Myčka vyhazuje pojistky

363
19.1.24 23:05

Myčka vyhazuje pojistky

Ahoj všem, nedávno jsem psala o tom, že mi odešla myčka do věčných lovišť a tak jsem si pořídila novou značka Bosch s prednim panelem. Mám ji chvíli, nádobí jsem v ní myla párkrát… Při prvním mytí mi hned vyhodila pojistky, pak asi 2× nebo třikrát mytí v pohodě. Dnes jsem ji znovu pustila,1× vyhodila pojistky, pak vše umyla v pohodě, ale když jsem jí znovu naplnila a zapnula, začala mi zas vyhazovat pojistky (cca po 10ti minutách). Žádný chybových kód neukazovala.
Napadlo mě, jestli nemůže být špatný ten jistič, na kterém byla napojená původní myčka :nevim:

Setkal se tu s tím někdo? Má prosím někdo zkušenost, čím by to mohlo byt nebo co ještě zkusit, než budu kontaktovat servis? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6690
19.1.24 23:09

Můj osobní tip je, že se někde dostává vlhkost ke kabelu, nějaká kapička a proudový chránič to shodí. Já bych volala servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
19.1.24 23:11

Ona ta myčka nebude mít svoji pojistku, bývá to okruh, v tomto případě to bude okruh zásuvek.
Edit - ano už jsem uznala, že je to kravina :))

Příspěvek upraven 19.01.24 v 23:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
19.1.24 23:14
@Kitia1 píše:
Ahoj všem, nedávno jsem psala o tom, že mi odešla myčka do věčných lovišť a tak jsem si pořídila novou značka Bosch s prednim panelem. Mám ji chvíli, nádobí jsem v ní myla párkrát… Při prvním mytí mi hned vyhodila pojistky, pak asi 2× nebo třikrát mytí v pohodě. Dnes jsem ji znovu pustila,1× vyhodila pojistky, pak vše umyla v pohodě, ale když jsem jí znovu naplnila a zapnula, začala mi zas vyhazovat pojistky (cca po 10ti minutách). Žádný chybových kód neukazovala.
Napadlo mě, jestli nemůže být špatný ten jistič, na kterém byla napojená původní myčka :nevim:Setkal se tu s tím někdo? Má prosím někdo zkušenost, čím by to mohlo byt nebo co ještě zkusit, než budu kontaktovat servis? :think:

Neměla jsi zapnutých víc velkých spotřebičů? Nám vypadávají pojistky, pokud zapnu současně myčku, troubu, pračku a sušičku. Pokud jsou zapnuté současně jen 3 z nich, tak pojistky nevypadávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.1.24 23:18
@Temnástranasíly píše:
Ona ta myčka nebude mít svoji pojistku, bývá to okruh, v tomto případě to bude okruh zásuvek.

Má samostatnou zásuvku i jistič ve skříňce :nevim:
Myčka co jsem měla před tím mi to nedělala…Teda až naposled, když ji vypadl ten motor, tak shodila ten jeden jistič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
19.1.24 23:18
@Temnástranasíly píše:

Pokud je elektrika dobře udělaná, tak myčka má svůj jistič - na tom jističi není jiná zásuvka než pro tu myčku.
Jinak v tomhle případě to chce elektrikáře nebo servisáka na tu myčku. Tohle je bez elektrikářských znalostí a měřících přístrojů doma neřešitelná věc. Hlavně je to život ohrožující stav, takže to nechat na někom, kdo tomu rozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.1.24 23:20

Jakože bych se vy.rala na to to furt zkoušet a zapínat, imho koledovani si o pru.er. :nevim: Zvlášť u nového spotřebiče. Ty pojistky to vyhazuje z dobrého důvodu, aby se nestalo něco horšího. Reklamovala bych :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.1.24 23:21
@Kasandra159 píše:
Neměla jsi zapnutých víc velkých spotřebičů? Nám vypadávají pojistky, pokud zapnu současně myčku, troubu, pračku a sušičku. Pokud jsou zapnuté současně jen 3 z nich, tak pojistky nevypadávají.

Původně běžela i pračka, taky mě to napadlo, že to může být tím (přestože u staré myčky to problém nebyl ), ale ikdyz pak byla pračka vypnutá, tak stejně myčka ten jistič vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
19.1.24 23:24
@Kitia1 píše:
Má samostatnou zásuvku i jistič ve skříňce :nevim:
Myčka co jsem měla před tím mi to nedělala…Teda až naposled, když ji vypadl ten motor, tak shodila ten jeden jistič.

Máte rodinný dům? :) tam se to naddimenzuje. A shozený je jen ten jeden jistič? To stejné vyřeší jen elektrikář :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
19.1.24 23:27
@Temnástranasíly píše:
Máte rodinný dům? :) tam se to naddimenzuje. A shozený je jen ten jeden jistič? To stejné vyřeší jen elektrikář :nevim:

Máme byt a jistič je shozený jen jeden od té myčky. Ostatní jsou ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
19.1.24 23:31
@Petr-33 píše:
Pokud je elektrika dobře udělaná, tak myčka má svůj jistič - na tom jističi není jiná zásuvka než pro tu myčku.
Jinak v tomhle případě to chce elektrikáře nebo servisáka na tu myčku. Tohle je bez elektrikářských znalostí a měřících přístrojů doma neřešitelná věc. Hlavně je to život ohrožující stav, takže to nechat na někom, kdo tomu rozumí.

Máš pravdu, nevím proč jsem si myslela že to jsou běžné zásuvky. Moje chyba, dává to smysl - voda.
Mně to takto shazovalo, když byly uvolněné kabely, ale i s proudovým chráničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6690
19.1.24 23:34
@Kitia1 píše:
Máme byt a jistič je shozený jen jeden od té myčky. Ostatní jsou ok

Jj, já jsem se nějak nezamyslela a vzpomněla jsem si, jak se elektrikáři diví u nás na domě, tam má svou zásuvku snad vše. V bytě má přitom myčka taky svoji. Moje chyba, jsem dutá.

Upřímně, řekla bych, že za to může spotřebič.

Máte pojištění domácnosti? My tam máme v ceně pojistky elektrikáře nebo servis spotřebiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.1.24 00:00
@Temnástranasíly píše:
Jj, já jsem se nějak nezamyslela a vzpomněla jsem si, jak se elektrikáři diví u nás na domě, tam má svou zásuvku snad vše. V bytě má přitom myčka taky svoji. Moje chyba, jsem dutá.

Upřímně, řekla bych, že za to může spotřebič.

Máte pojištění domácnosti? My tam máme v ceně pojistky elektrikáře nebo servis spotřebiče.

To je v pohodě, stane se ;)
Myčku máme necelý měsíc, takze ještě v záruce, tak zkusím ten servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.1.24 00:59
@Kitia1 píše:
Při prvním mytí mi hned vyhodila pojistky

Nevolej hned opraváře!!! Vůbec netušíš zda závada je v myčce.

Může být vadný jistič v rozvodné desce. Zapni myčku přes prodlužovací šňůru na jiný zásuvkový okruh. Pokud bude vše v pořádku, pak závada není v myčce. Je třeba zavolat elektrikáře k výměně jističe.

• Citovat
  • Upravit
74217
20.1.24 06:02

Taky nechápu, že to furt zkoušíš a čekáš, že bude zázrak mávnutím ruky. Evidentně je něco špatně. Zkoušením zapnutí ten problém sám neodejde. Už bych doma měla dávno člověka na elektriku a řešila bych i autorizovaný servis myček. To se řeší přes záruku. Jen se mu pak podepíše papír. Včas to řešit, než se dopindí něco pořádně a bude to stát víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí