Anavy vs AIO

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
247
23.8.15 10:50

Anavy vs. AIO

Ahojte,

za chvíli se nám narodí mimčo a chtěli bychom používat látkové plenky. Má to jeden háček - je jich strašně moc druhů, tady je hafo diskuzí (nemám je čas všechny pročítat). Chci znát váš názor:

plenky Anavy easy vs. plenky AIO - co jsem se tak dočetla, tak prý AIO nejsou moc dobré skrz to, že je to vše v jednom (i ta úplně vrchní vrstva), že se to praním ničí a dlouho schne. Mně se ale právě toto na tom líbilo (přiznám se, že i design :D. Dají se plenky Anavy (kamarádka má vyzkoušené, že prý nej - i když jen jedna) koupit v různém designu (barevné) a ve verzi vše v jednom (plenka+krátká+dlouhá vložka), nepočítám do toho tu „nepromokavou“ vrchní vrstvu - tu mám?

Druhý dotaz - novorozeně:

Mám strach, že většina plinek je od 3 kil…je dobré si koupit k temu ještě novorozenecké (ty pak prodat) nebo zvládnu používat obyčejné „plenky“ - jak přebalovaly naše maminky, babičky (skládat čtverec)?

Děkuji moc za názory a omlouvám se, pokud někomu vadí, že nemám čas pročítat tech x milion diskuzí a hledat odpověď přímo tam…

Např:

http://www.branakdetem.cz/…a-t-tomi.htm

http://www.majka-shop.cz/…vierno-seda/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kytkalenka
23.8.15 11:32

Na FB je skupina Poradna pro látkovačky a tam holky poradí se vším:-)

• Citovat
  • Upravit
BQ
5845
23.8.15 12:13

Jak psala @kytkalenka najdi si skupinu na FB a poptej se tam. :) Popř. si vyhledej Ivču Kovandovou (látkové poradkyně pro ekopleny.cz) a ta Ti vše vysvětlí a dobře poradí. Je skvělá, moc příjemná a ochotná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68845
23.8.15 12:23

Anavy jsou dva druhy - klsika kalhotkove (kalhotky a dve vkladacky), pres ktere patri svrchni kalhotky - toto neni AIO, AIO je, pokud je s tim ta nepromokava vrstva sesita. A potom Anavy Easy, coz jest klasicke AIO, sava vrstva sesita s nepromokavou. Ale bacha na ty Easy, treba vyzkouset, jsou to jedny z nejkontroverznejsich plenek, nesednou kazdemu. Nekdo je vychvaluje do nebes, nekdo (patrim do druhe skupiny) zatracuje, protoze priserne protekaji. Dite od ditete. Nekupovat jich tedy na zacatek moc. Naopak ty klasicke kalhotkovky jsou dost univerzalni a velmi oblibene, pokud se ti libi system kalhotkovych plen.

Novorozenecke plenky samozrejme novorozenci sednou nejlip, otazka je, zda ti za to ta investice na kratkou dobu stoji. Ja vyrazovala ve trech mesicich, nekomu muzou vydrzet i do deviti, ale vetsina prumernych deti muze mit od zacatku ty univerzalni.

Jestli zvladnes ctvercovat jako nase maminky ti tezko nekdo povi, spousta zenskych to i dnes praktikuje bez problemu, ja si to dvakrat vyzkousela a zavrhla a presla na jine systemy.

AIO T-Tomi nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.15 13:18

Nejlepší je mít mix, pár Aio třeba na ven, nebo k doktorce, a zbytek normální kalhotovky, a i nějaký čtverce. novorozenecký jsou za mě zbytečný, já měla prcka odmala v univerzálu, poprvý je měl na sobě, když měl bez pár gramů 3 kila, a seděly mu v pohodě. mám kalhotovky obyčejný popoliny asi ze čtvrtý ruky za pár korun. čtverce jsem začla až asi ve 2m, ale myslím že taky od narození v pohodě, ty 70krát 70.ty mi nakonec přijdou nejlepší, malej čurá každou chvilku, takmůžu přebalovat po půl hodině, dělat to s kalhotovkama, nedoplatím se za ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
23.8.15 20:55

Já se jen bojim, že v tom stresu nebudu vědět jak ty klasický čtverce složit, že budu vyklepaná, aby bylo všechno v pohodě, že něco udělám blbě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.15 21:31
@beegitka píše:
Já se jen bojim, že v tom stresu nebudu vědět jak ty klasický čtverce složit, že budu vyklepaná, aby bylo všechno v pohodě, že něco udělám blbě :D

mě taky trvalo, než jsem novosklad dle obrázků pochopila, ale povedlo se. hlavně to nehroť, pokud to uděláš blbě, ta nejhorší co se může stát je, že to proteče…žádná trága ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí