Právo - studijní programy

29
5.8.17 19:19

Právo - studijní programy

Ahoj, chci vystudovat práva, prozatím můžu pouze dálkově. Je možné po absolvování bakalářského studia v kombinované formě s následným navázáním na prezenční Mgr. program vykonávat advokátní činnost?
Zatím se setkávám pouze s názory, že je třeba rovnou pětileté studium pouze na vybraných školách. Díky za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
188
5.8.17 19:25

Není to možné. Já osobně mám Bc. z práv a hodlam pokračovat na Mgr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
5.8.17 19:39

Musí se studovat obor Právo a právní věda, pokud vím, tak tento obor žádná škola nemá akreditovaný na Bc+Mgr. Další podmínka je pětileté studium na české škole, zahraniční musí mít uznatelný studijní obor - to se posuzuje individuálně. Obecně Bc. obory s následným Mgr. nejsou v ČR uznány pro žádnou právní profesi tj. soudce, advokát, notář, exekutor, státní zástupce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
5.8.17 19:41

@victoria48 Lze, ale slozite. PEUNI. Slovensky prava. Vystudovat Bc a pak Mgr a prezkouseni na karlovce z hlavnich predmetu. Dlouha cesta, ale lze to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
5.8.17 19:49

@korcilka to je jeste aktualni? protoze ČAK vydal směrnici, jake vzdělani lze uznat u koncipienta a pokud si matne pamatuju, tak jeden koncipoš neuspěl snad dokonce u ÚS s nějakou slovenskou vysokou… jako vim, ze driv bylo mozne skoro vse, ale ted se podminky zprisnily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.8.17 19:55

Osobně teda můžu říct, že dneska už mě nemrzi, že ne ČAK nezapíše. Je dalších snad 1000 profesí, které lze dělat jak s Bc., tak s Mgr. Upřímně se mi advokacie a soudnictví celkem zhnusily. Jsem ještě přísedící okresního soudu a soudcům nelze rozhodně nic závidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1515
5.8.17 20:02

@Safija @korcilka
Také by mě zajímalo, z jakého období máš tuto informaci (nebo zdroj).
Dle posledních info totiž žádné „prozkoušení“ již nelze.
Rovnocenné vzdělání to není (viz ČAK a rozhodnutí ÚS) a jediná možnost jak být zapsán na ČAKu je 5leté prezenční Mgr. studium na VŠ akreditované v ČR.

Pominu, že, jak píše @Duo17, v podstatě není o co stát.
Numerus clausus ČAKu a neustálá „zlepšení“… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2117
5.8.17 20:58

Taky jsem měla zato, že PANEU nelze. Nicméně měla jsem kamarádku, která chodila na plný úvazek do práce a měla na MU individuální studijní plán. Na zkoušky si ale musela brát v práci volno. Úspěšně dostudovala. Takže je i tato možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
6.8.17 19:29

@anonymouss Moji nekteri spolužáci jsou už zapsany v ČAKu a to je tak rok, co se jim to povedlo. Potom prezkouseni na UK. Ale jestli uz to letos nejde, to nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze