Cestovní náhrady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
blackbird1
20.4.15 13:01

cestovní náhrady

Dobrý den, je tu někdo kdo rozumí cesťákům. zahraniční stravné? potřebuji poradit. moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
20.4.15 13:07

A v čem konkrétně potřebujete poradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
20.4.15 13:10

V čem konkrétně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackbird1
20.4.15 13:21

Mám tu cesták zaměstnanců co byli v Německu, ubytování platili firemní kartou a byla tam i snídaně za 4eura. tak mi jde o to zda odečíst klasicky 25% z 45 eur|(bylo více jak 18ho) a nebo ty 4 Eura? Plácám se v tom. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101536
20.4.15 13:45

@blackbird1 Podle mě těch 25%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
20.4.15 13:47

@blackbird1 Odecist ta 4 Eura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
20.4.15 13:48

:mrgreen: tak u nás jsem to dělala tak, že jsem odečetla ty 4eura za snídani :mrgreen: a vždy bylo správně, dle účetních, teď babo raď, jsem zvědavá, kdo co napíše dál ;) moc jsme ti asi nepomohly že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackbird1
20.4.15 13:53

No je to 50 na 50, počkáme si na další případnou odpověď :) zatím moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
101536
20.4.15 14:26

Já vycházím z tohoto (plus z toho, jak to dělá naše firemní účtárna), takže se snažíme najít hotel bez snídaně :oops:

§ 163
(2) Bylo-li zaměstnanci během pracovní cesty poskytnuto jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře, na které zaměstnanec finančně nepřispívá (dále jen „bezplatné jídlo“), přísluší zaměstnanci stravné snížené za každé bezplatné jídlo až o hodnotu
a) 70 % stravného, trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin,
b) 35 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 12 hodin, nejdéle však 18 hodin,
c) 25 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 18 hodin.

potažmo

§ 170 Zahraniční stravné
(5) Bylo-li zaměstnanci během zahraniční pracovní cesty poskytnuto bezplatné jídlo, přísluší zaměstnanci zahraniční stravné ve výši základní sazby snížené za každé bezplatné jídlo až o hodnotu
a) 70 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné v třetinové výši základní sazby,
b) 35 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve dvoutřetinové výši základní sazby,
c) 25 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve výši základní sazby.

S tím, že bych to v tomto případě brala, jako že byla snídaně poskytnuta z jejich pohledu bezplatně = měli ji v ubytování placeném zaměstnavatelem. Asi trochu jiná situace by byla, kdyby tu firemní kartu měli i na soukromé nákupy v rámci diet, pak by byla otázka, zda si ji nekoupili sami, ale pokud dostali diety hotově, tak je to podle mě případ pro strhnutí těch 25%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
20.4.15 15:22
@j.a.n.i1 píše:
Já vycházím z tohoto (plus z toho, jak to dělá naše firemní účtárna), takže se snažíme najít hotel bez snídaně :oops:

§ 163
(2) Bylo-li zaměstnanci během pracovní cesty poskytnuto jídlo, které má charakter snídaně, oběda nebo večeře, na které zaměstnanec finančně nepřispívá (dále jen „bezplatné jídlo“), přísluší zaměstnanci stravné snížené za každé bezplatné jídlo až o hodnotu
a) 70 % stravného, trvá-li pracovní cesta 5 až 12 hodin,
b) 35 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 12 hodin, nejdéle však 18 hodin,
c) 25 % stravného, trvá-li pracovní cesta déle než 18 hodin.

potažmo

§ 170 Zahraniční stravné
(5) Bylo-li zaměstnanci během zahraniční pracovní cesty poskytnuto bezplatné jídlo, přísluší zaměstnanci zahraniční stravné ve výši základní sazby snížené za každé bezplatné jídlo až o hodnotu
a) 70 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné v třetinové výši základní sazby,
b) 35 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve dvoutřetinové výši základní sazby,
c) 25 % zahraničního stravného, jde-li o zahraniční stravné ve výši základní sazby.

S tím, že bych to v tomto případě brala, jako že byla snídaně poskytnuta z jejich pohledu bezplatně = měli ji v ubytování placeném zaměstnavatelem. Asi trochu jiná situace by byla, kdyby tu firemní kartu měli i na soukromé nákupy v rámci diet, pak by byla otázka, zda si ji nekoupili sami, ale pokud dostali diety hotově, tak je to podle mě případ pro strhnutí těch 25%.

Ale ta snidane nebyla poskytnuta bezplatne, on ji zaplatil a zna jeji cenu. Jine to je, pokud to ten hotel nerozepise a napise ubytovani se snidani 160 euro, to se pak odecita pausalem. Nebo pokud clovek v ramci konference se ucastni vecere, to je take bezplatne nebo resp. nejde vycislit jeji presna cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
20.4.15 15:30

Chapu to proste tak, ze dostanu 45E na jidlo a proste si koupim snidani za 4E, obed za 12E… Ale pokud neumim zamestnavateli vycislit, kolik snidane stala, protoze jsem ji primo neplatila, ale jeji cena je ukryta v konferencnim poplatku ci v cene za hotel, ktery platil on, tak pak se cena odecita pausalem, protoze o to by mne vlastne daval vetsi diety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
20.4.15 15:39

@j.a.n.i1 A jinak co se tyce toho placeni kartou, tak to take neni problem, ne? Clovek vzdy dostane jen zalohu, ktera az do vyuctovani je cela zamestnavatele. Takze je jedno, zda utratim zamestnavatelovi hotove penize ci penize z karty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
20.4.15 16:02

@Cuddy Ale diety nijak nevyúčtováváš, ty jsou celé tvoje, bez ohledu na to, zda je utratíš nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30922
20.4.15 16:52

@j.a.n.i1 vsak ano, muzes je utratit jak chces a v tomto pripade si proste za 4E koupili snidani a ta je shodou okolnosti na stejnem ucte, jako platba za hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
3.6.15 21:51

Dobrý večer,
prosím o radu, jestli je tu někdo kdo se orientuje v pracovním právu, cestovních náhradách…

dojíždím do práce vlastním vozem a protože není jiná možnost jak se tam dostat, zaměstnavatel nám proplácel cesty, vždy po „nasbírání“ určitého počtu km nám to vyúčtovali jako jednorázovou služební cestu do Prahy. dnes nám oznámili, že podle nové interní směrnice nám budou posílat fixní částku každý měsíc, nehledě na to kolik km (kolik cest do práce) jsme ten měsíc měli, a podmínkou nároku na cesťák je uzavřené havarijní pojištění a každoroční školení. to školení bych ještě pochopila, ale můžou si dát podmínku to havarijní pojištění? některé z nás mají staré auto u kterého to nemá smysl a některé mají novější ale zase by je havarijko vyšlo dost draho a kvůli cestáku se nám ho nechce uzavírat…

předem děkuji za názory, rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat