Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Budu vám držet palce ať vám to vyjde.
Ja bych byla stastna abychom si s pritelem nejdriv zaridili vse a pak az za par let meli mimco. Takze ja doufam ted spis v opak.
@Eliška2221 nám praskl jenom jednou, nevím jaká to byla značka, ale stát se to může, z těch protivných komentářů si nic nedělej
otěhotnění sice asi není 100% vyloučené, ale podle mě je dost nepravděpodobné, to by se muselo sejít moc náhod najednou - zřejmě nemáš plodné dny (teprve končící menstruace), bereš ha (ta sice po průjmu nefunguje, ale částečně asi ano) a nedošlo ani k ejakulaci (otěhotnění z těch kapiček zas až tak pravděpodobné není), prostě být tebou, tak se tím nestresuju
ještě je možnost vzít nějakou tu pilulku po, je to ale asi hormonální darda a nejspíš je to zbytečné
Tak dnes jsem měla k tomu jeste takovy zluto hnedy vytok. Tezko rict co z toho bude. Zitra jdu pro test
@Eliška2221 pokud jste to dělali v sobotu na test je moc brzy
Ahoj holky, včera jsem spala se svým přítelem. Jako vždy jsme použili kondom, ale ten prasknul skoro na začátku sexu. Takže se přítel neudělal, ale problém je, že mi zrovna na tento den vycházely plodné dny.. Když jsem přišla domů a šla na záchod, na toaletním papíru bylo něco bílého. Problém je, že neumím rozpoznat, jestli je to moje, nebo přítelovo.. Je možné, že můžu být těhotná? Je mi 17 a zatím miminko opravdu neplánuji. Prosím o jakékoliv uklidnění.. ![]()
Jestliže jste roztržený kondom včas odhalili a přítel to do Tebe nepustil, potom je otěhotnění velmi nepravděpodobné. Uvaž, že některé páry pravidelně používají přerušovanou soulož jako jedinou antikoncepci a pokud se muž umí ovládat, tak jsou úspěšné. Kdybys neměla plodné dny, mohla bys pro větší jistotu použít Postinor jako dodatečnou antikoncepci. Ten by zabránil ovulaci, ale pokud už ovulace probíhá, tak to nemá smysl. Jediná dodatečná antikoncepce je v takovém případě zavedení nitroděložního tělíska.
@Eliška2221 to je taky v plánu. No doufám, ze o vánocích už nebudu v praci.