Pracuje někdo každý víkend ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
22.11.23 14:19

Pracuje někdo každý víkend ?

Zdravím, jdu sem s dotazem jestli je tu ještě nějaký blázen co dělá prakticky všechny víkendy.

V dubnu jsem nastoupila jako servírka na plac, od dubna do dnešního dne jsem měla asi
4 volné neděle a 2 volné soboty. Celý víkend tahem žádný nebyl.

Práci, kolegy i prostředí miluju ale fakt mě mega žere, že se nedostanu na žádnou společenskou událost ani na divadlo nebo koncert.

PS. Nemám za víkendy žádné příplatky a jsem jediná kdo je na stálo na place, zbytek směn dohazují brigádníky. Výplata cca 24+ dyska.
Jsem z toho nešťastná celou tu dobu se dívat na lidi co k nám jezdí relaxovat odpočívat nebo se bavit když já nemůžu jít nikam. Ani si nemůžu vybrat žádnou dovolenou. Tu mi strhávají za prý nedostatek odpracovaných hodin což je cca 180 měsíčně.

Stojí to za ty nervy a žádnej osobní život? Je tu někdo kdo taky dělá všechny víkendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35469
22.11.23 14:23
@Lamerka píše:
Zdravím, jdu sem s dotazem jestli je tu ještě nějaký blázen co dělá prakticky všechny víkendy.

V dubnu jsem nastoupila jako servírka na plac, od dubna do dnešního dne jsem měla asi
4 volné neděle a 2 volné soboty. Celý víkend tahem žádný nebyl.

Práci, kolegy i prostředí miluju ale fakt mě mega žere, že se nedostanu na žádnou společenskou událost ani na divadlo nebo koncert.

PS. Nemám za víkendy žádné příplatky a jsem jediná kdo je na stálo na place, zbytek směn dohazují brigádníky. Výplata cca 24+ dyska.
Jsem z toho nešťastná celou tu dobu se dívat na lidi co k nám jezdí relaxovat odpočívat nebo se bavit když já nemůžu jít nikam. Ani si nemůžu vybrat žádnou dovolenou. Tu mi strhávají za prý nedostatek odpracovaných hodin což je cca 180 měsíčně.

Stojí to za ty nervy a žádnej osobní život? Je tu někdo kdo taky dělá všechny víkendy?

Fond pracovní doby je 160h měsíčně. Strhávat ti za něco takovýho dovolenou je proti zákonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.11.23 14:26

@JancaS84

Vím že by neměli, ale u nás máme nějaký speciální prací ní fond hodin který přes léto činí přes 200h měsíčně a když ten fond nesplnim zmizí z dovolené 11 nebo 22 hodin.

Už mi zbývá 55h dovolené a to jsem si ani žádnou nevybrala, celkem úlet že?😁 😭

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
22.11.23 14:32

Ani omylem. Přečetla bych si zákoník práce, zítra dala výpověď a ty zbývající 2 měsíce bych pracovala jen a pouze dle zákoníku práce. Neřikam, kdybys mela 40 tisíc, ale za 24? :zed: pracovat v jakékoliv sámošce, budeš se mít líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
@Lamerka píše:
@JancaS84

Vím že by neměli, ale u nás máme nějaký speciální prací ní fond hodin který přes léto činí přes 200h měsíčně a když ten fond nesplnim zmizí z dovolené 11 nebo 22 hodin.

Už mi zbývá 55h dovolené a to jsem si ani žádnou nevybrala, celkem úlet že?😁 😭

A tohle máš napsáno na pásce? 200 hodin za 24 tisíc? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785

Příplatky za práci o víkendu jsou dané ze zákona, to samé na dovolenou… kde to proboha pracuješ??? Na takového zaměstnavatele bych si sesbírala pár důkazů a poslala inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.11.23 14:44

@Freeandwild

Jo tak to bych se na to měla jít optat, problém je že můj pán zaměstnavatel je trochu škrt jako každý podnikatel v pohostinství.

Dovolenou si prý můžu vybrat 2 týdny v lednu když není sezóna a hezké počasí. Vydržím to do dubna a na příští léto ať si najdou jinýho pohůňka fakt to za to nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.11.23 14:50

Prosím tě, proč se sebou necháš takto zametat? Máš 7 dní dovolené na celý rok? Pracuješ 180 hodin měsíčně a ještě ti strhávají dovolenou? Nemáš proplacenè víkendy?
Tak já fakt nevím, ale tohle přece vidíš sama, že není ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.11.23 14:52

Jak dlouho v takových podmínkách pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35469
22.11.23 14:52
@Lamerka píše:
@JancaS84

Jsi blázen, že tam jsi. Zítra bych jim řekla, že končím a nezajímá mě žádná výpovědní lhůta když je taky nezajímá zákoník práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
22.11.23 15:05

@Barbucha3

Teď to bude asi 7 měsíců.

Jako já tu práci fakt mám ráda ale dělají že mě poslední dobou trochu otroka.

Chystám všechny akce jako oslavy svatby pohřby a nakonec si je i sama obsluhuji. Ok beru to k té práci patří ale to je opravdu každý víkend o prazdninach jsem měla volno jen pondělí úterý středa a ty nejsilnější dny kdy je nejvíc akci a lidí jsem dělala vždycky já. Třeba 5 14tek za sebou. Krásné léto.

Protože druhá stálice se hodina na začátku června marod a od té doby jsem tam sama.

Dneska jsem marod i já.. mám kovid a provozní mi psala že se asi ob*sí( tak jsem ji naštvala, že jsem ji napsala, že to je normální, že člověk je občas nemocnej a není moje chyba, že nemají dostatek personálu) nebyla šťastná.

Je to vyčerpávající

Teď na zimu to není tak zle ale jak začne sezóna nahlásit si dvouměsicni výpovědní a nikdo mě tam v květnu neuvidí ať se z toho nakadí někdo jinej. A už teď vím že se jim bude stýskat po kvalitním a spolehlivém personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
22.11.23 15:24

Jseš hloupatá. Když skoncis, stýskat se jim rozhodne nebude a ještě tě pomluví.

@Lamerka píše:
@Barbucha3

Teď to bude asi 7 měsíců.

Jako já tu práci fakt mám ráda ale dělají že mě poslední dobou trochu otroka.

Chystám všechny akce jako oslavy svatby pohřby a nakonec si je i sama obsluhuji. Ok beru to k té práci patří ale to je opravdu každý víkend o prazdninach jsem měla volno jen pondělí úterý středa a ty nejsilnější dny kdy je nejvíc akci a lidí jsem dělala vždycky já. Třeba 5 14tek za sebou. Krásné léto.

Protože druhá stálice se hodina na začátku června marod a od té doby jsem tam sama.

Dneska jsem marod i já.. mám kovid a provozní mi psala že se asi ob*sí( tak jsem ji naštvala, že jsem ji napsala, že to je normální, že člověk je občas nemocnej a není moje chyba, že nemají dostatek personálu) nebyla šťastná.

Je to vyčerpávající

Teď na zimu to není tak zle ale jak začne sezóna nahlásit si dvouměsicni výpovědní a nikdo mě tam v květnu neuvidí ať se z toho nakadí někdo jinej. A už teď vím že se jim bude stýskat po kvalitním a spolehlivém personálu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11136
22.11.23 15:37
@Sisika9 píše:
Ani omylem. Přečetla bych si zákoník práce, zítra dala výpověď a ty zbývající 2 měsíce bych pracovala jen a pouze dle zákoníku práce. Neřikam, kdybys mela 40 tisíc, ale za 24? :zed: pracovat v jakékoliv sámošce, budeš se mít líp.

No, upřímně, ani za těch 40 teda ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14854
22.11.23 17:14
@Lamerka píše:
@JancaS84

To je na ohlášení na kontrolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7672
22.11.23 17:21

Skončila bych tam a ještě je nahlásila na inspektorát práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat