Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Může to být tzv. stridor, který se takto může projevovat… a to určitými specifickými zvuky, které popisuješ.
A ten, může být právě příznakem některých dýchacích onemocnění.
@Alilali ano dělala dvakrat, byl negativní. Měla jsem ho prelom listopad/prosinec.
@Černá Madonna děkuji.. zkusím si o tom něco přečíst. ve čtvrtek jdu na plicní.
U sebe kolikrát slyším zvuk „suchého zipu“. Slyšela jsem to delší dobu před tím, než dali diagnozu.
Jo, já ten zvuk neřešila.
Onemocnění vyplynulo časem.
@Anonymní píše: Více
Ne a nechci to sem psát, není to běžná nemoc a byl by to jediný odkaz na netu.
Hezky večer.

Už asi 3 tydny mě trápí kasel. Docela solidní … šla jsem k obvodní v patek, protože mi neprijde ze by se to ani nějak zlepšovalo, spis naopak. Odeslala mě na rtg plic + spirometrii, na poslech nikdo nic nerikal. Rtg vyšlo dobře, spirometrie nějak hraniční. Pry to vypada na astma. Které teda mám. Ale přišlo se na to víceméně nahodou a ani většinou nevnimam nějaké problemy takže mě to nenapadlo. Dostala jsem ventolin+symbicort + erdomed na vykaslavani. Nějaké zlepšení zatím nevidim. Čeho si ale všímám už asi necelý tyden je, ze mi hlavně po kašli (a všímám si toho hlavně večer když je ticho a klid ) jakoby praská nekde v hrdle když dycham. Neumim to popsat, asi nikdy jsem to neměla. Nepiskam, není to asi klasické sípání, proste praskot. Jak kdybych si vzala praskaci lizatko co moci do takoveho toho prasku. Tak něco na ten způsob. Mám jít v tydnu na kontrolni spirometrii ke své plicní protože v patek už tam nebyla tak jsem šla na ta vyšetření do nemocnice. Neví někdo co to může být? Necitim se ani moc dobre pořad. Před 14 dny jsem měla kolísavé teploty, vyskocily třeba odpoledne/večer, 38-39 a jak rychle vylezly tak zase hned samy slezly, asi 4 dny. Ale fyzicky se citim divně, bolí mě u lopatek, sije, jsem taková nějaká divná, zpomalená, unavená
Kdyby nekdo věděl, čím to muže být.: