Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky nemůžu najít papír k botám, tak se ptám tady, třeba máte zkušenost. Dcera má zimní boty Superfit, včera si je dost zašpinila venku, myslíte, že je můžu vyprat v pračce? Samozřejmě na nějakou nižší teplotu…
Pokud je máš s goretexovou úpravou, tak do pračky rozhodně ne. Syn má také zimní Superfitky, tu lepší řadu právě s goretexem a prát se nemají.
@Verca1989 píše:
Holky nemůžu najít papír k botám, tak se ptám tady, třeba máte zkušenost. Dcera má zimní boty Superfit, včera si je dost zašpinila venku, myslíte, že je můžu vyprat v pračce? Samozřejmě na nějakou nižší teplotu…
Jestli vydrzis, zeptam se kamosky, na tyhle boty se specializuje ![]()
@Saffiraa píše:
Pokud je máš s goretexovou úpravou, tak do pračky rozhodně ne. Syn má také zimní Superfitky, tu lepší řadu právě s goretexem a prát se nemají.
no, to právě máme ![]()
@Verca1989 Tak mam odpoved:
„já bych to neriskovala, protože od zakaznic vim, ze občas se nic nestane, ale občas jim poničí tvar. Umyvat je můžeš, ale asi jim vadí dlouhé prevalovani v pracce“
Takze tak. Nestaci hadr?
@asha díky za radu, tak to radši nebudu riskovat. Asi hadr bude muset stačit, co nadělám
A už je na zahradu nedostane, včera jsem koupila omyvatelné sněhule, tak bude pokoj ![]()
@Verca1989 píše:
@asha díky za radu, tak to radši nebudu riskovat. Asi hadr bude muset stačit, co nadělámA už je na zahradu nedostane, včera jsem koupila omyvatelné sněhule, tak bude pokoj
Ja zabahneny Superfity myla pod tekouci vodou… My mame na zimu jedny boty. Teda kazdy dite svoje ![]()
@asha no, já jsem si taky myslela, že to zvládneme s jedněma ale nemám na to nervy. Dopoledne jsme na zahradě, teď teda když mrzne, tak je to dobrý ale když je nad nulou, je všude bláto a malá má ty boty jak čuně, nánosy bahna, že nemůže chodit a pak když potřebuju rychle odjet někam mezi lidi, tak na tohle nemám čas, abych je furt čistila. Sehnala jsem pěkné, teplé sněhule za necelé 400, tak snad to vydrží do jara, nechci na zahradě ničit boty za litr ![]()
@Verca1989 píše:
@asha no, já jsem si taky myslela, že to zvládneme s jedněma ale nemám na to nervy. Dopoledne jsme na zahradě, teď teda když mrzne, tak je to dobrý ale když je nad nulou, je všude bláto a malá má ty boty jak čuně, nánosy bahna, že nemůže chodit a pak když potřebuju rychle odjet někam mezi lidi, tak na tohle nemám čas, abych je furt čistila. Sehnala jsem pěkné, teplé sněhule za necelé 400, tak snad to vydrží do jara, nechci na zahradě ničit boty za litr
to je jasny ![]()
Zdravím,
mám tu z loňska synovy botky na jaro, které mu ještě asi chvilku budou (nožička mu skoro vůbec neporostla). Jenže jsou špinavé a vlhkým hadříkem to nejde dolů. Vypadají zašedle a ušmudlaně
. Co myslíte, mužu to strčit do pračky nebo raději ne? Jsou to kotníčkové Superfitky kombinace textilie a broušené kůže (takové lepší kecky) na suchý zip.
Děkuji ![]()
@janicce Jde o to, že můžeš takto úplně změnit tvar boty. Ruční praní snesou boty VIKING. U jiných bych to nezkoušela. Pokud to nejde hadříkem a je to broušená kůže, tak na to vezmi jemnější kartáč, vodu a vyzkoušej ještě takto.
@janicce zkus je vzít vlhčenýma ubrouskama, normálně dětskýma, ty jsou taky zázrak pomalu na všechno ![]()