Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Jakékoliv řešení bude stát dost peněz. Holt zuby jsou dráhy.
Pokud je zub zdravý, tak není potřeba vytrhavat. Může ho jenom zapilovat a až budeš mít peníze, tak řešit korunku
Pokud je zdravý kořen, tak korunku. Upřímně, na zuby bych si klidně půjčila.
Jsou v podstatě tři základní možnosti. Korunka, můstek a implantát. Vše bude drahé. Uvidíš, co ti řekne tvůj zubař.
Mě se loni zlomil zub napul, když jsem kousla do bagety. Zubařka mi ho zadelala plombou, dodělala zub, zatím to drží, pochopitelně to není napořád, až to spadne, bude korunka.
Zkus tohle řešení..
@Anonymní píše: Více
No a který xub? Jinak bych řešila jedničku a jinak třeba šestku.
Manzelovi se tohle také stalo a vytrhla mu ho. Je to čtvrtý zub, takže si bude chtít tam dat umělý nebo něco, aby to nebylo vidět. Když se směje, tak to vidět je. Každopádně ma čekat pul roku, než se to zahoji, srovná a tak, pak vymysli, co s tim, takže pokud to bude tvůj případ, tak můžeš mít čas něco našetřit.
Kamarádce se takhle rozpadla šestka. Vyndali jí ji a tím to skončilo. Díra není vidět a časem se ty zuby trochu posunou, takže je pak menší. Kolegyně takhle jednu má už léta a kdyby mi to sama neukázala, ani si toho nevšimnu, že jí tam ten zub chybí. Taky to je šestka. Nijak to ani jednu neomezuje. Takže u zubů, které nejsou vidět, bych to nechala být, pokud to zubař schválí.
@andiedvorakova píše: Více
Hmm, a já bych se zase naopak snažila ten zub jakkoliv zachránit, pokud to jde…
Extrakce je za mě, úplně to poslední možné řešení.
A přece jen, každý zub se počítá. ![]()
@andiedvorakova to není tak jednoduché. Nejde o estetiku, ale jakmile nemá zub protilehlého kamaráda tak pomalu vypadává, stejně jako všechny „jenom posunuté“ zuby. Všechny se hýbou protože řídne kost kvůli vytrhnutému zubu. Rozhodně má význam nahrazovat i zadní zuby. Jako jo, možná po padesátce už pak není zase taková pravděpodobnost že se toho člověk dožije (toho že se to doposouvá vez z kosti a tedy pusy), ale dřív rozhodně.
Pokud máš dva vedlejší zuby v pohodě tak je nejlevnější varianta můstek (kdyby musel zub celý ven).
@Aletheia píše: Více
Tak zrovna ten „můstek”, mi jako nejlevnější varianta, opravdu moc nepřijde…
Ahoj,
dneska mi praskl zub- je vejpůl. Bohužel jsou tam ostré části a upřímně plomba to nezachrání. Zítra budu volat lékaři, každopádně pokud mi ho vytrhne- což si myslím, že jo. Co pak? Nemám úplně velké finance. Je nějaká varianta, co má některá/některý z vás, jak pak vyplnit mezeru? Něco, co mě nezruinuje, případně při nejhorším na splátky.
Nikdy se mi to nestalo, takže budu ráda za veškeré rady+ případně nějaké kliniky - Praha, Kolín, Pardubice…
Děkuji