Praní AIO plenek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
6.9.15 00:02

Praní AIO plenek

Dobrý večer,
potřebovala bych vědět, čím odstranit zápach z bambusových AIO plen. Která je používáte, tak víte, že se nesmí použít aviváž, protože snižuje jejich savost-a to je pravda-zkusila jsem to s aviváží a malá se mi z nich pročurala. Ale bez aviváže pleny dost zapáchají. Prodejce mi říkal, že je to tím, že dítě málo pije a bambus s hodně koncentrovanou močí nekamarádí. Ale co s tím? Dcerku víc pít nepřinutím(vypije mi max.200ml čaje za den) a kvůli tomu přece ty plenky nevyhodím!!! PROSÍM PORAĎTE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
6.9.15 00:25

Přidávám ocet místo aviváže a do ně pár kapek opravdového éteráku a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
6.9.15 00:54

Jak pereš? Mně se neosvědčilo prát na kratší programy, musím na 2,5 hodiny, na méně po vytažení smrdí. Věším venku, aby vyvětraly. Nepřidávám nic, na aviváže i na máchadla bacha, bývá to ve finále to samé, jen je to (pro látkařky) líbivěji pojmenované.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
6.9.15 00:54

A neskladovat dlouho, max. do druhého dne.

• Citovat
  • Upravit
1824
6.9.15 07:28

Máš v pračce dost vody (jako jestli ji nepřeplňuješ)? Dlouhý program na 60, klidně přidej extra máchání a vodu navíc, a občas sanytol.
Co přesně máš za plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.9.15 22:05

Ahoj, je pravda, že někdy asi dám prádla víc..peru s těma plenama i dětské oblečení, protože tím, že malá těch plenek tolik nespotřebuje, nedala bych množství ani na poloviční náplň. Ocet jsem zkoušela a eterický olej taky, ale bez nijakého výsledku. Ten eter.olej mám levandulový tak třeba zkusit nějaký jiný? Jaký? Zkusím tedy ještě prát po dvou dnech, jak radí Echt Kelišová a dát delší program. Mám plenky od Lucie Balounové-SWEET MONKEY. Tak děkuju za rady a dám vědět, jak to dopadne. Zdravím a přeju dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.9.15 23:32

Echt Kelišová. :D
Tak dej vědět. ;)
@BodlinkaP

• Citovat
  • Upravit
4010
10.9.15 12:09

@BodlinkaP Jak plenky skladuješ? V kýbli? Na sucho či na mokro? Po kolika dnech pereš? Z jaké části objemu bubnu plníš pračku? Jak pereš? Na jaký prací program a jak dlouhý? Na kolik stupňů? Dáváš před nebo po nějaké extra máchání nebo předpírku? V jakém pracím prostředku pereš? Používáš či nepoužíváš eko-prací program? Věšíš hned po vyprání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.19 21:33

Obnovuji diskuzi a mám trošku ošemetný dotaz :)

Holky, co používátě AIO plenky k Dr nebo na procházky, jak z toho sundáváte nadílku? Jakože mám s sebou ten PUL pytel na plenky a to prostě plenu jenom složíte a dáte do toho pytle a až doma to nějak přemáchnete pod vodou? Jakože nejde mi do hlavy, že ta vajčina se nerozprská po celém tom pytli? Nějak si to neumím představit, tak se omlouvám za blbý dotaz, ale ráda bych látkovala a nějak si to v praxi neumím představit. Doma používám jenom látkové a jinak ven jednoráz, který vyhodím :)

• Citovat
  • Upravit
21091
12.5.19 21:40
@Anonymní píše:
Obnovuji diskuzi a mám trošku ošemetný dotaz :)Holky, co používátě AIO plenky k Dr nebo na procházky, jak z toho sundáváte nadílku? Jakože mám s sebou ten PUL pytel na plenky a to prostě plenu jenom složíte a dáte do toho pytle a až doma to nějak přemáchnete pod vodou? Jakože nejde mi do hlavy, že ta vajčina se nerozprská po celém tom pytli? Nějak si to neumím představit, tak se omlouvám za blbý dotaz, ale ráda bych látkovala a nějak si to v praxi neumím představit. Doma používám jenom látkové a jinak ven jednoráz, který vyhodím :)

Já dávám separační pleny. Kupuju ty perlanove Puero a y docela dost pochytají. A dá se to vyhodit do koše. Jinak plenku s takovou nadílkou jsem ještě dávala do igelitového sáčku, abych zbytečně neomatlala ty ostatní.. teda když jsem věděla, že to s sebou neponesu celý den. To jsem radši dávala jednorázové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
12.5.19 21:50

Dávám separačku, tu můžu rovnou vyhodit. A když se náhodou shrne, tak to pořádně zabalím a nikdy mi to tedy mezi ostatní nevyteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
15.5.19 12:24

Také dávám separační bambusovou nebo celulozovou plenku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.19 13:05

@Káťa19 a když tam máte tu nadílku, tak to jenom nějak zatočíte a hodíte do koše? Neumím si to představit vůbec, přeci jenom v jednorázu to nějak jde zabalit a zapnout, ale ta separačka neproteče, neotevře se, nevyteče to z ní v koši? :D

• Citovat
  • Upravit
21680
15.5.19 13:50
@Anonymní píše:
@Káťa19 a když tam máte tu nadílku, tak to jenom nějak zatočíte a hodíte do koše? Neumím si to představit vůbec, přeci jenom v jednorázu to nějak jde zabalit a zapnout, ale ta separačka neproteče, neotevře se, nevyteče to z ní v koši? :D

no do koše to prostě hodím, jak to je, koš neřeším :D šlo by to teda zabalit třeba do papírového kapesníku, ale není potřeba. V koši většinou bývají pytle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.5.19 23:00

@Káťa19 Já myslela jako když budu u dr a nebo na návštěvě, jestli to není blbé hodit do koše, který tam je třeba v kuchyni? :/ A lítat do popelnice hnedka s posranou separačkou, když budu někde v paneláku, to asi taky nepůjde :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure