Pragraf a vycházky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9819
21.4.15 12:59
@ViolaGrunge píše:
Takže můžu bez problému ven?

v tomto případě si myslím, že je to jedno a ven můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
21.4.15 13:03

@Kassy Hledáš v mém příspěvku něco co tam není, jen jsem nastínila velmi častou situaci, která pak nastává na pracovištích, nikoho tyto okolnosti pak nezajímají, stačí jen vidět někoho venku, natož na nákupu, znám to ze svého bývalého pracoviště, jen sem jí nastínila, s čím by mohla počítat, co se často stává nevím, co je na tom špatného, myslela jsem to dobře, že než zbytečně vířit(ano nemusí to tak být), tak bych ho poslala pro nejnutnější a nakoupila třeba více o víkendu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 13:11
@ViolaGrunge píše:
Takže můžu bez problému ven?

Ano, neschopenku nemáš, takže se nemusíš nikomu zpovídat. A paragraf žádné kontrole nepodléhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.4.15 13:14

Ahoj, pokud jsem to dobre pochopila, tak ty jsi nemocna. a manzel ma na tebe paragraf? V tom pripade je jasne, ze se o tebe musi starat vcetne chozeni na nakup, naopak by mohl byt problem z toho, ze nekdo z jeho prace uvidi tebe, ze misto lezeni doma trajdas po nakupech a manzel na tebe bere nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
21.4.15 13:18

@evakra klid, manžel nebere nemocenskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 13:20
@evakra píše:
Ahoj, pokud jsem to dobre pochopila, tak ty jsi nemocna. a manzel ma na tebe paragraf? V tom pripade je jasne, ze se o tebe musi starat vcetne chozeni na nakup, naopak by mohl byt problem z toho, ze nekdo z jeho prace uvidi tebe, ze misto lezeni doma trajdas po nakupech a manzel na tebe bere nemocenskou.

Nebere na ni nemocenskou, bere ošetřovné. A nevíš, kvůli čemu nastala potřeba ošetřování. Problém mít nebude, nikde není psáno, že s ní musí trávit 24 hodin denně a že ošetřovaná osoba nesmí udělat krok z domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
21.4.15 13:27

@evakra hlavně, co je komu do toho, že jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
21.4.15 14:31
**@Silvik. píše:
@evakra hlavně, co je komu do toho, že jo ;)

No mne do toho nic neni to je pravda, zakladatelka mela starost, aby manzela nepotkal nekdo z prace, tak jsem jen chtela napsat, ze na me jako zamestnavatele by moc dobre nepusobilo, kdyby si zamestnanec vzal volno, ze musi osetrovat nemocnou manzelku a pak jsem ji videla, ze misto marodeni chodi po nakupech, to je vsechno, pro me za me at si chodi kam chce, mne je to jedno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.15 15:41

Tak když už je vám líp, nepotřebujete aby vás někdo ošetřoval ne a přítel může jít do práce a vy klidně na nákup :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
21.4.15 16:00

@evakra: A jak bys jako zaměstnavatel mohla vědět, jestli se na tom nákupu nestavili třeba cestou od lékaře? Nebo jestli ta manželka nemá nějakou nemoc, při které jsou naopak vycházky a pomalé postupné začleňování do sociálního života s pomocí ošetřujícího součástí léčebného režimu (může být třeba u psychiatrických diagnóz, rekonvalescenci po těžší nemoci a podobně)? Posouzení léčebného režimu a nutnosti ošetřování je na lékaři, ne na zaměstnavateli kteréhokoliv zúčastněného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.4.15 17:08
@ViolaGrunge píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Jsem nemocná a přítel má na mě paragraf. A jelikož jeho poslat na nákupy je hodně blbej nápad, chtěla bych vědět jestli můžu ven (aspoň) nakoupit. Chodí nějaká kontrola a co se může všechno stát? Co se týče mé nemoci už je to lepší a on jde už pozítří zpět do práce…
@Kassy píše:
Já nechápu, co je komu do toho, jak a proč chce zakladatelka ven, tím méně, co by do toho mělo být zaměstnavateli jejího přítele. To, že potřebuje ošetřování, neznamená přece automaticky, že nemůže chodit ven. Přítel může mít ošetřovačku třeba proto, že ona má zlomené obě ruce a sama se neobslouží, ale nebrání jí to s jeho pomocí dojít do obchodu a přímo tam mu diktovat, co má do toho vozíku naložit. Netvrdím, že zrovna tohle je zakladatelky případ, uvádím to jen jako příklad, našlo by se takových určitě spousta. Ošetřovačka nerovná se prostě automaticky, že ošetřovaný nesmí na krok z domu. To je na posouzení lékaře nemocného a ne zaměstnavatele toho, kdo má OČR.

Zaměstnavateli toho, kdo má paragraf na OČR do toho nic není, ale zaměstnavateli nemocného ano.

Čili pokud být zakladatelka podle léčebného režimu doma a nemá vycházky, musí jít nakoupit její přítel, který má OČR. Jinak zakladatelka riskuje.

@Kassy píše:
@evakra: A jak bys jako zaměstnavatel mohla vědět, jestli se na tom nákupu nestavili třeba cestou od lékaře?
Špatně položená otázka. @evakra není zaměstnavatel zakladatelky. Zakladatelka se ptala, jestli riskuje, když půjde během nemocenské na nákupy. Pokud to je proti léčebnému režimu (má být doma), tak riskuje.

http://www.mzdovapraxe.cz/…estnavatele/?…

Příspěvek upraven 21.04.15 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.4.15 17:13
@eumedon píše: Čili pokud být zakladatelka podle léčebného režimu doma a nemá vycházky, musí jít nakoupit její přítel, který má OČR. Jinak zakladatelka riskuje.

no a vzhledem k tomu, že zakladatelka není na nemocenské, tak neriskuje nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.4.15 17:15
@sagina píše:
no a vzhledem k tomu, že zakladatelka není na nemocenské, tak neriskuje nic.

Zakladatelka psala, že je nemocná. Nepsala, že není na nemocenské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
21.4.15 17:16

@sagina Aha, pardon, psala, že je na rodičáku. Předpokládám, že tím míní rodičovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
22.4.15 13:28

@eumedon: Jak už ti odpoběděli nade mnou, zakladatelka přímo napsala, že nemocenskou nemá, je na RD. A @evakra psala o zaměstnavateli přítele, že kdyby jím byla, tak by na ni nepůsobilo dobře, když by jeho přítelkyni, na kterou má paragraf, viděla venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat