Pracujete ve zdravotnictví na oddělení nedonošených dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Cvrčínek
22.1.13 12:31

Pokud usilujes o misto na oddeleni pro nedonosenatka, tak Te rozhodne prijmou pravdepodobneji, kdyz budes Bc. porodni asistentka nez Dis. vseobecna sestra :!

• Citovat
  • Upravit
2214
22.1.13 12:31

@LucieŠH
Luci volila bych nejlépe Bc. obor porodní asistentka, nebo klasika Bc. všeobecná sestra, ale tam počítej ještě se specializacíARIP pro pediatrii neb neonatologický ARIP se opět již minulostí zjistilo se totoiž že pak musí dlouho čekat na otevření spec. oboru
A než tři roky studovat ARIP tak raději titul Bc. jinak všeobecné doporučení neexistuje nemocnice postupují podle svých vnitřních směrnic
Pracuji přímo v oboru o kterém přemýšlíš ;) klidně piš SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
22.1.13 12:32

Pokud maturuješ na gymnáziu, tak pak bych pokračovala studiem na VŠ obor všeobecná sestra ( např. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, obor Všeobecná sestra - bakalářské studium ). A po vystudování budeš mít i registraci. Porodní asistentku nedoporučuju, tam je studium zaměřeno spíše na péči a těhotnou a během porodu, primární péče o fyziologického novorozence, nedonošenci spíš okrajově.
S VOŠ bych neztrácela čas, za pár let by jsi stejně asi musela studovat VŠ. Takhle to budeš mít jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
22.1.13 12:33

@Cvrčínek
TAk s tím naprosto souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
22.1.13 12:33

@LucieŠH No to se musíš už rozhodnout sama. Každopádně chtějí schválit zákon, kdy ti bude VOŠ k ničemu a budeš jen ošetřovatelka. Ještě tedy záleží na tom, jak se k tomu nemocnice postaví. A jistě, že chtějí spíše Dis. stojí je méně peněz, asi tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
22.1.13 12:34

Koukni na toto - http://www.nconzo.cz/…neonatologii - je to specializace v Brně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
22.1.13 12:35
@Cvrčínek píše:
Mam stejny nazor :palec:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
22.1.13 12:37
@beruska03 píše:
Koukni na toto - http://www.nconzo.cz/…neonatologii - je to specializace v Brně!

Jo, k tomu předešlé studium Bc. a bude. A myslím si, že tě tam odkáže sama nemocnice a zaplatí ti to - a umožní volno samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
22.1.13 12:38

@Betynka87
To už by teď ty obrory raději ani neotvírali, jinak bude se to týkat jen těch co by nastupovali až po již zmíněném roce, nebo si myslíš že teď budou plné špitáli Dis. co budou jen ošetřovatelky 8o co potom ty co jsou jen 4 leté sestry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
22.1.13 12:39
@Cvrčínek píše:
Pokud usilujes o misto na oddeleni pro nedonosenatka, tak Te rozhodne prijmou pravdepodobneji, kdyz budes Bc. porodni asistentka nez Dis. vseobecna sestra :!

Pod to bych se podepsala ;) Pracuji jako PA na porodním sále, sice jsme menší nemocnice a nemáme novorzeneckou JIp, nicméně na norozencích pracují jen"staré" dětské sestry a všeobecné a ty, co přijímali v poslední době, tak už výhradně porodní asistentky, protože je sice pravda, že studuješ péči hlavně o rodičku, nicméně po tom, co zrušili obor dětská sestra, přesunuli větší míru učiva do oboru PA, závěrečné zkoušky se skládají i z pediatrie a na navorozence chodí i na praxi. Já sice studovala před 12ti lety, už tehdy jsme měli praxi na novorozencích a dnes je ještě rozšířená, to vím jistě, ty holky k nám na praxi chodí ;) Jako všeobecnou sestru tě můžou"vrznout"kamkoli, jako PA už jsi specializovaná pro práci na gyn.por. a dětském odd a měli by ti dát přednost před všeobecnou, pokud by přijímali ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
22.1.13 12:41

Pokud dneska sestra nemá některý titul z VŠ, nebo specializačky ( některý ARIP ), tak může s VOŠ, Dis. apod akorát tak utírat prd..e ležákům na interně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
22.1.13 12:42

@bodlinka34 No ono je to celý nedomyšlený. VOŠ chtějí rušit, protože je to podle nich nedostatečné vzdělání a budou je považovat za sestry s maturitou prý. Ale co s nimi udělají a kdo bude zaučovat ty nové bakalářky, až nastoupí, to teda nevím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.1.13 12:43

Už vidím jak v nemocnicích dělají sestry bakalářky :lol: holky buďte realistky pokud jste sestry z praxe tak musíte vědět jak to chodí :nevim: já jsem klasická sestra s maturitou. při práci v nemocnici jsem neměla ani registraci a dělala jsem na neuro JIP, kardiochirurgickém JIP a na ARO. od sester Mgr. po asistenty jsme dělali všechny stejnou práci. při dnešních platech chci fakt vidět jak v nemocnicích budou dělat jen bakalářky a magistry. a rozdílech v platových třídách je to fakt směšné. já jako SZŠ jsem měla 9. sestra VOŠ měla 10. a Bc.+Mgr měli 11. při stejné praxi jsou rozdíl 9.-10. 1100kč/měsíc a 9.-11. 2310kč (pokud bych měla registraci zařadili by mě rovnou do 10. PT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6177
22.1.13 12:44

@LucieŠH Osobně bych volila spíše porodní asistetku, ale záleží na tobě. a studium podle mě náročný není…zvládneš to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
22.1.13 12:45

@paola white No vidíš sama, že nebudou při všem, co se po nich požaduje… a bude hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat