Pracujete ve zdravotnictví na oddělení nedonošených dětí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@LucieŠH jsi zdravotník? Asi ARIP by měl stačit a nebo neonatologický ARIP ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V ideálním případě klasická SZŠ, pak alespoň Bc. a ARIP pro neonatologii.
A registrace, samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Střední zdravotní škola, obor zdravotní sestra, specializace na neonatologii a hlavně registrace v oboru. Jsem zdravotní laborantka, momentálně po mateřské a bez registrace se nechytám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dsříve stačila střední zdrav. obor dětská sestra, teď budeš muset mít alespoň bakaláře, ne-li mgr.
@LucieŠH píše:
Ahoj, zajímalo by mě, jaké je požadované vzdělání (obor), abych mohla pracovat na oddělení nedonošených dětí, kontrolovat je, krmit, přebalovat, starat se o ně(prostě vše, co je třeba, když s nimi rodiče nemůžou být)…vím, že tato práce existuje v Německu. Psala jsem do několika nemocnic, které tyto oddělení mají, ale neodepsala žádná z nich. Prosím o komentáře pouze ty, kteří o tom něco ví a NEMYSLÍ SI nebo SLYŠELY. Děkuji
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja mam stredni vseobecnou zdravku, pak vyssi detskou sestru a ARIP pro intenzivni peci v neonatologii.
U nas delaji i vseobecny sestry Bc nebo Mgr, ale musis si pak udelat jeste specializaci. Detskou sestru myslim zrusili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucieŠH stačí ti VOŠ všeobecná sestra. po je potřeba mít registraci (osvědčení o způsobilosti výkonu nelékařských zdravotních povolání ve smyslu zákona č. 96/2004 Sb. novelizovaným v roce 2005 zákonem č. 125/2005 Sb
pak tě na oddělení přijmou a postupem času ti nemocnice umožní vystudovat specializaci ARIP (pro práci na intenzivní péči) nejlépe v oboru neonatologie
ARIP nemůžeš studovat bez zdravotnického vzdělání a hlavně se přijímají uchazeči z oddělení intenzivní péče a i tak je tam takový nátřesk, že je těžké se tam dostat.
Bc. a Mgr. být nemusíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tejuho čau. jj dětská sestra je zrušená. myslíš že klasická VOŠ s DiS by nestačila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studovala jsem VS - bakalare, obor porodni asistentka. Po ukonceni studia sly 2 moje spoluzacky pracovat do Podoli na oddeleni pro nedonosenatka. Uz je to tri roky, co tam pracuji, a zatim si ARIP dodelat nemusely.
- Citovat
- Upravit
Klasická VOŠ bude za pár let k ničemu, takže bych určitě volila nejméně Bc. studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paola white no nevim, urcite by ji bez praxe a jen s vyssi bez predesle zdravky, nevzali na nedonosence.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cvrčínek píše:
Studovala jsem VS - bakalare, obor porodni asistentka. Po ukonceni studia sly 2 moje spoluzacky pracovat do Podoli na oddeleni pro nedonosenatka. Uz je to tri roky, co tam pracuji, a zatim si ARIP dodelat nemusely.
Jo, porodní asistentka bude asi nejlepší volba. Pak jen mít štěstí a sehnat práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucieŠH Jestli projde začátkem roku 2014 nový zákon, tak ti bude VOŠ k ničemu. A jestli studovat 3 roky VOŠ, nebo 3 roky Bc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucieŠH píše:
Asi půjdu na tu VOŠ na diplomovanou zdravotní sestru a našla jsem toto: http://www.voszbrno.cz/…a--f1473.pdf je to něco na způsob rekvalifikace za 15 tisíc. je dobré si to udělat?i Ažudělám VOŠ, tak se mám zkusit ucházet o místo přímo na nedonošených miminkách nebo ten ARIP?
Na VOS bych nechodila, sla bych rovnou na VS
- Citovat
- Upravit
@Betynka87 píše:
@LucieŠH Jestli projde začátkem roku 2014 nový zákown, tak ti bude VOŠ k ničemu. A jestli studovat 3 roky VOŠ, nebo 3 roky Bc…
Mam stejny nazor ![]()
- Citovat
- Upravit
@LucieŠH Taky tam mají praxi. Co vím, tak u nás v nemocnici by měl s Bc. všeobecná sestra vzali na všechna oddělení, výjma porodnice, dětského oddělení. Tam chtějí dětské sestry (což je zrušené) a teď porodní asistentky - prostě jsou přijaté na gyn-por a v rámci toho pracují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit