Pračka - hmotnost prádla při programu

361
8.11.16 14:19

Pračka - hmotnost prádla při programu

Zdravím, měla bych dotaz ohledně pračky. Jaké jsou vaše zkušenosti: mám pračku na 6 kg prádla a zajímá mě, zda někdo perete na program, kde je např. uvedeno max. hmotnost prádla 3 kg a dá se prádla víc. Dělá někdo tak? Jak to zkousne pračka, přestane prát, nebo v poho vypere, nebo vidíte, že prádlo není tak dobře vyprané? Děkuji, snad je otázka dobře položená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
8.11.16 14:21

@BZ89 ahoj, moje pracka před spuštěním programu prádlo váží - když je ho tam moc, tak se nezapne. Potvora :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.11.16 14:22

Já to občas přehnala, když jsem neměla ten odhad, ale zase ne třeba dvakrát takovým množstvím.. prádlo jsem vyprané měla, ale nikdy se mi nevyždímalo, prostě to množství ta pračka při ždímání neutáhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
8.11.16 14:27

@BZ89 Mě špatně vyždíme. Bosch. Dávala jsem na hodinový program - 3 Kg max.- povlečení a stávkovala se ždímáním. Tak to dávám normálně. Ty kratší programy se snažím zapínat opravdu jen když mám třeba půlku bubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
8.11.16 14:28

@BZ89 Nevím, neřeším rozdílné váhy pro různé programy (plním ji plus mínus stejně a nepřecpávám) a nikdy s tím pračka problém neměla, ani to nikdy nebylo špatně vyprané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
8.11.16 14:28
@Tichošlápek píše:
@BZ89 ahoj, moje pracka před spuštěním programu prádlo váží - když je ho tam moc, tak se nezapne. Potvora :mrgreen:

Co máš za konkrétní značku? Mě by se to i hodilo, protože to neumím odhadnou a nerada bych pračku odrovnala přeplňováním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
8.11.16 14:30

@Aries6 lg a nějaké silene číslo k tomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
8.11.16 14:32

Děkuji všem. Konkrétně mám Electrolux. A prádlo si sama neváží. Je na 6 kg a otáček má 1200. Je tam jeden program na 40 minut na 3 kg a 1200 otáček, tak asi zkusím tam dát prostě normál pračku co bude potřeba vyprat, nebudu přehánět, ale zkusím, jde mi hlavně o to, aby jsem jí tím nerozbila a také, jaké máte zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
8.11.16 14:32
@Tichošlápek píše:
@Aries6 lg a nějaké silene číslo k tomu ;)

Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.11.16 14:34

Já to mám jako @j.a.n.i1 Taky dávám normálně, prostě aby nahoře zbylo trochu místa. Manžel občas pračku přecpe a pak je rozdíl akorát v tom, že to prádlo nevoní, ne že by bylo nějak špatně cítit, ale prostě není to úplně ono. Ale vyždímané je to normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
8.11.16 14:34
@j.a.n.i1 píše:
@BZ89 Nevím, neřeším rozdílné váhy pro různé programy (plním ji plus mínus stejně a nepřecpávám) a nikdy s tím pračka problém neměla, ani to nikdy nebylo špatně vyprané.

Jakou máte prosím značku? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7876
8.11.16 14:37

Do staré pračky jsem rvala vše možné (peřiny, zimní bundy..) a vyprala vždy. Akorát to hůř vyždímala.. Teď mám LG která si prádlo váží sama a když je tam víc tak nezapne. Někdy mě to teda štve, ale tak ví co dělá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101781
8.11.16 14:37

@BZ89 Elektrolux EWF 12680 W, ale je tak 7-8 let stará, takže nevím, zda ji na netu ještě najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6980
8.11.16 14:40

Mám Candy na 10kg a občas to tam cpu, co se vejde :oops: Nemám na to odhad, nemáme ani osobní váhu, abych to nějak převážila, tak prostě nevím :nevim: Povětšinou to vyjde, že je tam prádlo volně, tak doufám, že je to tak OK. Před tím jsem měla whirpool jenom na 5kg a určitě jsem toho taky dávala víc. Pak jsme kupovali tuto větší, pánovi kterému jsme jí dali, tak určitě ještě sloužila další rok a půl, pak jsme ho přestali vídat, tak netuším jestli ještě drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
8.11.16 14:41

Děkuji všem moc, jednou to zkusím, a uvidím, zda to půjde nebo bude protestovat :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí