Pragraf a vycházky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
334
21.4.15 12:28

Pragraf a vycházky

Ahoj, chtěla jsem se zeptat.Jsem nemocná a přítel má na mě paragraf. A jelikož jeho poslat na nákupy je hodně blbej nápad, chtěla bych vědět jestli můžu ven (aspoň) nakoupit. Chodí nějaká kontrola a co se může všechno stát? Co se týče mé nemoci už je to lepší a on jde už pozítří zpět do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
21.4.15 12:31

Já se v tom moc neorientuju, ale ty nemáš vycházky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
21.4.15 12:32

@ViolaGrunge Pokud máš nemocenskou, tak kontrola samozřejmě může přijít a pokud nemáš napsané vycházky a nebudeš doma, budeš mít problém, už jen proto, že když si někdo bere na někoho paragraf, předpokládá se, že se bude o druhého starat a zastane i věci jako je nákup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 12:32

Máš neschopenku? Pokud ano, musíš dodržovat na ní uvedené vycházky, v případě, že neschopenku nemáš, tak můžeš jít, kam chceš, kdy chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
21.4.15 12:33

Pokud nemáš napsané vycházky, tak bys ven neměla, nebo jinak riskuješ návštěvu kontroly.
A proč nemůžeš poslat přítele na nákup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.4.15 12:34

Jsem teď na rodičáku…Pracuje jen on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
21.4.15 12:35

@ViolaGrunge ty máš nemocenskou nebo ne? pokud ano, tak se ve vycházkách musíš řídit tím, co máš či nemáš povoleno lékařem. pokud nemocenskou nemáš, tak nejsi vycházkami nijak omezena, protože tě nikdo kontrolovat nebude. z ošetřovačkou přítele to nemá co dělat, u té kontroly vycházek neprovádí, protože by byly nesmyslné (u ošetřujícího se předpokládá, že bude chodit mimo domov či doprovázet nemocného).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
21.4.15 12:36

Pokud nemas vychazky tak nesmis. Pak poslat jeho nebo nakoupit online :nevim:
Jako nechapu co mate za chlapy co neumi udelat ani nakup podle seznamu.. Kdyby vas nemel tak zemre hlady nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
21.4.15 12:39

@ViolaGrunge Tak to na nákup můžeš, ale nevím, když Vás uvidí někdo z jeho práce, bude si přinejmenším myslet své o nutnosti paragrafu :nevim: Já chápu, někteří chlapi jsou v tomto fakt na pěst a to to můžeš 1OOx vysvětlovat a popisovat, ale tak holt ho pošli pro nejnutnější a na nákup jděte společně až bude v práci a bude mít po pracovní době :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
21.4.15 12:41

Takze na koho ma ten paragraf? Ty nejsi na nemocenske?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 12:43
@ViolaGrunge píše:
Jsem teď na rodičáku…Pracuje jen on.

V tom případě to neřeš a běž s klidem nakoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.4.15 12:45
@pikola píše:
Pokud nemas vychazky tak nesmis. Pak poslat jeho nebo nakoupit online :nevim:
Jako nechapu co mate za chlapy co neumi udelat ani nakup podle seznamu.. Kdyby vas nemel tak zemre hlady nebo co?

Tak mu nakoupí maminka. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
21.4.15 12:49
@Raduš.ka44 píše:
Tak mu nakoupí maminka. :mrgreen:

Nedejboze aby odjel z dosahu maminky, zemre hlady na prahu supermarketu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
21.4.15 12:53

Takže můžu bez problému ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
21.4.15 12:56

Já nechápu, co je komu do toho, jak a proč chce zakladatelka ven, tím méně, co by do toho mělo být zaměstnavateli jejího přítele. To, že potřebuje ošetřování, neznamená přece automaticky, že nemůže chodit ven. Přítel může mít ošetřovačku třeba proto, že ona má zlomené obě ruce a sama se neobslouží, ale nebrání jí to s jeho pomocí dojít do obchodu a přímo tam mu diktovat, co má do toho vozíku naložit. Netvrdím, že zrovna tohle je zakladatelky případ, uvádím to jen jako příklad, našlo by se takových určitě spousta. Ošetřovačka nerovná se prostě automaticky, že ošetřovaný nesmí na krok z domu. To je na posouzení lékaře nemocného a ne zaměstnavatele toho, kdo má OČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat