Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jejda, to takhle vyvádíš kvůli každé prkotině? Za pár dní nebude po prasklince vidu ani slechu. Měla bys ale zapracovat na tvé přehnané péči. To je teda mazec. A fakt to nemyslím jako urážku. ![]()
Bud v klidu
urcite ho to teda zabolelo, ale do budoucna problem nebude
syn s tim mel taky problemy. Ja se zase bala, ze se mu budou delat zanety. Pro sichr jsem s nim zasla na chirurgii, tam to jen zkoukli, dostal masticku na predpis a za 3 tydny sla predkozka uz lip aspon tak, aby se mazek dal umyt lip
nicmene zanet mel 1× a to zase spravil framykoin
nejsem zastancem toho, aby se tohle uspechalo, ale jak mel syn ten zanet, tak mi to uplne rvalo srdce. Takze radsi to aspon trosku „popohnat“, pokud chces mit klid ![]()
@Anonymní píše:
Bud v kliduurcite ho to teda zabolelo, ale do budoucna problem nebude
syn s tim mel taky problemy. Ja se zase bala, ze se mu budou delat zanety. Pro sichr jsem s nim zasla na chirurgii, tam to jen zkoukli, dostal masticku na predpis a za 3 tydny sla predkozka uz lip aspon tak, aby se mazek dal umyt lip
nicmene zanet mel 1× a to zase spravil framykoin
nejsem zastancem toho, aby se tohle uspechalo, ale jak mel syn ten zanet, tak mi to uplne rvalo srdce. Takze radsi to aspon trosku „popohnat“, pokud chces mit klid
Mmm teď večer měl opět na papíru kapku krve, ale žádné problémy s močením jsem nezaznamenala. Zkusím dál mazat framykoin a snad bude zase dobře. Brouček.. případně v pondělí zavolám Dr. On tu špičku trochu zsrudlou má. Shodou okolností jedeme příští týden na chirurgii na kontrolu s rukou, je blbý se tam na to optát?
@Anonymní píše:
Mmm teď večer měl opět na papíru kapku krve, ale žádné problémy s močením jsem nezaznamenala. Zkusím dál mazat framykoin a snad bude zase dobře. Brouček.. případně v pondělí zavolám Dr. On tu špičku trochu zsrudlou má. Shodou okolností jedeme příští týden na chirurgii na kontrolu s rukou, je blbý se tam na to optát?
Urcite to blby neni. Jen se ptej!
ja uplne nevim, jak to tenkrat bylo, ale byla jsem u detsky, ze ma mazek jakoby v bublinach kolem pindika (omluvte me za vyraz, ale je to proste dite
). Detska mi rekla, ze je to v pohode, i dirka na curani vypada ok, ale ze mi radsi napise doporuceni na chirurgii, at mam klid. Tam mi rekli, ze vsechno je naprosto v pohode a ze ty loziska mazku se rady prehoupnou do zanetu. Takze masticka na uvolneni predkozky na predpis a kdyby byl zanet, tak framykoin. Seslo se to oboje nejak najednou, ale jsem si jista, ze jsem obe masticky nemazala hned. Nejdriv tu pindikovou a po uvolneni byl hned zanet. Prdola plakal, kdyz lezel na brisku (bylo mu kolem 2 let a mel plinku) a ukazoval na plinku a au au. Mel to zarudly. Ten framykoin pomohl hned. Ted ve 3,5 letech predkozku nestahneme uplne a loziska mazku ma, ale stahly je to docela dost a to podle me diky ty masticce na predpis. Ja se fakt jen bala toho zanetu, jinak bych to nechala byt. Kdyby ti to lezelo v hlave, napis mi sem za 3 dny, napisu ti nazev ty masticky. Jsme ted na dovce ![]()
Holky, ach jo, stalo se to čeho jsem se vždycky tak bála. Malému je 2,5 předkožka vždy úplně slepená, zúžená. Nedávno si neustále sahal na pindíka, dral se mu mazek ven, tak jsme zkoušeli trochu přetahovat, aby se dostal aspoň trochu ven a jemu se ulevilo. Nicméně včera jsem ho po čůrání otirala a trochu víc jo zatáhla a má tam prostě malinkou prasklinku. Nejradši bych si nafackovala, spěchala jsem, to mě neomlouvá, nicméně nevypadá, že by ho to bolelo a čůrá normálně.
Mažu framykoin. Co s tím dál? Bude kvůli tomu mít hodně veliký problém? Máme doma ještě piňďa mast. Mám počkat, až se mu zahojí a pak preventivně namazat piňda mastí samozřejmě bez stahování?
po každé potřebě ho teď otiram i repikem.. ach jo, tak moc mě to mrzí. Tu prasklinku pořádně ani nevidím..