Pračka + sušička, poraďte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pračka + sušička, poraďte
Ženy, prosím, poraďte.
Byt máme teprv ve výstavbě, ale musíme si namyslet odpady a podobně.
Vymýšlíme, kam dáme pračku se sušičkou.
Dosud bydlíme v paneláku, sušičku jsem nikdy neměla a pračku mám asi 15ti letou, takovu tu
co se třepe ![]()
Prý se ty nový už netřepou ![]()
Co máte zkušenost - dát je na sebe? Vedle sebe?
Přemýšlím o tom dát je i do chodby do skříně - blbost?
Dnes už to snad jde dát zabudovat kamkoliv, ne? ![]()
Díííík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pracka potrebuje privod vody a odpad, susicka jen elektrinu (popripade ten odpad, ale to neni nutne). Jdou dat dobre i na sebe. Pracku bych byt tebou poridila novou, mela by mit min. 1200 otacek, aby se pradlo nesusilo dlouho. Treseni taky neni dobre, ale vetsinou to byva spatnym vyvazenim pracky, zkus na ni polozit vodovahu
.
Do skrine bych je nedavala, bude ti vibrovat cela skrin od pracky a susicka zas trochu vyfukuje teply vzduch…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak novou, jasně! Já nemyslela, že si vezmu tuhle starou!
Odpady jasný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoja, já mám pračku a sušičku vedle sebe, nad sušičkou máme skříňku na chemii atd. a pračku budu za pár měsíců využívat jako pult pro miminko po koupání, stejně jako u prvního, zároveň tu plochu využívám když skládám prádlo na hromádky podle jednotlivých majitelů svršků
, ale záleží na tobě a hlavně kolik máš místa. Chodbu bych ti nedoporučila pokud jsou kolem spací místnosti ona ta sušička hučí a jede třeba 3h což by asi rušilo i televizi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Susicku mame na chodbe a pracku v koupelne.. Nemohli jsme je dat na sebe protoze susick ma jiny rozmer nez pracka.. A huceni susicky neni tak hrozny, kdyz zavres dvere nejde to skoro slyset.. Ale do skrine bych to nedavala.. Ze susicky jde dost teplo tak by to mohl byt problem.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Opicová máme sušičku v chodbě, potřeba je jen elektřina. sušička dělá hluk a teplo, do skříně bych jí nedávala. většinou pouštím přes den, stejně je prádlo potřeba hned vyndat, v noci na jednom patře se sušičkou bych spát nechtěla, pokud by nebyla třeba za dvěma dveřmi
jinak bych doporučila pračku a sušičku umístit na sebe, uspoří to místo - my máme zatím starou pračku, ale až odejde, tak bude nová v chodbě se sušičkou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika19 sušička jde postavit na pračku, i když je sušička hlubší… Máme sušičku 55 cm a pračku 40 cm a na sebe jsem je postavila. Dala jsem mezi ně dřevěnou desku a protiskluzové podložky a drží to dobře. Až pořídíme novou pračku, koupím i originální mezikus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je nutné mít stejnou značku pračky a sušičky, když je chci dát na sebe na mezikus?
- Citovat
- Upravit
@AnastazieB aha.. My to budeme mit asi podobne a v elektru nam doporucili to prave na sebe nedavat protoze kdyz je susicka nahore tak by to dost precnivalo a my meli strach aby to nahodou nespadlo na syna kdyz bude pracka zdimat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika19 ony i ty mezikusy se dělají různé, i na přesah sušičky. Ale my máme novou sušičku a starou pračku, takže jsem to vyřešila tou dřevěnou deskou, která je stejně hluboká jako sušička a ta na ní stojí (aby jí zadní nožky nevisely ve vzduchu, navíc by byla nakřivo). A mezi pračku a desku a desku a sušičku jsem dala takové gumové podložky z Ikey, aby ta deska po pračce neklouzala, když vibruje. Několikrát jsem to kontrolovala při praní a sušička se neposunuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme krátce po rekonstrukci panelového bytu a sušičku a pračku jsme dali do koupelny. Na sebe. Máme Beko a jsme velmi spokojeni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB aha.. My mame susicku taky novou a pracku starsi a kazda je od jineho vyrobce tak nam prave rekli ze to nemuze byt na sobe.. Tak jsou asi debilni kdyz nam nerekli ze to i tak muze na sebe.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kterou susicku poridit?
Uz treti den je zkoumam, procitam recenze na netu. Mesic se vyptavam majitelu susicek, jak jsou spokojeni (kazdy jinou znacku a vsichni spokojeni).
Myslela jsem si, ze mam favorita, pak zas uvidim jinou.
Je jich hodne. Takze opet nevim. Celkem se mi libila LG RC82EU2AV4W, pak Beko, Bosh.
Cim vic se v tom pitvam, tak jsem ztracena a nevim, kterou vzit.
Chci v relaci mezi 15-18tim. maximalne. Kterou?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey Mám od Bosch s tepelným čerpadlem a samočistícím kondenzátorem a už jede 5 let na plný zápřah (domácnost se zvířaty a dvěmi dětmi s látkovkami - syn z nich odrost a štafetu převzala dcerka) bez jediného problému. Po čase jsem se naučila i co na jaký program sušit tak i přestala srážet věci a to suším i věci, co do sušičky podle symbolu nesmí.
Edit: Jinak když tu byl servisák na pračku (po 10letech služby a přetěžování odešel motor) tak mi doporučil držet se značek: Bosch, Siemens a AEG, k těm prý skoro nejezdí i když jsou hlavně jejich záruční servis. Prý je nejvíc vytěžuje Beko a Whirpool.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Miele, klidne pouzitou. Nova se pod 20 TK poridit asi neda, leda nejaka II. jakost nebo vystaveny kus mozna. Mela jsem pouzitou - repasovanou a ted mam novou a taky jsem spokojena, takze v tomhle smyslu neporadim, neb nemam srovnani. Jsem spokojena s funkcnosti, ale i se servisem. Ovsem! Kdybych mela souseda, co opravuje treba ty LG, tak jdu klidne do ni. Susicka je relativne jednoduchy spotrebic, moc se toho v ni nemuze rozbit, kdyz koupis „horsi“ znacku, tak bude zas levnejsi oprava, i kdyz zacne odchazet driv. Na me stare susicce (pres 20 let provozu) se rozsypaly jedny plastove soucastky a oprava by stala tisice, tak jsme koupili novou a tu starou si rad vzal chlapik, co si to umi opravit. 20 let bezela bez problemu, krasa. Vybirala bych podle toho, pro kolik lidi preres a jak moc ji budes vyuzivat a potrebovat. Takze se mrkla i jake ma programy apod. A urcite bych ji chtela pripojenou k odpadu a v mistnosti, kde se da zavrit a kde chci mit klidne tepleji (koupelna) nebo kde se da aspon vyvetrat. Jo a u nas tohle resi hlavne manzel, kdyby neresil, stejne bych chtela znat nazor od nejakeho spolehliveho chlapa, co si budeme povidat, nektere technicke veci mne proste nedojdou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit