Pračka se rozpadá po šroubcích?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pračka se rozpadá po šroubcích?
Přicházím s dotazem: stalo se někomu, že by u starší pračky začal v bubnu mezi prádlem nebo v mezeře u dvířek v těsnění nacházet postupně různé šroubky, částečně narezlé?
První jsem si myslela, že je to z kapes z prádla kluků, ale ti vehementně popírají, že by po kapsách nosili šroubky. Navíc to poslední dobou sleduji a kontroluji, v kapsách nic není.
Tak se bojím, že mi pračka odejde. A ještě víc se bojím, že to bude s velkým efektem. Těch šroubků už jsem našla docela dost, rozhodně přes 10. Nejdříve byly všechny stejné, dnes jsem našla 3 s každý jiný.
Díky za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak na nic nečekej a rychle si zavolej opraváře, než si vytopíš celej byt a sousedy pod sebou nebo než se ti při ždímání urve buben
. Možná jde pračka do kopru, ale možná se to včasným servisem bude dát ještě zachránit bez zbytečných škod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je vtip že jo? V pračce, ze které padají šroubky snad nemůže nikdo prát a ještě se ptát na emimi ![]()
- Citovat
- Upravit
Ale může, co by nemohl. Normálně čekám, co to udělá. Tak očividně s tím zkušenosti nejsou, jak vidím. Pravda je, že tady asi nemůžu čekat nějakého zkušeného konzultanta… Navenek to právě nijak problematicky nevypadá.
Až to odejde, koupím druhou, opraváře volat nebudu. Už má asi odepráno.
Vytopit nemáme koho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je nesmysl, v prostoru bubnu a vany žádné šroubky nejsou, musely se tam dostat z venčí. Mohly tam být klidně delší dobu, třeba zachycené pod lopatkami nebo zapíchnuté v dírách. Rozhodně bych doporučil zkontrolovat prostor mezi bubnem a vanou a čerpadlo, snadno se do těchto míst takovéto předměty dostanou a bez povšimnutí přetrvávají v pračce dlouhou dobu než se pohnou a poté dokážou napáchat velkou škodu a zcela zbytečně. Uvnitř pračky ale opravdu žádné šrouby nejsou, jediné šrouby v blízkosti jsou maximálně na dvířkách a to by jste už poznala že chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kubiks no tohle právě říkal manžel taky, že to musí být z oblečení, že to mají kluci po kapsách. Že mám normálně prát a neděsit de toho. Právě i typ těch šroubků se mu moc nezdál, že by mohl být někde v pračce. Jsou to takové ty samořezné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Žádné šroubky v bubnu nejsou. Buď byly v oblečení nebo se tam dostaly násypkou. Jestli jsou malé, mohly by projít filtrem a poškodit vrtulku čerpadla. Opraváře nepotřebujete. Kontrolujte častěji filtr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má pravdu, jen bych opravdu zkontroloval to čerpadlo a hlavně prostor pod bubnem. Ač se to zdá nemožné, tak se tam dostane spousta věcí, často jsou v tom prostoru ponožky, kapesníky, mince a podobně a když se při odstřeďování dají do pohybu, dokážou zničit plastovou vanu pračky. Stačí vysunout lopatku a otvory v bubnu prostor zkontrolovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit