Nechat se zaměstnat, abych dostávala podporu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.8.14 10:24

Pracovní úřad - prosím o radu

Ahoj,
potřebovala bych poradit:
Jsem vedená na pracovním úřadě 6 měsíců a už nepobírám žádné peníze. Práci si nemůžu najít, musím se synkem na podzim do lázní a pak na operace nožiček, takže práce u mě tak na dalšího půl roku nepřipadá v úvahu. Slyšela jsem o možnosti nechat se „na oko“ zaměstnat třeba na týden a pak zas rozvázat prac. poměr. Dostávala bych pak zas podporu? Nemáte s tím někdo větší zkušenosti? Třeba z jakého důvodu by měl zaměstnavatel dát výpověď, nebo jestli ji můžu dát i ja?
Za každou radu budu ráda. Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
538
16.8.14 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.8.14 10:31

Tak to by ses „na oko“ musela nechat zaměstnat alespoň na rok :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
16.8.14 10:31

Naštěstí nedostávala… zákony jsou nastaveny tak, aby takhle jednoduše ochcávat nešly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
16.8.14 10:33

Nedostaneš..to by tak potom dělal každej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
16.8.14 10:38

Nedostaneš, kdo by za tebe na oko odvadel pojistne a dane?? Co ti lidi nevymysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.8.14 11:03
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jsem vedená na pracovním úřadě 6 měsíců a už nepobírám žádné peníze. Práci si nemůžu najít, musím se synkem na podzim do lázní a pak na operace nožiček, takže práce u mě tak na dalšího půl roku nepřipadá v úvahu. Slyšela jsem o možnosti nechat se „na oko“ zaměstnat třeba na týden a pak zas rozvázat prac. poměr. Dostávala bych pak zas podporu? Nemáte s tím někdo větší zkušenosti? Třeba z jakého důvodu by měl zaměstnavatel dát výpověď, nebo jestli ji můžu dát i ja?
Za každou radu budu ráda. Díky

Jediná rada. Najdi si práci. Nemít práci půl roku je jen výmluva. Vždy se dá něco najít, například úklid, hlídaní, obchod a jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.14 11:15

Nějak to asi jde, protože známá od kamarádky to tak taky udělala, aby dostávala vyšší přídavky. Jen ještě nebyla vedena na PÚ. Dokonce jí to tenkrát poradil přímo pán na úřadu (ze známosti) Tak jen zjišťuji, jak to je když už vedená jsem…Ale i tak díky!
Claire: Jak ráda bych si našla, ale asi nevíš co je to mít doma skoro invalidní 3leté dítě! Tátu přes týden mimo domov a babičky v práci. A v dohledu jen další operace…

• Citovat
  • Upravit
101524
16.8.14 11:17
@Anonymní píše:
Claire: Jak ráda bych si našla, ale asi nevíš co je to mít doma skoro invalidní 3leté dítě! Tátu přes týden mimo domov a babičky v práci. A v dohledu jen další operace…

V tom případě bys ale měla řešit spíše příspěvek na péči, než jak podvádět s podporou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.8.14 12:01
@Anonymní píše:
Ahoj,
Za každou radu budu ráda. Díky

nedostávala bys nic, protože pro podporu musíš být opět minimálně 6 m zaměstnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
16.8.14 12:03
@j.a.n.i1 píše:
V tom případě bys ale měla řešit spíše příspěvek na péči, než jak podvádět s podporou :think:

stálo by to za zváženou ten příspěvek :hug: zkus se poptat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22772
16.8.14 12:04

Myslim, že to nejde, že je potřeba odpracovat ten rok, jak tu někdo psal. Ale nebylo by kdyžtak lepší se přihlásit jako osoba pečující o dítě do 7 let věku (a případně řešit nějaký ty přídavky na děti, na péči a spol.)? Jako nebejt na ÚP, protože ten po tobě po určitý době (cca těch 6 měsíců) chce dokládat, že práci intenzivně hledáš, musíš dokládat razítka, kde ses byla ptát atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat