Prádlo v bytě neschne dobře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3743
1.12.14 09:57

Teoreticky se ti byt muze zdat suchy, ale vlhkost muze byt vysoka. Co mame plastova okna vyskocila nam vlhkost o 15%. V zime mame vlhkost 60-65%, coz uz je dost. A to jsme panelak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7398
1.12.14 09:58

Mě tohle dělaly některý ručníky, pomohlo mi na to až namáčení před praním-napustit vanu teplé vody, nasypat Namo, přilít trochu pracího gelu a nechat třeba přez noc. A pak vyprat na 60 a jak tu už padlo-rozvěsit na 2 šňůry, ať schne rychleji a větrá to.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.12.14 10:00

Jeste - pres zimu musim davat avivaz, musela jsem natrefit na tu, ktera to tak nejak zkoriguje + prasek. Ale tohle bude u kazdeho jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
1.12.14 10:17

@Krasavicaa Tak rok je dost málo na to aby to takhle smrdělo…na kolik stupňů je pereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
1.12.14 10:56

Mě to dělaly osušky, co má chlap do sauny. Po oprani vonely, jak uschly tak smrad. Místo avivaze jsem dala ocet. Po oprani nesmrdi ani nevoní, i po týdnu ve skříni. Uvidim, co to udělá, jak si je zas vezme do sauny a operu normálně. Uz jsem to kdysi resila s jednou mikinou, byla z materialu co špatně schne, ale od te doby s ni nemám problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
1.12.14 10:58
@narrate píše:
@Krasavicaa Tak rok je dost málo na to aby to takhle smrdělo…na kolik stupňů je pereš?

Mají se prát na 40, ale poslední dobou ty co nejsou fototisky, tak peru na 60… Co jsem měla povlečení dřív obyčejné za pár korun, tak jsem prala normálně na 90. Ale tady u toho si to netroufnu. Nestálo to pár korun…

• Citovat
  • Upravit
17180
1.12.14 11:46

Suším v zimě na sušáku, zapínám k tomu topení ale jen lehce a většinou schne tak 1-,5 dne, rifle třeba o něco déle, ale zatuchlé nikdy není. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
1.12.14 12:24

Dala bych sušák na balkon, pokud ho máte. Pokud ne, tak suš prádlo na radiátorech, tam je to suché za chvilku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
1.12.14 20:44

Já i v tomhle počasí susim na balkoně. Alespon z te největší vlhkosti a pak jen dosusim doma. Jinak jsem mela úplně stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.14 00:52

Dejte k sušáku malý ventilátorek a je po problému. Máte to doma tak zatěsněné že vůbec necirkuluje vzduch.Na radiátoru je komínový efekt, tak to schne dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.12.14 10:02

Vetrame doma, mame prostredni byt, proste izoloace dost dobra, navic nove zatepleny dum a k tomu dobre tesnici okna.. Proto se tu drzi vlkost, nemusim ani nejak moc extra topit, je tu i tak teplo, ale vcera jsem zapla topeni na petku a dala pradlo susit na topeni nez se rozhodneme, co dal.. Pradlo kdyz je pod nulou uz ven nedavam, to pradlo zmrzlo, to neni dobre.. uz je na pradlo venku zima.. zatim budu davat na topeni.. a budu prat mensi mnozstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
2.12.14 16:38

A čemu vadí, že prádlo zmrzne? My ho vždy dávali ven i v mrazech. I moje mamka. Tak me to trochu udivuje. Vždyť i vzácné knihy z národní knihovny dali po povodni do mrazáku, aby setrne vyschly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
2.12.14 18:19
@nozu píše:
A čemu vadí, že prádlo zmrzne? My ho vždy dávali ven i v mrazech. I moje mamka. Tak me to trochu udivuje. Vždyť i vzácné knihy z národní knihovny dali po povodni do mrazáku, aby setrne vyschly…

Moje máma tvrdí, že ten mráz ho naopak prosuší a spálí i bakterie, proto ho dává ven i v zimě. Já to nedělám, nechce se mi tam mrznout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.12.14 20:38

Utrete se zledovatelym rucnikem, ktery je sice suchy ale tvrdy a studeny jako led… Podle me se to pradlo i nici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
2.12.14 21:09

No já teda beru v zimě prádlo i se susakem domu skoro suche, nechám doschnout doma a uklizim už „teplé“. Jinak k tomu ničení viz knihovna… když se neznici knihy stare 200 let, jak se může zničit bavlněný ručník? Ale je to tvoje volba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný