Pražení pistácií

Kattynka000
8.5.24 16:11

Pražení pistácií

Zdravím holky,

Máte někdo zkušenost s pražením pistácií? Dostala jsem asi 5kg pytel natural pistácií, jsem na nich závislá :mrgreen: ale ráda bych z nich udělala klasické solené pistácie. Nějaký tip jak na to? Co jsem našla na webu je všechno kostrbatě přeložené a tak důvěru moc nemám :mrgreen: nebo vážně stačí jen naložit v solnem roztoku a hodit na 15 minut do trouby? :mrgreen: se mi nezdá, že by to bylo až tak jednoduché :mrgreen:

Díky za tipy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21905
8.5.24 16:17
@Kattynka000 píše: Více

Ja bych je teda vyloupala. Prazim si takhle mandle, zastriknu lehce olejem, osolim a rikama poradne promicham, soupnu na chvili do trouby na 160 stupnu. Chce to hlidat, ta hranice mezi tim, kdy je to hotove a spalenim je velmi kratka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
8.5.24 16:18

@Eemii díky za tip :mrgreen: mám ještě kešu, tak prubnu oboje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21905
8.5.24 16:37

@Kattynka000 muzes pridat treba uzenou papriku, chilli, pepr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
8.5.24 16:53

My děláme mandle na pánvi. Teflonovou pánev lehce potřít olejem a na prudko mandle osmahnout, za tři minuty je to hotové, smíchat se solí a je to. Takhle bych zkusila i ty pistácie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.5.24 17:16

Mňam a závidím. Takové dárky bych brala. V troubě se dá pražit cokoli i ty pistácie. Jen to hlídej, ať to není moc. My máme teda v mikrovlnce crisp. Tak pražím tam. Nedávám ani olej. Někdy zkus i cizrnu. Miluji oříšky. Ale většinou je jím takhle přírodně. Kdybych to předem loulapa, tak bych je zrovna jedla a bylo by vyřešeno :lol:. Kupuji si ty neporažené, nesolené cíleně, že je mám na doplnění jídla. Pistácie, mandle, kešu a jiné ořechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
8.5.24 17:20

@Kelsey :lol: jako taky dělám saláty, které doplnuju natural ořechy, nejradši máme s kozím sýrem, řepou, vlašskými ořechy a pokapane balsamicem :mrgreen: ale já jsem ten typ prasátka, co u televize klidně sní půl kila solených pistácií až brní jazyk :lol: takže pistácie chci určitě upravit a věřím, že když se to povede, tak z těch 5 kil o víkendu nezbude ani mistička :mrgreen: zkusím napřed malou dávku a jak se to povede, tak zpracuju všechny :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
8.5.24 17:23

Věřím. Ono je to prostě žravé a lákavé. Jak se sedne k misce, tak je vše fuč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
8.5.24 17:25
@Erinne píše: Více

přesně tak to dělám také :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...