Pojištění spotřebičů

3
25.1.24 21:21

Pojištění spotřebičů

Ahoj všem,

máte prosím někdo zkušenost s produktem pojištění spotřebičů od České sporitelny? 50 Kč měsíčně a je to na spotřebiče až 6 let staré - zařídí i opravu nebo přispějí na nový spotřebič. Přijde mi to až podezřele super - díky za sdílení, pokud někdo využíváte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2353
26.1.24 03:05

Co je na tom super? Vztahuje se to jen na některé vybrané spotřebiče dlouhodobé životnosti a jen do stáří šesti let. Obecně je poruchovost největší po výrobě (to kryje záruka) a na konci životnosti, což je rozhodně déle než 6 let. Pojišťuje se prakticky bezporuchové období. Navíc v zaběhlé domácnosti bude pojistným podmínkám vyhovovat jen několik spotřebičů. Jsou to vyhozené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.1.24 03:48

My máme pojištění spotřebičů zahrnuto v pojistce. Prostě je to v celkovém balíčku k pojištění domu a domácnosti. Takže to nepočítáme na koruny. Jinak skoro u všeho řešíme při koupi prodlouženou záruku. Ale máme dražší spotřebiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
27.1.24 10:02

Děkuji oběma za názor. Přišlo mi to fajn jako “jistota”, za 50 Kč měsíčně. V minulosti se mi stalo několikrát, že se mi rozbila napr. Televize prave po 2 letech v záruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
27.1.24 10:24

My to máme také zahrnuté zahrnuté v pojistce domácnosti a platíme si ještě jednu, je tam finanční omezení na rok do výše opravy 5000,vztahuje se to na spotřebiče starší 2 roky do 5 let, takže pokud je plnění na ten rok vyčerpáno u jedné pojistky tak použijeme druhou. Vyplatilo se mi to u pračky, sušičky, myčky, sice nás to stojí měsíčně dohromady kolem 170 kč, ale ušetřilo mi to tisíce. Akorát bych tu pojistku udělala jinde, České spořitelně moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
27.1.24 10:30
@mamule42 píše:
My to máme také zahrnuté zahrnuté v pojistce domácnosti a platíme si ještě jednu, je tam finanční omezení na rok do výše opravy 5000,vztahuje se to na spotřebiče starší 2 roky do 5 let, takže pokud je plnění na ten rok vyčerpáno u jedné pojistky tak použijeme druhou. Vyplatilo se mi to u pračky, sušičky, myčky, sice nás to stojí měsíčně dohromady kolem 170 kč, ale ušetřilo mi to tisíce. Akorát bych tu pojistku udělala jinde, České spořitelně moc nevěřím.

Můžu se zeptat, co se ti na těch spotřebičich pokazilo? Já jsem zvyklá, že vydrží 10+ let a to tedy nakupujeme nic drahého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
27.1.24 10:50
@Annonymní_007 píše:
Můžu se zeptat, co se ti na těch spotřebičich pokazilo? Já jsem zvyklá, že vydrží 10+ let a to tedy nakupujeme nic drahého…

Tak mi taky nic drahého, většinou odešlo čerpadlo, nebo začala myčka téct, ale abych řekla pravdu většinou pořádně nevím co spotřebiči bylo, displej vyhodil číslo závady a manžel řešil. Akorát naposledy jsem musela koupit novou pračku, tam už by oprava stála stejně jak nová pračka. Taky jsem byla dřív zvyklá že spotřebiče vydrží dlouho, ale je to čím dál horší. Ale třeba televizi máme 14 let a pořád funguje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí