Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A vedení obce to nehodlá řešit? toto se přece nemůže dít jen tak ![]()
Oni všichni nadávají, ale nikdo to ještě nepořešil. Nevím, komu bych mohla napsat, kdo by reagoval na anonymní stížnost. Který úřad, jestli hygiena? Fakt nechci riskovat. Všechno to vypadájak bývalí trestanci.
Zkusila bych anonymně nahlásit na městě a na hygieně + když bych je tam slyšela kvičet, tak možná i na policii? ![]()
Já bych asi zašla za starostou obce ať to začne nějak řešit, třeba o tom ani neví
A jak dlouho se to tam děje? Sousedům kolem to nevadí? ![]()
NO fakt bych zašla na tu obec prvně a oni to pak pošlou „výš“ nebo měli by…musí to být šílený teda ![]()
Tak nevím, jak s ustájením prasat, to bude na hygieně, ale každopádně domácí porážka v takovém množství v pořádku určitě nebude a to bych zavolala na okresní veterinární správu. nedovedeš si představit, kolik všemožnejch orgánů tohle musí povolit.. takže nebát se a obvolávat!!!
Vyzkouším, co se dá, ale bojímse, že na mě nějak přijdou a nebo se to stejně nějak zamete a nezlepší se nic..
Jako samozřejmě je možný, že se to zamete, když má někdo peníze, je možný cokoli. ale pro porážku v takovým množství je nutný mít schválený jatka. ty scahvaluje asi deset orgánů a je to přísný jako blázen!!! tolik místností, nařízení, a bl bla bla si nedovedeš představit. pak taky zda je chov v přiměřených podmínkách. to je taky veterinární správa. a pak hygiena, co s etýče hluku a smradu. fakt volej a rovnou řekni, že neřekneš jméno, že se bojíš a nikdo nic neřekne, ale budou povinni to prověřit..a pokud se to nehne, pak normálně černý ovce, tv nova nebo tak, to už to vyšťárají ![]()
Já bych anonymne zavolala na polcii, nahlasila bych jezaruseni nocniho klidu, nebo neco takoveho, ale fakt bych si zakladalana te anonymite. Hajzli jedni ![]()
Ja to vidim na cerny jatka. Neni jich malo. Nedavno je vystarali i v Praze. To se pod koberec vetsinou nezameta, byva kolem toho docela poprask.
Porážka jatečních zvířat je dozorovaná ze strany několika institucí, hygienou počínaje. No a tihle lid to dělávají načerno hlavně proto, aby ušetřili. Mimo jiné i na daních. Takže hezky policie plus finančák, nahlásit, sepsat, a pokud by se kdokoli ze „sousedů“ jen křivě podíval, okamžitě do ruky mobil, linka 158, nebezpečné vyhrožování, prosím vás přijeďte, bojím se o své děti… A hned bude zameteno.
No a když mi někdo rozsype jed po zahradě, to budu už pozdě volat. Ach jo, to je hnus a beznaděj, zas tu je smrad, jekot… pišu zatím o info na krajsou veterinární, pak se uvidí ![]()
Pokud tam kvičej prasata, můžou dotyční neco podobnýho dřív nebo později čekat. na nás ve vsi volají policii i když jen v noci nastartuje traktor, že je to rušení. nikdy se nedozvíme, kdo je volal…
Dobrý den všem, omlouvám se, že píšu anonymně, ale má to své důvody.
Chci se Vás zeptat na názor a jestli to jde nějak řešit - a sice: Sousedy vystěhovali exekutoři a jejich dům v aukci koupili nějací mafiáni, vexláci, potetovanci.. takový ten tip.. to by mi ještě tolik nevadilo, jenže teď na konci léta vyšlo najevo, že mají na zahradě prasečák, každý den tam zabíjejí několik prasat a je tu veliký zápach. Není tu kanalizace, jen má každý dům septik a zajímalo by mě, jestli se vůbec může uprostřed zástavby rodinných domků tohle dělat, když ani řezník na konci ulice, co už je skoro u lesa nedostal povolení. Nevím, jak budu synovi vysvětlovat, co to tam a proč to tam každý den tak kvičí.. nehledě na tom, že se tam střídají psi jako ponožky, nevím, jestli je nekrmí a nebo rovnou melou do výrobků z těch prasat. barák vypadá vybíleně, nikdo tam nebydlí, jen tam jezdí x lidí a vraždijou tam ty čuníky. Příjde mi to hodně ujeté. Navíc další sousedi jim prodali velikou zahradu, kde teď stavějí veliký další púrasečák, aby nemuseli mít povolení, je to jen ze dřeva bez základů.. fakt už nevím. Bojím se cokoliv komukoliv říct, máme malé děti a kočky, netroufám si pomyslet, jak by se pak mohli mstít..