Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den
Chci se zeptat jestli nemá někdo podobný problém když koušu například rohlík tak mi jakoby lupe u ucha takové křupani když otevřu pusu a nic nejím tak to tam taky slyším ale není to tak hlasitè a pak to třeba na jeden den ustane a další den je to zas ale vůbec to není bolestivé nic jen pouze to lipani křupani a je to tedy nepříjemné je to něco závažného nebo je to pouze opotřebováním kloubů 🥴
@Daniela 42023 aha…no ja zejmena, kdyz si muzu vejsknout pri sexu
..a nekdy pri jidle..
@Daniela 42023 ahoj, mám to tak už asi 3 roky, oba panty, při každém otevření pusy. Nebolí to, zatím jsem byla na vyšetření na čelistní chirurgii a dali mi nějaký “rovnátka” na noc, ale vůbec nepomohlo, takže s tím ziju tak nějak normalne
Může to být onemocnění čelistního skloubení. Nic moc závažného/většinou/…,jsou na to cviky a řeší to na ORL.
@Daniela 42023 píše:
Dobrý den
Chci se zeptat jestli nemá někdo podobný problém když koušu například rohlík tak mi jakoby lupe u ucha takové křupani když otevřu pusu a nic nejím tak to tam taky slyším ale není to tak hlasitè a pak to třeba na jeden den ustane a další den je to zas ale vůbec to není bolestivé nic jen pouze to lipani křupani a je to tedy nepříjemné je to něco závažného nebo je to pouze opotřebováním kloubů 🥴
Neni to v poradku, ale kdyz uz to lupe, je to lepsi, nez kdyz to lupat prestane. Res to se zubarkou, at te posle na celistni chirurgii.
@VeverkaJi píše:
Může to být onemocnění čelistního skloubení. Nic moc závažného/většinou/…,jsou na to cviky a řeší to na ORL.
Me s tim poslali na celistni chirurgii. Krome jineho jsem se dozvedela, ze kdybych byla mladsi, tak by to operovali.
@vokishka píše:
Me s tim poslali na celistni chirurgii. Krome jineho jsem se dozvedela, ze kdybych byla mladsi, tak by to operovali.
Tak to zírám. Já to mám od mládí a máma to vždycky jen okomentovala, že se snažím být zajímavá. ![]()
@Anonymní píše:
Tak to zírám. Já to mám od mládí a máma to vždycky jen okomentovala, že se snažím být zajímavá.
Ono asi zalezi na konkrétní situaci. Mně to nejprve jen lupalo, pak me zacalo bolet vetsi otevreni pusy, zivani atd. Potom me jedna strana lupat prestala, myslelal jsem, ze je to fajn. To uz jsem byla objednana na tu chirurgii. A doktorka mi vysvetlila, ze to lupani zpusobuje kloub, ze se snazi dostat pres chrupavku do spravne otevrene polohy. To lupnuti je prave to presunuti. A kdyz ta jedna strana uz nelupe je spatne, protoze se tam ten kloub, ta hlavice kloubu nebo co, uz nedostava. A ze mam mensi spodni celist, coz mi nikdy nikdo predtim nerekl. Mela jsem dva mesice hodne setrici rezim, spravne bych mela jen tekute, coz jsem teda nedodrzovala. I tak se to dost zlepsilo. Pak jsem mela cvicit. Ted to sice obcas lupe, obcas zaboli, ale mene nez predtim.
@vokishka díky moc, taky si s tím někam zajdu. Je super, že se ti to tak zlepšilo! ![]()