třeba napodruhé říct, že by nějak špatně reagovali malí na běžný prášek se mi taky nezdá, ale opravdu poctivě každé prádlo 2× mácháme.
hani - fakt? já jsem v tom prala už od miminka,tak jsou na to asi zvyklí… ![]()
No a to je druhá věc - jak je večer namažem,tak ten mastný krém (nebo atopickou kůžu nutno hlavně řádně promaštovat…
) a pyžamka jsou normálně tím tukem nasakle a těžké a smrdí po tuku - už jsem z toho zoufalá… ![]()
Ahoj, kluci jsou atopici a peru pořád v Arielu + máchání navíc, místo aviváže kapku octa nebo úplně bez. Na skvrny Ariel Profesional, zabírá krásně i na mastné, mám sprej. Lovela je ten nejhorší prášek co jsem pořídila na praní, po 3 pračce letěl do popelnice.
doporucuji jako ostatnim SA8 Praci prasek na detske pradlo
![]()
Vypere vsechno, je dermatologiocky i alergologicky testovany a nemusis pouzivat avivaz ani pripravek proti vodnimu kameni, tento prasek obsahuje vse v jednom ![]()
KacenkaK píše:
hani - fakt? já jsem v tom prala už od miminka,tak jsou na to asi zvyklí….....
--------------------------------
No fakt, nám opravdu Lovelu dost rozmlouvali- já v ní prala do synova půl roku a vůbec jsme se nemohli atopie zbavit. Jakmile jsem začala prát v tom Minirisku, okamžitě lepší. Máchala jsem vždycky (i s Lovelou) 2-3× navíc a do posledního máchání přidávám ocet, vše bez aviváže.Příspěvek upraven 21.01.11 v 15:40
já mám taky AE a peru v persilu a aviváž používám bílý silan sensitiv. Prádlo mi krásně voní a fleky žádné. Když je flek hodně velký, tak použiji Vanisch na skvrny.
janine24 píše:
Jsem ekzematik a peru jen v Ecoveru nebo domácím slizu.
Domácí sliz- cosi jsem už slyšela, ale jak na něj??
Díky za rady. ![]()
Na fleky jedině žlučové mýdlo. Namočím, namatlám a nechám působit, někdy ještě zopakuji a pak teprve hážu do pračky. Momentálně používám Persil sensitiv, ale moc spokojená nejsem. Používala jsem Excel, ale začal nechávat nerozpuštěné zbytky, tak jsem ho přestala používat a prý ani ta eco kvalita není co by měla být.
Jo a taky jsme zkoušela Persil gel a ten nepral skoro vůbec. Věřím, že kdybych to vyprala v čisté vodě, tak ten výsledek je stejný ![]()
No vida, a nám říkali, že Lovelu ne a navíc holky říkaly, že vůbec nepere. Prala jsme prvních pár měsíců v prášku Mimino na radu kožní a super. I prádlo vyprané skvěle. Peru vše na 60 a s předpírkou. Teď už jedem na Persilu Sensitive, nejsme nikdo v rodinách alergici/atopici.
Mimino jsem doporučila i kamarádce (silná alergička a atopička) a vyhovuje už 5 měsíců jejímu mimču i jí samotné
Jen je těžko k sehnání, u nás ho měli pouze v jedné prodejně Teta drogerie.
Domácí sliz jsem chtěla vyrábět, ale sehnat mýdlové vločky bylo nemožné. Takže viz výše a spokojenost a bez domácího matlání
![]()