Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj měla bych takoví dotaz pro zkušené ženy
Potřebuju poradit. Přítel si nakoupil hodně drahé bílé oblečení a já se ho ted bojim vyprat, abych to nezaprala.. Myslíte, že Ariel nebo Persil to nezapere?? Navíc na všem má štítky praní na 30 když to budu dodržovat nemělo by se nic stát?
Děkuji za rady
Pokud to nebudeš prát s barevným tak by se nemělo na 30ku nic stát. Ideálně to per v dětském prášku, pokud máš doma, třeba Lovela, ten je šetrný. Já prala drahé bílé věci v Perwollu nebo gelu Ariel a v pohodě.
Lovela je šetrná, ale prd vypere, hlavně pokud je to pot dospělýho chlapa, pokud používá tuhé deodoranty, tak tam už ani běžný práček nemá moc šanci.
Doporučuju koupit v DM sůl na skvrcny (perkarbonát sodný a nějaké příměsy) a přidávat do všech praní. Pokud chceš, aby to vydrželo bílé, tak používej spíš komerční prášky, co nevyperou, tak překryjou rozjasňovači.
Pokud používá tuhý deodorant, tak podpadí preventivně před praním potři žlučovým mýdlem, ten tuhý deo je vlastně mastný, tak je potřeba tu mastnotu rozpustit, stejně tak je dobré to potřít kolem límečků, kde spousta chlapů dost mastí sama o sobě ![]()
A rovnou mu řekni, že pokud to něčím pokecá, že si má hodně dobře zapamatovat, čím to bylo, abys věděla, čím skvrnu zkoušet odstranit… Ale radši ať to nepokecá ![]()
To jsou fakt blbý nápady, čistě bílý oblečení
![]()
Jo, je to pravda, že houby vypere, ale pokud je to prádlo jen zasmrádlé a není moc špinavé tak je to v pohodě - a krásně voní
. Jinak bílé prádlo sušit na přímém slunci, parádně bělí!
a to je přesně ono.. Koupí si bílé oblečení a je neustále jako prase pořád ho napomínám aby se hlídal jak dítě
a pak mi řekne dokážeš to vyprat? aby to bylo bílé? jestli ne dám to jinam no to sem chtěla vraždit
koupim asi ten ariel tekutej a uvidíme.. Na kolik perete ponožky bílé??
Tak furt lepší čisté bílé oblečení než jako některý chytrák si koupí bílé tričko se sytě červenými rukávy a černým nápisem a ženo potentuj se.
![]()
@SatanekTerezka Klasika - a ještě mi to dá na praní až po týdnu, kdy je ten flek už hezky zaschlý a zažraný
Ponožky na 40 - 60 stupňů, podle stupně špinavosti ![]()
No však právě někde si koupil nějaké triko bílé a na rameni černé nápisy samozdřejmě, že nápisy pustili takže tam jsou fleky a kdo za to může já?:) No ted si ho, ale vychutnám..bude u toho asistovat.:)
Jinak pro miminka používáte asi tu Lovelu že?? Budu rodit v říjnu tak si chci postupně vyprat věci.. Jakou aviváž k tomu? aby to hezky a dlouho vonělo??
Používala jsem Lovelu jen prvního půl roku. Jak jsme začali s mrkví, tak jsem začala prát v Perwollu, jak píše Gladys, Lovela prd vypere, takže fleky od mrkve ani náhodou. Aviváž žádnou.
Podle Dtestu nejlíp pere bílé prádlo prášek Ariel na bílé a prášek z DM (stejná prací účinnost, ale poloviční cena za prací dávku). Gely neobsahují bělidla, pouze optické rozjasňovače, takže nemůžou být tak účinné na bílé, jako právě ty prášky. Obecně je silnější prášek, než gel.
Na bile pradlo pouzivam prasek z DM ta jejich znacka a v pohode…odolne skrvny predem namydlit zlucovym mydlem a vse je jako nove
@SatanekTerezka píše:
No však právě někde si koupil nějaké triko bílé a na rameni černé nápisy samozdřejmě, že nápisy pustili takže tam jsou fleky a kdo za to může já?:) No ted si ho, ale vychutnám..bude u toho asistovat.:)Jinak pro miminka používáte asi tu Lovelu že?? Budu rodit v říjnu tak si chci postupně vyprat věci.. Jakou aviváž k tomu? aby to hezky a dlouho vonělo??
Zkus ty fleky celé potřít směsí soli na skvrny rozmíchané v horké vodě, mě třeba toto odstranilo i fleky od plísně.
Jinak mě teda Lovela nevoní, nepere, tudíž to nekupuju
Prala jsem v pracím gelu ulrich a teď peru v tekutém frosch aloe vera, obojí eko výrobek, aviváž používám jen na košile co nejdou do sušičky a je též od frosch. Dítěti aviváž fakt ne, vždyť je to v podstatě mastnota s parfemací, to mi nepřijde moc vhodné na dětskou pokožku…
Děkuji za rady..
Ještě se zeptám.. Máme dilnu a někdo chytrej dal do koupelny do sprcháče hrubé tmavě hnědé kachliky což ve spojí s tvrdou vodou dopadá tak, že at dělám co dělám všeljaké přípravky na vodní kámen nepomáhají a pořád je to bíle a vypadá to jak špinavé.. nemáte nějakou fintu? ![]()
Já tedy používám Perwoll na bílé, Wooolight na barevené a černý Perwoll na černé prádlo.
A spokojenost. Bílá je bílá. Černá je déle černá.
A když mi manžel vypral bílou sukni s něčím šedým… Tak Musím říct, že soda bikarboná to vybělila, tak že to takhle bílé snad ani nikdy nebylo.
A to nemám šanci sušit na sluníčku.