Praní bot Superfit v pračce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1430
24.2.14 17:03

@Verca1989 Vlhčené dětské ubrousky jsem už zkoušela a nic :zed: Z vlastní zkušenosti taky vím, že jsou magické a pusí i špínu z kolomazu :lol: :mrgreen: Je to taková ta šeď z věčného válení se v pískovišti a drobných kamínků na dětských hřištích :D A z te textilie a broušené kuže to nějak dolu nejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
24.2.14 17:34

Do pračky určitě ne, to tu botu zdeformuje, i když to třeba ani pak není vidět. Do pračky dávám jen crocsky a takové..
Ubrousky jsou fakt super a taky bílý cif, ale na kůži asi ne. Co třeba přebarvit? Koupila jsem v obuvi bílou barvu a s tím vypadají kožené tenisky jako nové… Měli ve spreji nebo s houbičkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
24.2.14 17:41

Do pračky určitě ne. Pokud nepomohly ani vlhčené ubrousky, pak boty nebudou ani tak špinavé, jako spíš odřené a s tím ti vyprání v pračce stejně nepomůže. Zkus je opravdu poctivě vykartáčovat měkkým kartáčem.
Když ani to nepomůže, tak jedině přebarvit, ale počítej s tím, že budou stejně flekaté - na odřeniny chytí barva trochu jinak. Broušená kůže je na tohle mrcha a písek na hřištích je na ni mor, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.2.14 17:44

@janicce Mikroutěrka a jako vyšší level mýdlo, ale provést rychle, aby se bota příliš nepromáčela - navlhčit houbičku, namydlit mýdlem na praní, „ošmidlat“ botu a pak rychle setřít navlhčenou mikroutěrkou a další suchou utřít do sucha. Osvědčilo se mi to právě u kožených bot a i u nebroušené kůže. Ale je potřeba to fakt moc nemáčet, vzít po povrchu, aby bota neztvrdla. A pak dobře „promazat“ přípravkem k tomu určeným, ať už voskem nebo nějakou impregnací nebo tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1430
24.2.14 17:45

Děkuju.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.2.14 14:18

Hlavně neprat kožený boty 8o, to jsem se jednou a naposled řádně poučila.. manželovi jsem jeho „smradlavky“ kožené oblíbené polobotky šoupla na 30° a totálně ztvrdly…vůbec v nich pak nemohl chodit, kůže rozpraskala a dělala mu na nohách mozoly…a navíc se „obrousila“ podrážka.

takže pračka v žádném případa, to je na boty tabu!

navíc na všech záručních listech máš většinou napsaný, že se nemaj boty dlouhodobě vystavovat nepřiměřeným teplotám, což je v překladu i praní v pračce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
12.9.15 15:01

@Taciras Já bych to nepokoušela, mokrý hadr je jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
12.9.15 18:24

@Taciras Vyprala jsem v pračce zimní kotníčkové boty Superfit s gore-texem, rychle uschly, pak jsem je raději ještě naipregnovala a sloužily jako nové. Takže moje zkušenost říká, že to bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková