Praní bílého oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31104
7.7.12 15:43
@SatanekTerezka píše:
Děkuji za rady..Ještě se zeptám.. Máme dilnu a někdo chytrej dal do koupelny do sprcháče hrubé tmavě hnědé kachliky což ve spojí s tvrdou vodou dopadá tak, že at dělám co dělám všeljaké přípravky na vodní kámen nepomáhají a pořád je to bíle a vypadá to jak špinavé.. nemáte nějakou fintu? :lol:

Ocet.
Normálně si udělej teplou vodu s octem a umyj to tím. Kdyby to nepomohlo, tak neředit.

Jo a na spáry, pasta z té sody (nebo ještě líp prášku na pečení). Bude to jak nové.

Příspěvek upraven 07.07.12 v 15:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.7.12 15:44

Ocet jsi zkoušela? ten by měl rozpouštět vodní kámen. Jinak já používám přímo octový čistič (též od froshe, mají v DM) a za mě super, fakt to krásně rozpouští kdeco, vanu s tím umeju frkfrk, když tím potřu kohoutky, tak jsou nádherně lesklé bez usazenín a zaschlých kapek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.7.12 15:45

Tak to je zvláštní. Já se značkou Frosh nejsem spokojená ani trochu. Kdybych to mila vodou tak to vyjde nastejno. :nevim:

Příspěvek upraven 07.07.12 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.12 15:45

No pokusim se to tim octem ale pochybuju ty dlaždičky jsou děsný.. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.7.12 15:48

Hele po vymalování jsme vytírali parkety. Měli jsem asi 3 prostředky na mytí podlahy. Speciální na dřevěnou podlahu. Vytřeli jsme to asi 5× a furt šedivý.

Pak manžela napadl ten ocet. Vytřesli jsme to 1 octovou vodou a konečně to něco dělo. Pak ještě jednou a lesklo se to jak zrcadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.7.12 16:13
@Myrha píše:
Tak to je zvláštní. Já se značkou Frosh nejsem spokojená ani trochu. Kdybych to mila vodou tak to vyjde nastejno. :nevim:Příspěvek upraven 07.07.12 v 15:46

tak já naopak, vezmu vanu zanesenou s „rantlem“ v úrovni vodní hladiny, pošplíchám, přejedu houbičkou a jde to samo. Okolí záchoda taky tím ocťákem, jak je chlap vysokej a čurá ve stoje, tak odstřikují kapičky, dřív jsem to drhla a šlo to blbě, tímto to přejedu a je čisto a ještě mám dobrý pocit, že i trochu vydesinfikováno tím octem.

A soda je též dobrá, to je pravda. Musí se nechat hlavně působit, pak je to bez drbání 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.12 16:25

Tak jsem to vydrbala octem trochu to pustilo a pak jsem to spláchla vodou a je to uplně bílé asi to nemá cenu na těch hrubejch tmavejch dlaždičkách.. ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
7.7.12 16:30

Já mám teď problém vydrhnout kuchyň, máme po původních majitelích bytu hnusný komínový nerezový odsavač a nemůžu to zaboha vydrhnout. Taky obkladačky a dvířka, je to zaněřáděné až hrůza. Chtěli jsme měnit teď v létě kuchyň, ale nakonec jsme to odsunuli až na leden, tak se do toho musím chťa nechťa pustit.

A k praní - na veškeré fleky používám mýdlo s jelenem, jinak bílé v Persil sensitive a barevné v gelu na barevné (většinou Ariel nebo gel z lidlu). Souhlasím, že lovela je na nic, můj syn je atopik a snese persil sensitive, tak v něm peru a jsem spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
7.7.12 16:57

Mě přivezl otčím prášek z německa ariel, ale oni nemají spešl na díte ale mají detskou aviváž lenor, a za 9l avivaže jsem dala neco pod 200kč takže se to vyplatí, a vypere mi to uplně vše, dokonce i starý zašedlý věci jsou zářivě bílý:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
7.7.12 19:07

Holky můžu mít taky odtaz ohledně praní? Co děláte s ručníkama, aby byly měkoučké??

Mi se ted podařilo zaprané ručníky vybělit (v dm měli nějaký bělič za 12 korun a vybělilo mi to i uplně šedou zapranou podprdu :dance: )
Jinak na peru v persilu sensitiv a na skvrny používám taky to mýdlo s jelenem.. vypralo mi to i rybíz :-) ale nevypralo to malinovou šťávu relax z prostěradla… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
7.7.12 19:12

Zkus tree tea:) pry to pomáha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.7.12 23:12

Zase ten ocet - změkčuje…

Ale já používám teda aviváž i na ručníky a neřekla bych, že nesajou. Ale vím, že se to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.7.12 23:14
@jonatanka píše:
Já mám teď problém vydrhnout kuchyň, máme po původních majitelích bytu hnusný komínový nerezový odsavač a nemůžu to zaboha vydrhnout. Taky obkladačky a dvířka, je to zaněřáděné až hrůza. Chtěli jsme měnit teď v létě kuchyň, ale nakonec jsme to odsunuli až na leden, tak se do toho musím chťa nechťa pustit.A k praní - na veškeré fleky používám mýdlo s jelenem, jinak bílé v Persil sensitive a barevné v gelu na barevné (většinou Ariel nebo gel z lidlu). Souhlasím, že lovela je na nic, můj syn je atopik a snese persil sensitive, tak v něm peru a jsem spokojená.

Na ten nerez - mě pomáhá cif na nerez, ale šmouhy tam máš furt, ale nezůstává tam aspoň taková ta špína špína. Na druhou stranu jestli je to zažraný tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
7.7.12 23:14
@SatanekTerezka píše:
Tak jsem to vydrbala octem trochu to pustilo a pak jsem to spláchla vodou a je to uplně bílé asi to nemá cenu na těch hrubejch tmavejch dlaždičkách.. ach jo..

Tak to nech octový ne?
To přeci nemusíš oplachovat vodou :think:

Nebo bys ještě mohla zkusit nějaký alkohol. Existuje tedy clin s alcohlem - líp se třeba leskne plocha nebo tak.
Ale to jen teda tak vymýšlím, jestli by to nešlo něčím takovým…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
7.7.12 23:22
@Myrha píše:
Zase ten ocet - změkčuje…Ale já používám teda aviváž i na ručníky a neřekla bych, že nesajou. Ale vím, že se to nemá.

Na ručníky se nesmí aviváž? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný