Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahojte maminy, ![]()
chtěla bych se zeptat, jak perete (jestli je to vůbec možné) hnízdečko a zavinovačky pro miminka.
Uvažuji, že koupím pár věcí s bazárku od maminek, které už tyto věci nepotřebují. No ale pokud koupím už použité, musím to nějak očistit. Jen se bojím, abych to vše po vyprání nezničila. ![]()
Děkuji za rady a tipy ![]()
No tak zalezi predevsim, co je to za material.. Hnizdecko a zavinovacku obyc bavlnenou a s nejakou vatovou/umelou vyplni peru uplne normalne v pračce. Perova zavinovacka asi bude chtit spis cistirnu.
Já prala moje zavinovacky na 60, když se znecistily. Měla jsem jednu barevnou a jednu čisté bílou a přežily to obě úplně v pohodě. Dávala jsem na to ale pod miminko plenku, aby se to neuspinilo tolik a fleky jsem zadne neměla. A pak jsem je i obě prodala
a byly obyc bavlněné plněné polyesterovou vyplní.
Hnizdecko nevim, neměla jsem ![]()
Zavinovacky úplně v pohodě na 40. Hnízdo jsem dala na 30 a taky v pohodě, myslím že výplň vatelin.
Já si šila hnízdo větší velikosti a dám ho normálně do pračky na 60°C. Ale prala jsem ho jednou mám do něj ušitou i molitanovou matraci.
Hnízdo jsem vyprala a dala do sušičky. Úplně v pohodě. Zavinovačky taky.
Tak ono asi záleží jak co. Čistá bavlna snese určitě 60, populární minky bych asi raději prala jen na 40.